Connect with us

ACTUALITATE

Se dă drumul la căldură în Motru! O cere primarul Morega

Postat acum

on

Temperaturile extrem de scăzute din timpul nopții impun asigurarea agentului termic în locuințele motrenilor și în instituțiile publice din municipiu. O spune răspicat chiar noul primar al localității.

„În această săptămână, SC UATAA va demara toate procedurile necesare distribuirii agentului termic (căldura) către populație și instituțiile de învățământ. Acest lucru va fi făcut obligatoriu datorită legii care impune distribuirea căldurii când temperaturile scad și, deja, acest lucru s-a întâmplat. Da, cunosc că apa caldă este călâie și nu are parametrii normali. Da, trebuie dat drumul la căldură, temperaturile fiind scăzute de la o zi la alta tot mai mult, acest lucru resimțindu-se în apartamentul fiecăruia, dar și în sălile de clasă. Da, am grăbit remedierea defecțiunilor (revizie) tocmai pentru a porni centrala și distribui agentul termic conform legii.
Pentru toate acestea, conducerea UATAA va trebui să ia toate măsurile necesare, iar în această săptămână motrenii să beneficieze de căldură și apă caldă în parametri normali.
Eu, personal, dar și datorită funcției pe care mi-ați încredințat-o, îi sustin cu tot ceea ce trebuie pentru a realiza cât mai repede punerea în funcțiune a centralei. Nu ascund nici faptul că, în caz contrar, nu voi ezita să îi sancționez maxim pe cei vinovați de nepunerea în funcțiune a centralei în vederea distribuirii agentului termic și a apei calde. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Ea trebuie respectată întocmai!”, a transmis primarul de Motru, Cosmin Morega.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Grevă, de mâine, în sistemul sanitar

Postat acum

on

De către

Sindicaliștii din sănătate au anunțat că începând de miercuri intră în grevă japoneză, care va dura pe perioada negocierilor cu guvernul. Liderii Federației Sanitas spun că nu va fi întrerupt lucrul în unitățile sanitare dar, în cazul eșuării negocierilor, avertizează că va continua calendarul de acțiuni până la greva generală. „Începând cu data de 7 iunie 2023, pentru susținerea revendicărilor membrilor de sindicat ai Federației SANITAS, în perioada negocierilor cu factorii de decizie și până la soluționarea revendicărilor noastre, în toate unitățile sanitare și cele de asistență socială în care avem membri, se desfășoară ”GREVĂ JAPONEZĂ”, fără întreruperea activității, cu purtarea de banderole/ecusoane cu însemnele SANITAS. În cazul eșuării negocierilor, Consiliul Național al Federației va decide continuarea calendarului de acțiuni”, anunță organizația sindicală.
Potrivit calendarului de proteste anunțat de sindicat, în data de 8 iunie ar urma o grevă de avertisment de două ore, în intervalul 09.00 – 11.00, iar din 15 iunie declanșarea grevei generale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Când vor fi mutați angajații Prefecturii Gorj

Postat acum

on

De către

Angajații din Prefectura Gorj ar putea fi mutați, în următoarea perioadă, când se așteaptă începerea lucrărilor de reabilitare a sediului afectat de cutremure. Compania Națională de Investiții urmează să scoată la licitație realizarea documentației necesare. Pe perioada lucrărilor de reabilitare a clădirii, angajații instituției vor merge la muncă într-un sediu închiriat. Pentru acest lucru, este nevoie de aprobarea Ministerului Afacerilor Interne.
Prefectul Popescu spune că au fost identificate câteva locații în care și-ar putea desfășura activitatea angajații Prefecturii Gorj. Totul depinde de bugetul pe care conducerea MAI îl va pune la dispoziție, pentru închirierea clădirii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Termocentrala Turceni repune un grup energetic în funcțiune

Postat acum

on

Termocentrala de la Turceni repune un grup energetic în funcțiune. În ultimele zile sucursala electrocentrale de la Turceni a oprit complet activitatea. A fost o premieră pentru ultimii ani. A fost luată însă decizia reluării treptate a activității.

Sunt mii de angajați la Termocentrala de la Turceni. Aceasta funcționează în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Obiectivul este ca din 2026 la Turceni să fie în funcțiune un grup energetic pe gaze naturale, însă nu se știe cât de realizabilă este această investiție.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR