Connect with us

ACTUALITATE

Se dă drumul la căldură în Motru! O cere primarul Morega

Postat acum

on

Temperaturile extrem de scăzute din timpul nopții impun asigurarea agentului termic în locuințele motrenilor și în instituțiile publice din municipiu. O spune răspicat chiar noul primar al localității.

„În această săptămână, SC UATAA va demara toate procedurile necesare distribuirii agentului termic (căldura) către populație și instituțiile de învățământ. Acest lucru va fi făcut obligatoriu datorită legii care impune distribuirea căldurii când temperaturile scad și, deja, acest lucru s-a întâmplat. Da, cunosc că apa caldă este călâie și nu are parametrii normali. Da, trebuie dat drumul la căldură, temperaturile fiind scăzute de la o zi la alta tot mai mult, acest lucru resimțindu-se în apartamentul fiecăruia, dar și în sălile de clasă. Da, am grăbit remedierea defecțiunilor (revizie) tocmai pentru a porni centrala și distribui agentul termic conform legii.
Pentru toate acestea, conducerea UATAA va trebui să ia toate măsurile necesare, iar în această săptămână motrenii să beneficieze de căldură și apă caldă în parametri normali.
Eu, personal, dar și datorită funcției pe care mi-ați încredințat-o, îi sustin cu tot ceea ce trebuie pentru a realiza cât mai repede punerea în funcțiune a centralei. Nu ascund nici faptul că, în caz contrar, nu voi ezita să îi sancționez maxim pe cei vinovați de nepunerea în funcțiune a centralei în vederea distribuirii agentului termic și a apei calde. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Ea trebuie respectată întocmai!”, a transmis primarul de Motru, Cosmin Morega.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Veşti bune pentru salariaţi: Angajaţii vor avea parte de o minivacanţă de trei zile

Postat acum

on

De către

În luna iunie, românii care lucrează la stat sau la privat vor avea parte de o zi liberă în timpul săptămânii şi un wekend prelungit de 3 zile, ca urmare a faptului că urmează Ziua Copilului şi Rusaliile – duminică şi luni. Astfel, ziua de 01 iunie (marţi) va fi zi liberă cu ocazia sărbătorii zilei copilului. De asemnea, tot în luna iunie, se sărbătoresc şi Rusaliile în data de 20 şi 21 iunie, respectiv dumină şi luni. Deşi data de 20 iunie cade într-o zi de dumină, ziua de 21 cade într-o zi de luni şi astfel le aduce salariaţilor un weekend prelungit de 3 zile.

Zilele libere care urmează în 2021 sunt:

15 august (Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului) – duminică;
30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) – marţi;
1 decembrie (Ziua Naţională a României) – miercuri;
25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – sâmbătă şi duminică.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Administratorul unui bar din Scoarța și-a lovit clientul cu parul în cap

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 52 de ani, din comuna Scoarța, Gorj, a decedat după ce a fost lovit în cap cu un corp contondent.

Se pare că, în timp ce se afla la un bar din localitate, a izbucnit un conflict verbal între victimă și administratorul localului, iar cel din urmă, în vârstă de 48 de ani, nu s-ar mai fi stăpânit și a lovit victima cu un par în cap. Echipajele medicale chemate la fața locului nu au mai putut face nimic și au constatat decesul.

Decesul a fost confirmat de autorități. Oficial, bărbatul de 48 de ani a fost arestat pentru 30 de zile.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Vrei să mergi în Italia? Uite ce se întâmplă de la jumătatea lunii mai!

Postat acum

on

De către

Românii care vor să meargă în Italia, în această vară, o pot face, cu condiția să fie vaccinați. De la 15 mai, Guvernul Italian a anunțat că relaxează restricțiile și condițiile de intrare în țară. Restricţiile privind sosirile din statele UE expiră la jumătatea lunii în curs, iar premierul țării  declarat că se lucrează la creşterea numărului de zboruri „scutite de COVID”, pentru care cerinţa de carantină va fi ridicată în iunie. Italia încearcă să îşi revină după o recesiune dură, cauzată de pandemie, iar turismul este unul din domeniile afectate. Autoritățile vor să faciliteze circulaţia persoanelor imunizate, vaccinate sau care au un test negativ pentru COVID-19. Sâmbătă, Italia a înregistrat din nou 10.000 de noi cazuri şi 224 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total al morţilor depăşeşte 122.000, cel mai grav din UE, raportat la numărul populaţiei.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR