Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un polițist îndeamnă oamenii la revoltă și la încălcarea legii!

Postat acum

on

Un polițist local de la Turburea cheamă părinții elevilor din comună să protesteze împotriva unui Ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății care reglementează activitatea în unitățile școlare, în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile în care el ar trebui să vegheze la respectarea legii.

Oricum, actul normativ este încălcat chiar de directorul Liceului Tehnologic Turburea, care a decis că o școală gimnazială de pe raza comunei să își desfășoare cursurile cu prezență fizică, deși rata de vaccinare a personalului acestei structuri era, la finele săptămânii trecute, de 50%.

Pe moșia primarului Ion Bîrcă totul e posibil! Cu toate că, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au afirmat, public, că în ziua de vineri a fiecărei săptămâni se stabilește scenariul în care se vor desfășura cursurile în săptămâna următoare, Școala Gimnazială Poiana, structură a Liceului Tehnologic Turburea, își desfășoară cursurile cu prezență fizică, deși rata de vaccinare de la nivelul acestei unități de învățământ era de 50%, vinerea trecută, conform documentelor afișate pe portalul ISJ Gorj.

Cea care a decis acest lucru este Ana Cristina Motorga, directorul liceului, care a transmis Consiliului profesoral cum vor funcționa, în această săptămână, unitățile școlare de la Turburea, evident, contrar prevederilor Odinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății.

La auzul veștii că la Școala Gimnazială Poiana cursurile se desfășoară fizic, deși rata de vaccinare era de 50%, iar la Liceul Tehnologic Turburea, cu toate că același indicator era de 51,21%, iar cursurile se desfășoară online, polițistul local Adi Voica, angajat la Primăria Turburea, a chemat părinții la revoltă și i-a incriminat, public, pe profesorii care nu s-au vaccinat.

” Dar unii profesori de ce nu s-au vaccinat pana acum..?..măcar sa accepte sa facă testul la 2 zile…..nu este normal ca si copii noștri sa facă scoala online din vina acestora profesori care nu își vad decât propriile interese…..Tie iti convine  (CM) ca si copii tai sa stea acasă si sa facă scoala online..?…sunt convins ca nu…pentru ca iti dorești tot binele pentru copilul tău…..vino mâine la școală alături de mine și încă 20 de parinti sa cerem explicații pt tot ce se întâmplă în scoala….sa sti ca la scoala Poiana se face scoala cu prezenta fizica pentru ca acolo profesorii s-au vaccinat…. Eu pur și simplu nu sunt de acord cu scoala online….si nu vreau ca si copilul meu sa sufere mai tarziu si eu pe lângă el din vina unor cadre didactice care nici testul nu vor sa îl facă…de aceea eu impreuna cu mai mulți părinți la ora 8 o sa fim la scoala pentru a cere explicații de ce la Poiana se poate si în Turburea centru nu se poate….cui ii pasa cu adevărat de copilul lui îl asteptam dimineața la ora 8”, a scris polițistul pe Facebook.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Bărbatul care s-a autoincendiat are arsuri de gradele II şi III pe coapse şi abdomen!

Postat acum

on

De către

Bărbatul din Brădiceni, în vârstă de 65 de ani, care s-a autoincendiat astăzi în fața Primăriei Peștișani supărat că nu i-au fost retrocedate niste terenuri, are arsuri de gradele II și III pe coapse și pe abdomen. Gravitatea situației impune transferarea pacientului de la SJU Târgu Jiu la Craiova, la spitalul care deține secție de chirurgie plastică.

Bărbatul a ajuns la spitalul din municipiu cu un echipaj SMURD. Omul și-a dat foc în fața primariei din supărare fără a discuta însă cu reprezentanții instituției. Omul a încercat să stingă singur focul de pe picioare și s-a așezat jos. Atunci a fost văzut de salariații primăriei care i-au sărit în ajutor cu apă și cu propriile haine.

„La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj şi o ambulanţă din cadrul SAJ Gorj care au constatat că persoana fusese ajutată de către martorii acestui eveniment în sensul că focul a fost stins. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 care este conştient şi care a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare şi abdomenului. Colegii noştri i-au acordat primul ajutor calificat la faţa locului, iar ulterior l-au transportat la UPU Târgu Jiu”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

În cauză s-a întocmit însă dosar penal. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul unic 112 cu privire la faptul că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Peştişani, în timp ce se afla în faţa unei instituţii publice din localitate, s-ar fi autoincendiat. La faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul ISU Gorj şi Serviciului de Ambulanţă Gorj, bărbatului fiindu-i acordat primul ajutor, ulterior fiind transportat la o unitate medicală. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cauzele producerii evenimentului”, au anunţat reprezentanţii IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR