Connect with us

COMUNITATE

Un fost secretar de stat cere reluarea investițiilor hidroenergetice din Gorj

Postat acum

on

Un fost secretar de stat solicită public reluarea investițiilor hidroenergetice din Gorj. Andrei Maioreanu, secretar de stat în mandatul ministrului Anton Anton, susține că prioritare pentru Hidroelectrica și pentru România ar trebui să fie Amenajarea Hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Livezeni – Bumbești, Complexul Hidrotehnic și Energetic Cerna Motru Tismana, etapa a ll-a.

„România are resursele necesare creșterii sistemului energetic, bucurându-se de un mix energetic echilibrat, iar potențialul hidroenergetic are o pondere extrem de însemnată. Sectorul hidroenergetic are nevoie de retehnologizări și modernizări, dar și de finalizarea obiectivelor aflate în diverse stadii de realizare(Amenajarea Hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Livezeni – Bumbești, Complexul Hidrotehnic și Energetic Cerna Motru Tismana, etapa a ll-a, Amenajarea Hidroenergetică Răstolița, Amenajarea Hidroenergetica a râului Olt pe sectorul Cornetu – Avrig, Amenajarea Hidroenergetică Pașcani pe râul Siret, Amenajarea Hidroenergetică Cerna Belareca). Este momentul să reîncepem marile investiții în domeniul hidroenergetic.”, conform lui Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Firicel, din Las Fierbinți, spectacol la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Actorul Cuzin Toma, celebru pentru rolul Firicel, din comedia Las Fierbinți, a destins atmosfera, în această seară, la Târgu Jiu. Spectacolul „Doamne ferește!”, a umplut sala teatrului din Târgu Jiu. Alături de Cuzin Toma, pe scena de la Târgu Jiu a urcat și actrița Irina Rădulescu, fiica marelui actor Dem Rădulescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Gorjul, pe locul doi în Oltenia privind numărul de turiști!

Postat acum

on

De către

Capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire turistică din în Regiunea Sud-Vest Oltenia, în semestrul I 2023, a fost de 3519768 locuri-zile, în creștere cu 5,9% fată de semestrul I 2022. Cea mai mare capacitate de cazare în funcțiune a fost înregistrată în județul Vâlcea (54,2%), urmată de județele Gorj (16%), Dolj (12,4%), Mehedinți (10,4%) și Olt (7%), arată Direcția Județeană de Statistică Vâlcea.

În Regiunea Sud-Vest Oltenia, în semestrul I 2023, au fost înregistrate 391616 de sosiri de turiști mai mult cu 23,4% faţă de semestrul I 2022. Cele mai multe sosiri s-au înregistrat în judeţul Valcea (194023, reprezentând 49,5% din totalul regional), iar cele mai puţine sosiri înregistrate au fost în judeţul Olt (15021, reprezentând 3,8% din totalul regional).

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Un cunoscut actor a trecut pe la Stâna „Ștefanu”, de pe Transalpina

Postat acum

on

Un cunoscut actor din România a trecut zilele acestea pe la Stâna „Ștefanu”, de pe Transalpina. A fost întâmpinat chiar de către băcița Mărioara Babu. Denis Hanganu joacă în serialul „Clanul” de la Pro TV.
Actorul a vizitat muzeul de la Stâna „Ștefanu” și s-a delectat cu produsele culinare tradiționale ciobănești. A promis că va reveni pe Transalpina.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK