Connect with us

ACTUALITATE

Un candidat la CL Bălești, pe lista PER, amenințat de primar că îi taie apa

Postat acum

on

0 Shares

Jugravu Dumitru, în vârstă de 65 de ani, locatar al satului Cornești, comuna Bălești, susține că ar fi fost amenințat de primarul PSD, Mădălin Ungureanu, că îi va tăia apa. Asta, deși cetățeanu spune că își plăteștește, lunar, apa consumată, direct la Aparegio. Omul spune că ar fi stârnit supărarea primarului pentru că a acceptat să candideze la CL Bălești pe listele Partidului Ecologist Român, formațiune care îl are candidat la primărie pe Cătălin Stolojanu.

Locuință cetățeanului în cauză se află pe DC128, ce face legătura Corneștiului cu satul Buduhala din comuna Telești. Acolo și-a luat o silite în 2013 și și-a construit o casă, plătind impozite și taxe la Primărua Bălești. Deși spune că nu i se asigură utilități, adică ridicarea gunoiului de la poartă, omul spunând că a plătit totuși taxa de salubritate pe tot anul, și are drumul care trece prin fața porții plin de gropi, acum s-au făcut demersuri la Primăria Telești să i se taie acestuia și apa.

,, Mi s-a comunicat de către viceprimarul comunei Telești că ar fi fost sunat de primarul Ungureanu care ar fi cerut ca autoritățile din comuna vecină să îmi taie apa. Edilul a spus chiar că va face notificare la Telești să mă debranșeze, deși eu sunt branșat legal la rețeaua din Telești, asta deoarece eu am cumpărat siliștea de casă pe hotarul acestei comune. Acolo am și căminul de apă. Am mai fost amenințat direct și de primarul Ungureanu că mi se va face și dosar penal, deși am fost la Primăria Bălești și i-am arătat unui funcționar chitanță care demonstra că eu am plătit apa pe iulie. Am fost șocat când mi s-a transmis și că nu mi se va face deszăpezirea drumului la iarnă de autoritățile din Bălești punându-mi-se condiția să nu candidez pe lista lui Stolojanu, candidatul PER, pe motiv că acesta ar fi dușmanul său. Eu nu i-am cerut niciodată lui Ungureanu să îmi rezolve mie vreo problemă personală, ci doar lucruri edilitar gospodărești, în beneficiul satului și al locuitorilor săi. Voi candida în continuare pentru PER deși primarul face un abuz de putere la adresa mea și a partidului din care fac parte”, a declarat Jugravu.

Cetățeanul susține că a ajutat Primăria Bălești oferind un teren gratis pentru biserică, ca să fie construită acolo o capelă, dar și a donat 10 mc de lemn pentru podul ce face legătura cetățenilor din Bălești, sat Tălpășești, să treacă la terenurile agricole de peste râul Jaleș.

0 Shares
Publicitate
1 Comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Service auto din Târgu-Jiu, sancționat de Garda de Mediu Gorj

Postat acum

on

De către

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat, în urma controalelor efectuate pe raza județului, o amendă în valoare de 15.000 lei unui service auto din municipiul Târgu-Jiu.

,,Uleiul uzat trebuie gestionat corespunzător.  Amendă în valoare de 15.000 lei, aplicată unui service auto de pe raza municipiului Târgu-Jiu, care genera ulei uzat provenit din activitatea de ,,întreținere și reparare a autovehiculelor” și nu a putut face dovada eliminării acestuia.
Dispozițiile OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor are prevederi clare în ceea ce privește gestionarea uleiului uzat, drept urmare se atrage atenția asupra respectării acestora și conformării la prevederile legislației de mediu în vigoare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Oficialii delegației START, în vizită de lucru la Gorj

Postat acum

on

De către

Consiliul Județean Gorj a aplicat, în luna februarie a.c., la apelul pentru Programul de asistență tehnică START, lansat de Inițiativa Uniunii Europene pentru regiunile carbonifere în tranziție. Proiectul Județului Gorj este unul din cele 4 selectate pentru a beneficia de suport tehnic din partea Secretariatului Inițiativei în realizarea unei tranziții juste, alături de cele din regiunile Asturias (Spania), Silezia inferioară (Polonia) și Zasavje (Slovenia).

„În vederea stabilirii detaliilor implementării, o delegație a Secretariatului Inițiativei pentru regiunile carbonifere în tranziție a efectuat, în perioada 23-24 aprilie 2024, o vizită de lucru în județul Gorj. Delegația, formată din trei consultanți din cadrul Inițiativei START, respectiv Paul Baker, Robert Pollock și Veronika Muller, a purtat, pe parcursul vizitei, discuții cu membrii Grupului de lucru pentru coordonarea tranziției la neutralitate climatică la nivelul județului Gorj, cu reprezentații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, cu reprezentanții Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, precum și cu mediul de afaceri.

Oficialii inițiativei START au efectuat o deplasare în orașul Rovinari, o localitate direct afectată de procesul de tranziție, pentru a se informa cu privire la abordările pe care le are administrația publică, în raport cu schimbările socio-economice și provocările viitoare. De asemenea, reprezentanții primăriei au organizat și o deplasare la exploatarea minieră de suprafață de la Gârla, în prezent închisă. Procesul de asistență tehnică este dezvoltat pe baza nevoilor specifice ale fiecărei regiuni, iar în județul Gorj acesta se va desfășura în cea de-a doua parte a anului 2024.

Prin intermediul acestui program, Grupul de lucru pentru coordonarea tranziției la neutralitate climatică, și Consiliul Județean, în calitate de coordonator, vor beneficia de suport tehnic, adaptat pentru realizarea unui portofoliu de proiecte strategice și încurajarea dezvoltării economiei verzi în județ. Totodată, asistența tehnică va sprijini și întărirea capacității Grupului de lucru, pentru a asigura un proces transparent, participativ și colaborativ de implementare a Programului Tranziție Justă 2021-2027 și perspective pentru Fondul Social pentru Climă” a transmis echipa Consiliului Județean Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Bursa generală a locurilor de muncă, organizată în luna Mai

Postat acum

on

De către

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, AJOFM Gorj va organiza în data de 17 MAI 2024, începând cu ora 10.00, în Târgu-Jiu, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader al Universităţii Constantin Brâncuşi, din str Tineretului nr 1, „BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ“.

Pentru identificarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate şi care să fie oferite persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Gorj desfăşoară acţiuni de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă.

,,Reamintim că atât persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistraţi la AJOFM Gorj, cât şi angajatorii care au locuri de muncă disponibile pot beneficia de sprijin financiar oferit în condițiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Angajatorii care au locuri de muncă vacante sunt rugaţi să participe la această acţiune.  Informaţii suplimentare se obţin la sediul AJOFM Gorj din str Lt. Col. D. Petrescu nr 1, Târgu Jiu, nr telefon 0253/211568”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AJOFM Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!