EDUCAȚIE
UCB se digitalizează

În cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu se va desfăşura pe parcursul acestui an proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0145, cu titlul „Performanță educațională prin digitalizare adecvată și educație digitală de înaltă calitate”, Acronim: DigiPerformEd. Proiectul este finanțat de Ministerul Educației, din fondul de dezvoltare instituțională, Domeniul 5: Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unei infrastructuri digitale performante și flexibile, îmbunătățirea procesului educațional în contextul utilizării tehnologiilor digitale inovatoare, modernizarea și optimizarea proceselor educaționale, respectiv utilizarea de către studenți a resurselor educaționale deschise, care să le asigure o învățare flexibilă și personalizată, în condițiile respectării deontologiei și eticii academice.
În cadrul proiectului, se va derula un curs de perfecționare în domeniul tehnologiilor şi pedagogiei digitale pentru cadre didactice și studenți din universitate. De asemenea, va fi organizat un workshop privind pedagogiile inovative digitale, cu specialiști din universitate și de la alte universități din țară, personalități recunoscute în domeniul științelor educației și un workshop cu studenții, privind folosirea resurselor educaționale deschise, în scopul redactării lucrărilor științifice, a lucrărilor de finalizare a studiilor, în baza respectării bunei conduite în cercetarea științifică.
EDUCAȚIE
Ministrul Educației, la Conferința Educațională VREM de la Târgu Jiu

Ministrul Educației va fi prezent, luna viitoare, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. De altfel, instituția va găzdui pe 10 aprilie, la ora 12:00, Conferința Educațională VREM 9, un eveniment dedicat standardizării educației. Conferința este organizară de profesoara Dana Constantinescu, de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”.
În cadrul conferinței se vor aborda teme esențiale pentru viitorul învățământului din România. Ministrul Educației și Cercetării, prof. univ. dr. psiholog Daniel David, va fi prezent la eveniment și va susține un discurs despre importanța reformelor educaționale și direcțiile de dezvoltare pentru sistemul de învățământ din România. Sub deviza „Viitorul României este în clasa mea”, conferința va pune în discuție soluții pentru îmbunătățirea calității educației și adaptarea acesteia la cerințele actuale ale societății.
EDUCAȚIE
Elev al Liceului Henri Coandă, la olimpiada națională de mecanică

Un elev al Liceului Tehnologic „Henri Coandă” din Târgu Jiu va reprezenta Gorjul la Olimpiada Națională de Mecanică ce va avea loc la Brăila. Elevul Denis Bobină este în clasa a XI-a și s-a clasat pe Locul I la Olimpiada Județeană, domeniul mecanică, anunță directorul liceului, Ionuț Scorei, care l-a felicitat pentru performanta astfel: „Felicitări și profesorilor îndrumători pentru munca depusă în vederea atingerii acestei performanțe!”.
Faza națională a olimpiadei se va desfășura la Brăila în perioada 23-26 aprilie 2025.
EDUCAȚIE
Cu benzină la școală: Mustrare scrisă și nota scăzută la purtare pentru doi elevi din Bălești!

Doi elevi ai Școlii Gimnaziale din Bălești s-au ales cu nota scăzută la purtare și mustrare scrisă după ce au fost implicați, la finalul acestei săptămâni, într-un incident care din fericire nu a produs o nenorocire.
Unul dintre elevi a adus la școală un recipient cu benzină pentru un prieten care are un motoscuter. Ar fi lăsat recipientul în sala de clasă lângă un perete iar acesta, accidental, a luat foc, transmite conducerea unității de învățământ A fost afumată o bucată din peretele respectiv, din sala de clasă, dar focul a fost oprit la timp.
Incidentul a fost prezentat, în mod exagerat, de fostul consilier local Florin Papuc care a anunțat public că un elev al scolii din Bălești ar fi dat foc în clasă, pradă flăcărilor căzând și câteva ghiozdane.
You must be logged in to post a comment Login