Connect with us

EDUCAȚIE

UCB se digitalizează

Postat acum

on

În cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu se va desfăşura pe parcursul acestui an proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0145, cu titlul „Performanță  educațională prin digitalizare adecvată și educație digitală de înaltă calitate”, Acronim: DigiPerformEd. Proiectul este finanțat de Ministerul Educației, din fondul de dezvoltare instituțională, Domeniul 5: Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unei infrastructuri digitale performante și flexibile, îmbunătățirea procesului educațional în contextul utilizării tehnologiilor digitale inovatoare, modernizarea și optimizarea proceselor educaționale, respectiv utilizarea de către studenți a resurselor educaționale deschise, care să le asigure o învățare flexibilă și personalizată, în condițiile respectării deontologiei și eticii academice.

În cadrul proiectului, se va derula un curs de perfecționare în domeniul tehnologiilor şi pedagogiei digitale pentru cadre didactice și studenți din universitate. De asemenea, va fi organizat un workshop privind pedagogiile inovative digitale, cu specialiști din universitate și de la alte universități din țară, personalități recunoscute în domeniul științelor educației și un workshop cu studenții, privind folosirea resurselor educaționale deschise, în scopul redactării lucrărilor științifice, a lucrărilor de finalizare a studiilor, în baza respectării bunei conduite în cercetarea științifică.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Veste bună pentru elevii gorjeni

Postat acum

on

Elevii şi profesorii vor avea o zi liberă în această săptămână, la mai puţin de o lună de la începerea anului şcolar şi înainte de vacanţă.Motivul este Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie.
În acest an, ziua de 5 octombrie pică într-o zi de joi, așadar elevii vor merge la școală numai patru zile în această săptămână.
Ziua Educației este celebrată în fiecare an, la nivel mondial, pe data de 5 octombrie, încă din anul 1994.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Întâlnire emoționată la CNTV! Absolvenții promoției 2003 au răspuns PREZENT la întrevederea de 20 de ani de la terminarea liceului

Postat acum

on

De către

Emoții,  fericire, zâmbete, îmbrățișări, râsete, glume, întrebări, răspunsuri, strângeri de mâini, fotografii și multă caldură. Așa s-a derulat, vineri, în curtea Colegiului National Tudor Vladimirescu(CNTV) din Târgu Jiu, întâlnirea absolvenților din promoția 2003 ai celebrei unități de învățământ.

Asta, la doua decenii, de la terminarea studiilor care și-au pus amprenta pe viața lor profesională dar și personală, în ultimii douăzeci de ani. Nu degeaba, amfiteatrul UCB a fost plin de 180 de absolvenți care au reușit în viață devenind: medici, profesori, juriști, polițiști, antreprenori, psihologi, economiști, ingineri și funcționari publici.

Printre cei 180 de participanți, care s-au ridicat mândrii în fața foștilor colegi și a foștilor dascăli, s-au mai aflat cadre militare, directori, funcționari bancari și mulți părinți. Cartea de vizită a multora dintre absolvenți a început cu starea civilă și numărul de copii care le-a completat, de la ultima întâlnire, viața și i-a maturizat, disciplinat, responsabilizat pe mulți dintre cei prezenți.

Întâlnirea s-a încheiat cu fotografii la intrarea în liceu, alături de diriginții și profesorii prezenți la acest eveniment.

Apoi, componenții celor nouă foste clase de a XII-a, mulți veniți cu drag de peste hotare pentru această magică întrevedere, alături de 11 dintre foștii dascăli, și-au dat întâlnire la o cunoscută sală de evenimente din municipiu unde s-a organizat o frumoasă petrecere.

Luis Popa, sufletul acestei întâlniri, a declarat, la finalul întâlnirii următoarele: „A fost o zi, dar și o seară specială pentru noi, plină de amintiri și râsete, dar și de nostalgie. Ne-am adus aminte de glumele vechi, de momentele în care ne  susțineam reciproc și de toate aventurile pe care le-am trăit împreună. E ciudat să vezi cum timpul a lăsat amprenta lui asupra noastră, dar în același timp să simți că legăturile dintre noi sunt la fel de puternice ca înainte. Ne-am schimbat, am crescut, dar prietenia noastră a rămas intactă”.

Absolvenții CNTV au promis că viitoarea întâlnire va fi organizată peste doar cinci ani de zile.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

3500 de studenți ai UCB Târgu Jiu, înapoi la cursuri! Se deschide anul universitar

Postat acum

on

De către

1320 de studenți vor păși în anul I la cursurile de licență și master ai Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, anunță conducerea instituției, invitâtând studenți, profesori, autorități și reprezentanți ai societății civile la deschiderea anului universitar, de mâine.

Potrivit rectorului instituției, Luminița Popescu, pentru prima dată, după zece ani, au fost ocupate toate locurile la facultatea de inginerie, atât cele bugetate cât și cele cu taxă. Atractiv rămâne Dreptul dar și cursurile de pedagogie și asistență medicală.

Festivitatea de deschidere a noului an universitar începe mâine la ora 10.00 la sediul UCB din Debarcader.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK