Connect with us

EVENIMENTE

Turiști accidentați grav în Parâng! S-au răsturnat cu un ATV pe o vale de lângă Rânca

Postat acum

on

Salvamontiști din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au desfășurat o acțiune în forță pentru acordarea primului ajutor, recuperarea și salvarea a doua persoane accidentate grav, duminică, în masivul Parâng, în urma răsturnării cu un ATV pe una dintre văile din apropierea stațiunii Rânca. Salvamontiștii s-au deplasat, astfel, în zonă cu trei utilaje șenilate ce tractează sanii speciale pentru transportul accidentaților, în timp ce o ambulanță a Salvamont Gorj așteapta la limita drumului accesibil pentru a prelua victima aflată în starea cea mai gravă. În tot acest timp, două ambulanțe SAJ și SMURD se îndreptau către Rânca pentru a prelua cele doua persoane accidentate de la salvamontiști. Zona se afla, duminică, sub influența codului galben de vânt și ninsori.

,,Primul echipaj de salvamontiști a ajuns la locul accidentului, evaluează situația și acordă primul ajutor celor două victime. La primul control medical victimele prezintă multiple traumatisme, inclusiv traumatisme toracice, traumatisme de bazin, urmând să fie imobilizate cu atele și saltele vacuum. Situația impune și preluarea uneia dintre victime urgent de către o ambulanță, fapt pentru care ambulanța offroad Salvamont Gorj va încerca să ajungă până la locul evenimentului, deși zona este deosebit de accidentată, pe un fost drum forestier abandonat, ce prezintă mari porțiuni de zăpadă și gheață. Prima victima a fost stabilizată și preluata de către ambulanța Salvamont Gorj, prezintă respirație îngreunată și este transportată cu oxigen. Și cea de-a doua victimă este pregătită pentru transport urmând se se ia o decizie privind modului de transport al acesteia, cu platforma cu targă după un utilaj șenilat sau se așteaptă întoarcerea ambulanței Salvamont”, descriu operațiunea reprezentanții Salvamont Gorj.

Prima victimă ajunge să fie predată de către salvamontiștii gorjeni, ambulantei SAJ, în stațiunea Rânca, în timp ce acțiunea de salvare și a celei de-a doua victime continuă. Ambulanța Salvamont coboară, astfel, din nou către locul accidentului, pe traseu urmând să facă joncțiunea cu utilajul șenilat cu remorca ce transporta cea de-a doua victimă.

,,Ambulanta Salvamont Gorj a preluat și cea de-a doua victimă o va transporta către Rânca și de aici către Târgu Jiu până în locul unde va face joncțiunea cu ambulanta SAJ, trimisă pentru preluarea victimei pentru transport către spital. (…)Ambulanța Salvamont Gorj a făcut joncțiunea cu ambulanta SAJ dar viscolul puternic nu permite transferul accidentatului. Ambulantele vor coborî către Novaci și dacă nici la altitudine mai joasa viscolul nu va permite transferul, accidentatul va fi dus cu ambulanta Salvamont pana la spitalul din aceasta localitate”. se mai descrie ampla acțiune de salvare, a cincea pentru ziua de duminică, dar a 48-a din cele 5 zile ale anului 2020. 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Lăcătuș mecanic de la Cariera Lupoaia, mort la 53 de ani

Postat acum

on

De către

Nelu Vanciu, lăcătuș mecanic la Cariera Lupoaia a decedat ieri noapte la vârsta 53 de ani din cauza bolilor acumulate urmare a condițiilor de muncă.

„Condoleanțe familiei și drum lin spre ceruri unde nu vor exista grofi”, a transmis liderul sindical de la Carieră Lupoaia, Nicu Bunoaica.

În jur de 50 de angajați ai companiei au murit în ultimii doi ani în timp ce erau în activitate sau numai ce au ieșit la pensie.  Angajații cer reducerea vârstei de pensionare, dar proiectul nu a fost încă supus la votul Camerei Deputaților, o parte din comisii oferind un vot negativ acestei inițiative legislative. În Piața Prefecturii se protestează de luni bune, salariați ai CEO solicitând aprobarea proiectului deoarece o mare parte dintre salariații sunt bolnavi și vor la pensie.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Au înșelat bătrâni, cu oale contrafăcute. Prejudiciu de 400.000 lei

Postat acum

on

De către

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au identificat un grup format din cinci bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 31 de ani, din județele Călărași, Teleorman, Galați și din municipiul București, care ar fi organizat întruniri cu persoane vârstnice unde prezentau produse de bucătărie (seturi de oale, plite pe inducție ș.a.) cu proprietăți de preparare a hranei deosebite, pe care, în urma folosirii unor argumente dolosive, reușeau să le comercializeze la prețuri foarte mari în raport de valoarea acestora pe piață. Mărfurile sunt produse de serie, slabe calitativ, asemănătoare cu o marcă de înaltă calitate, pe care le procurau prin intermediul unor firme de curierat. În cadrul prezentării, cele cinci persoane își atribuiau competențe în domeniul medical și de specialiști în nutriție, reprezentanți ai unui grup specializat în sănătate și ai unei fundații de profil, pentru a câștiga încrederea clienților.

 

În cauză a fost înregistrat dosar penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 400.000 lei. Față de cei cinci bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioada de 24 ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați unității de parchet cu propuneri legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

I-a căzut un lemn în cap, în parc

Postat acum

on

De către

O femeie a fost lovită, azi, de un lemn, în parcul din Târgu Jiu. Creanga, căzută dintr-un copac, a lovit-o în cap. Victima a ajuns la spital, cu dureri, iar medicii îi acordă primul ajutor. Revenim cu detalii!

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR