Connect with us

ACTUALITATE

Tubul de canalizare din fața Primăriei Vladimir, gata spart!

Postat acum

on

0 Shares

De luni de zile se lucrează la canalizarea din comuna Vladimir, sat Andreești. Un șantier este deschis chiar în fața Primăriei dar lucrările sunt de proastă calitate. Deja unul dintre tuburile introduse în pământ este gata spart, iar nimeni nu are de gând să îl înlocuiască. Edilul local liberal nu s-a sinchisit să iasă din primărie și să vadă dezastrul de la ușa sa.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Pădurea Erasmus+ din județul Gorj. Se plantează 10.000 de puieți, la Runcu

Postat acum

on

De către

Inspectoratul Școlar Județean Gorj anunță că de Ziua Pământului, 22.04.2024, Pădurea Erasmus + Gorj prinde viață.

Inițiativa Agenției Naționale pentru Programe Comunitare și Formare în Domeniul Educației de a sprijini cu consecvență strategia de intervenție directă care se adresează protejării mediului și combaterii schimbărilor climatice, susținute și de programele educaționale ale Uniunii Europene prin creearea de păduri Erasmus în România, a găsit la Gorj oameni dornici să susțină această idee.

ANPCDEFP, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Direcția Silvică Gorj au alături elevi și studenți de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Tg-Jiu, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani, Liceul Tehnologic „G-ral C-tin Șandru” Bâlta, Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă Tg-Jiu, Universitatea „Constantin Brâncuși” Tg-Jiu, pentru a face acest vis o realitate, contribuind – prin efortul lor – la împădurirea cu 10.000 de puieți a zonei Runcu, județul Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Nopți reci de primăvară. Cum să protejați plantele de îngheț

Postat acum

on

De către

După câteva săptămâni de căldură, înghețurile nocturne amenință din nou teritoriul țării noastre. Aflați cum să protejați plantele din grădină sau de pe balcon de îngheț.

La începutul sezonului de vegetație, valurile de frig bruște pot afecta semnificativ creșterea unor plante sau pot duce chiar la uscare acestora. Mai ales lăstarii tineri, răsadurile și florile delicate pot fi ușor deteriorate de frig. Vestea bună e că protecția plantelor sensibile din grădină sau de pe balcon nu este neapărat costisitoare și nici nu necesită prea mult timp.

Mutați plantele de ghiveci în interior sau într-un loc adăpostit.

Una dintre cele mai eficiente metode de a vă proteja plantele aflate în ghivece de îngheț este să le aduceți în interior în timpul nopților reci. Plantele din ghivece sunt mai sensibile la temperaturile negative, deoarece nu beneficiază de efectele izolatoare ale pământului.

Aducerea lor în interior le va proteja, dar țineți cont de faptul că dacă le puneți într-un loc prea cald, planta poate suferi un șoc – un garaj, un șopron sau un subsol sunt opțiuni mai bune. Dacă e vorba doar de un îngheț ușor, e suficient să mutați ghivecele sub streașină, aproape de pereții casei.

Udați plantele după-amiaza

Păstrarea solului umed poate ajuta la protejarea plantelor de frig. Acest lucru se datorează faptului că solul umed reține mai multă căldură, pe care o va elibera treptat pe parcursul nopții.

Acoperiți plantele sensibile în timpul nopții

Plantele din grădină pot fi protejate destul de ușor prin acoperirea lor cu un material termoizolant. Ideale sunt foliile speciale anti-îngheț, disponibile în magazinele de bricolaj și grădinărit, dar în lipsa acestora puteți folosi pânze din material textil sau cearșafuri și pături vechi.

Asigurați-vă că ați montat țăruși în jurul zonei pe care doriți să o acoperiți și folosiți-i pentru a forma o structură asemănătoare unui cort. Nu vreți ca plantele să fie strivite!

Pentru plantele individuale și cele în ghiveci care nu pot fi aduse în interior, puteți folosi cutii de carton, pungi vechi de hârtie, borcane, sticle din plastic sau chiar găleți și coșuri de rufe, în funcție de dimensiunea plantei.

Acoperirile de protecție împotriva înghețului trebuie îndepărtate imediat ce temperaturile depășesc 5 grade dimineața.

Protecția pomilor sau a plantațiilor de viță-de-vie este mai dificilă, dar nu imposibilă. În acest caz, se pot utiliza aspersoare, care vor acoperi florile pomilor cu o peliculă subțire de gheață, sau instalații generatoare de căldură sau fum, care mențin temperaturile mai ridicate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Dosar penal după accidentul mortal, în care un bărbat a murit strivit de copac

Postat acum

on

De către

Polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au fost sesizati prin apelul 112, de administratorul unei societăți comerciale, cu sediul în comuna Runcu, sat Dobrița, cu privire la faptul că solicită o ambulanță, pentru o persoană de sex masculin, care a fost lovită de un copac, în cădere, pe raza comunei Schela, sat Sîmbotin, județul Gorj.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, stabilind faptul că un bărbat de 38 de ani, din comuna Runcu, sat Dobrița, angajat al societății comerciale, în timp ce efectua activități de expolatare a masei lemnoase, în punctul Vîrjoaia, aparținând Ocolului Silvic Runcu, din neatenție a fost prins de un copac în cădere, provocându-i leziuni la nivelul capului.

La fața locului s-a prezentat un echipaj medical din cadrul Spitalului Orășenesc Bumbești-Jiu și un echipaj SMURD, care au efectuat măsuri de resuscitare, însă fără succes, fiind declarat decesul bărbatului.

Au fost informati reprezentanții I.T.M. Gorj, care s-au prezentat la fața locului pentru a dispune măsuri în consecinţă, potrivit competenţei, urmând a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii accidentului de muncă.

Persoana în cauză a fost transportată la SML Gorj în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă și de ucidere din culpă.

Continuă să citeşti