Connect with us

COMUNITATE

Trei ambulanțe au plecat de la Târgu Jiu spre Ucraina! Salvările vor deservi spitalul de copii din Kiev și unul din Odessa

Postat acum

on

O ucrainiancă care a terminat Facultatea de Medicină la Timișoara, dar s-a stabilit în Suedia, a preluat trei ambulanțe de la Târgu Jiu și le duce în Ucraina. Una dintre ambulanțe este condusă chiar de către Katja Blank, de profesie medic chirurg care a venit din Suedia cu un microbuz plin cu aparatură medicală.

Katja a absolvit medicina în România cu șapte ani în urmă și vorbește perfect limba română. Lucrează că medic chirurg la spitalul din Gothenburg din Suedia. S-a implicat în acțiunile umanitare pentru Ucraina și a colectat din februarie până în prezent peste 100.000 de euro, din donații, cu care a cumpărat ambulanțele pentru spitalele din Kiev. A mai luat una anterior, în timp ce aparatura medicală a fost donată de o organizație umanitară din Suedia.

Ambulanțele din Târgu Jiu, pentru două spitale

În principal, ele vor deservi spitalul de copii Ohmatdit din Kiev. E un spital care, de pe 24 februarie, a devenit unul de urgență, care funcționează non-stop.

Cu ajutorul unui fost coleg de facultate a găsit la Târgu Jiu cele trei ambulanțe. Nu toate vor merge însă către Ohmatdit. Katja spune că una dintre ambulanțe va fi trimisă la Odesa, oraș devenit vulnerabil în fața noilor planuri ale Federației Ruse. Medicul ucrainian voluntar se află în concediu de maternitate.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Acces limitat pe DN67C Rânca-Obârșia Lotrului

Postat acum

on

De către

Accesul pe DN 67C, pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, se va face în intervalul orar 10,00 – 17,00, din cauza condiţiilor meteo, a precipitaţiilor şi a temperaturilor scăzute, au informat reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a SDN, decizia deschiderii mai târziu a tronsonului de drum a fost luată pentru ca utilajul echipat cu lamă şi răspânditor de material antiderapant să poată parcurge tot traseul pentru ca circulaţia să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă.

„Din cauza condiţiilor meteo, precipitaţii şi temperaturi scăzute ce duc la apariţia poleiului pe timpul nopţii, SDN Târgu-Jiu a decis ca accesul pe sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, de pe DN 67C, se va face în intervalul orar 10,00 – 17,00. (…) Seara, accesul este permis până la ora 17,00, având în vedere că se întunecă mai devreme şi temperaturile scad pe timpul nopţii”, au transmis reprezentanţii SDN.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

12.000 de gorjeni ies în stradă. Vezi de ce!

Postat acum

on

De către

Aproximativ 12.000 de voluntari din județul Gorj s-au înscris la o acțiune de curățenie, ce se desfășoară în întreaga țară. Mâine, începând cu ora 9.00, în județul Gorj va avea loc acțiunea „Let’s Do It, Romania!”, acțiune ce trebuia să aibă loc în data de 17 septembrie, însă, din cauza ploii, s-a amânat pentru sâmbătă, 24 septembrie. Anul trecut, voluntarii au adunat tone de gunoaie din păruri, de pe marginea apelor și a drumurilor din județ.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Parcul central din Târgu Jiu, luminat de mii de gulguțe

Postat acum

on

De către

Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central din Târgu Jiu, cu ocazia Festivalului Luminii, duminică, în intervalul 17:00 – 21:00. Evenimentul a ajuns la ediția a XVI-a la nivel național și la cea de-a XI-a ediție la Târgu Jiu și este organizat de Cercetașii României. Timp de patru ore, se vor desfășura ateliere atractive pentru copii și adulți, iar de la ora 20:00 se vor aprinde pastilele de lumânări din gulguțe, pe aleile principale ale parcului.

Ideea „Festivalului Luminii“ a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de frumusețea lucrurile mărunte din viața lor.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR