Connect with us

BUCĂTĂRIE

Tort de mere – cel mai simplu desert

Postat acum

on

INGREDIENTE
2 kg mere
150 g nuca
cuisoare
100 g unt (1/2 pachet)
1 cana zahar
INGREDIENTE PENTRU BLAT
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
MOD DE PREPARARE:
Curata merele de coaja, apoi prin partea inferioara (opusa coditei) curata-le de seminte cu un obiect ascutit, fara a strapunge marul. Rupe-le codita, daca o au.
Pune merele intr-o cratita nu foarte inalta, formand o floare. Umple spatiile ramase intre mere cu sferturi si jumatati de mere.
In fiecare mar intreg pune 2-3 nuci curatate bine si cate un cuisor.
Taie untul in bucatele si pune-l din loc in loc peste mere, apoi presara o cana de zahar peste.
Da cratita la cuptor pana cand intra furculita in mere cu usurinta.
Cand merele s-au facut, scoate cratita si da-o putin la racit. Intre timp, prepara blatul.
Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma, impreuna cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar.
Adauga galbenusurile unul cate unul, urmate de faina. Torna aluatul obtinut peste mere, apoi da cratita la cuptor pana cand blatul se rumeneste.
Cand tortul de mere e gata, scoate-l si da-l la rece. Pentru a il scoate din cratita si a-l orna, ia un cutit cu lama subtire si lunga, si traseaza conturul de jur imprejurul cratitei, pentru a desprinde tortul de laterale.
Pune o farfurie peste cratita si intoarce cratita. Merele vor ramane deasupra. Orneaza-l dupa preferinta, cu frisca, pasta de zahar, etc.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BUCĂTĂRIE

Sandviș cu ton. Rapid și gustos

Postat acum

on

De către

Sandvis cu ton, rosii si pasta de masline – Ingrediente (4 persoane)
2 baghete de paine lungi
200 g mix salata/salata verde
Ingrediente pate de ton

1 conserva ton bucati Lotka, in ulei de floarea soarelui (160g)
20 g unt moale
50 g smantana pentru gatit (20 % grasime)
1 lingurita suc de lamaie proaspat
sare
piper
Ingrediente rosii coapte pentru sandvisuri

150 g rosii cherry
1 lingura oregano
1 lingura ulei de masline
sare
Ingrediente pasta de masline

200 g masline negre fara samburi
50 ml ulei de masline

Scurgem tonul intr-o sita deasa.
Punem tonul scurs in robot, adaugam untul moale, smantana pentru gatit, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust.
Mixam pana cand obtinem o pasta omogena si fina.
Spalam rosiile, le stergem si le taiem in jumatati. Le așezăm in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le pudram cu oregano si sare dupa gust.
Stropim rosiile cu ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20 minute.
Prepararea pastei de masline:
Pentru prepararea retetei de pasta de masline, punem maslinele in robot, cu lamele de otel montate, si mixam pana cand obtinem o compozitie omogena (cca 4 minute la viteza medie)
Adaugam uleiul de masline treptat si mixam pana cand pasta devine legata.
Cum asamblăm sandvișul
Taiem baghetele pe lungime, ungem fiecare jumatate cu pate de ton si pasta de masline dupa preferinta.
Punem pe jumatatea de bagheta unsa cu pate de ton, rosiile coapte si salata.
Inchidem sandvisul si il presam cu grija.

Continuă să citeşti

BUCĂTĂRIE

Pizza din felii de pâine

Postat acum

on

De către

Ingrediente:
8 felii paine
1 ou
200 ml lapte
50 g ketchup/sos rosii
200 g cascaval
200 g salam, sunca presata
1 ardei capia

Mod de preparare pizza pe felii de paine

Punem oul si laptele intr-un vas si le batem usor pana se omogenizeaza. Trecem feliile de paine prin amestecul rezultat. Nu le lasati sa absorba foarte mult, doar le trecem rapid prin amestec.
Salamul, sunca presata si ardeiul le taiem cubulete si le asezam pe toata suprafata feliei de paine.
Radem restul de cascaval si il asezam deasupra, astfel incat sa acopere totul.
Le punem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 20 minute.
Sunt minunate atunci calde, dar sunt foarte bune si reincalzite si foarte usor de facut.

Continuă să citeşti

BUCĂTĂRIE

Salată de ouă cu avocado

Postat acum

on

De către

Ingrediente salata de oua cu avocado

2 avocado
2 oua fierte tari
1 ceapa rosie mica
100 ml iaurt grecesc
1 lingura zeama lamaie
1 lingura mustar
sare dupa gust

Mod de preparare salata de oua cu avocado

Alegem avocado bine coapte. Le taiem in doua pe lungime, indepartam samburele si, cu ajutorul unei linguri scobim miezul apoi il taiem cubulete mici si il stropim cu zeama de lamaie. Fierbem ouale, le lasam sa se raceasca apoi le taiem cubulete. Tocam marunt ceapa rosie.
Amestecam si daca este cazul putem sa mai adaugam sare sau zeama de lamaie. Adaugam patrunjel verde, tocat marunt. Merge foarte bine cu paine prajita.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR