Connect with us

SOCIAL

Sunt locuri libere în cele 20 de centre de carantină din Gorj

Postat acum

on

Autoritățile județene au venit cu precizări, astăzi, legat de carantinarea la domiciliu a persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19 (zona roşie). Mai precis, Centrul județean de conducere și coordonare a intervenției face următoarele precizări: ,,Potrivit Ordinului Comandantului Acțiunii, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 74546 din 04.04.2020,  se va stabili ca spațiu de carantină locația declarată de către persoana venită din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID – 19(zona roșie) doar după epuizarea spațiilor identificate de autorități sau a celor din județele limitrofe. La nivelul județului Gorj nu s-au epuizat aceste spații, drept urmare nici nu se va apela la sprijinul autorităților din județele limitrofe și nici nu se vor carantina persoanele la domiciliu”.

În Gorj sunt funcționale 20 de centre de carantină organizate în hoteluri sau pensiuni pe raza municipiului Târgu-Jiu, Mușetești, Săcelu și Rânca, în stațiunea montană fiind cel mai mare număr de spații destinate carantinei pentru persoanele venite din străinătate.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Conac din Andreești, scos la vânzare la preț de apartament!

Postat acum

on

De către

Conacul Poenaru din satul Andreeşti, comuna Vladimir, ridicat la 1920 pe locurile natale ale lui Tudor Vladimirescu, este construit în stil neoclasic şi se vinde la 80.000 de euro, potrivit Romania Sotheby’s International Realty.

Conacul se vinde și cu doua hectare de teren și mai multe anexe. Localnicii spun că acest conac este afectat de degradare și învinuiesc autoritățile că nu au făcut nimic pentru clădire. Nu s-au făcut eforturi pentru achiziționarea de la moștenitori și astfel pentru salvarea unei bucăți de istorie a comunei.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Restructurare drastică la CEO: Rămân doar 4521 de angajați în 2026 și numai 2613 peste nouă ani

Postat acum

on

De către

Noul Program de restructurare al CE Oltenia, prezentat astăzi sindicatelor este următorul: personal la finalul anului 2026 va fi de 4521 iar la finalul lui 2030 va fi de 2613.

După 2026 rămân în funcțiune grupurile 5 și 6 de la Rovinari și 5 de la Turceni.

Carierele se închid altfel: Peșteana la 01.01.2022, Lupoaia si Husnicioara pa 01.01.2023, Jilț Sud la 01.01. 2024, Tismana pa 01.01.2025.

După 2026 societățile nou create vor avea 60% din cifra de afaceri. După 2026 producția de energie electrică cărbune va fi de 3 TWh.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Garda de Mediu Gorj: Sancțiuni de aproape 400.000 de lei pentru gestionarea deșeurilor

Postat acum

on

De către

„Prioritar pentru activitatea Gărzii de Mediu, este și verficarea conformării la legislația privind gestionarea deșeurilor. Astfel comisarii Gărzii de Mediu Gorj informează publicul că de la începutul anului 2021 și până în prezent au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 359 500 lei atât persoanelor fizice cât și juridice care au săvârșit abateri la legislația de mediu. Începând cu acest an s-a trecut și la confiscarea mijloacelor de transport cu care se săvârșesc aceste fapte, fiind înregistrate până în prezent două astfel de cazuri. Actiunile noastre, în domeniul combaterii ilegalităților în domeniul gestionării deșeurilor vor continua”, comunică Garda de Mediu Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR