Connect with us

SOCIAL

Sunt locuri libere în cele 20 de centre de carantină din Gorj

Postat acum

on

Autoritățile județene au venit cu precizări, astăzi, legat de carantinarea la domiciliu a persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19 (zona roşie). Mai precis, Centrul județean de conducere și coordonare a intervenției face următoarele precizări: ,,Potrivit Ordinului Comandantului Acțiunii, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 74546 din 04.04.2020,  se va stabili ca spațiu de carantină locația declarată de către persoana venită din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID – 19(zona roșie) doar după epuizarea spațiilor identificate de autorități sau a celor din județele limitrofe. La nivelul județului Gorj nu s-au epuizat aceste spații, drept urmare nici nu se va apela la sprijinul autorităților din județele limitrofe și nici nu se vor carantina persoanele la domiciliu”.

În Gorj sunt funcționale 20 de centre de carantină organizate în hoteluri sau pensiuni pe raza municipiului Târgu-Jiu, Mușetești, Săcelu și Rânca, în stațiunea montană fiind cel mai mare număr de spații destinate carantinei pentru persoanele venite din străinătate.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Motru: Șase brazi naturali, amplasați cu macaraua

Postat acum

on

De către

Motrenii vor beneficia și anul acesta de șase brazi naturali care vor fi împodobiți în cele mai frumoase zone din municipiu.

Este vorba despre cele trei parcuri din oraș, unde au fost amplasați brazii duminică, despre Grădinița cu Program Prelungit, unde va fi pus un brad marți, dar și despre primărie și despre catedrala din oraș.

 

De altfel, pentru amplasarea acestor brazi înalți de câțiva metri s-a folosit o macara, asta spre deliciul copiilor din oraș care au urmărit întreaga operațiune. Asta în timp ce îi trimiteau scrisori lui Moș Crăciun la cutia poștală special amenajata în oraș.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Cărucior de la Primăria Scoarța, pentru un cetățean rom cu handicap

Postat acum

on

De către

Un pensionar din Pișteștii din Deal, fără picioare, a fost ajutat de reprezentanții Primăriei Scoarța. Omul cu handicap, de etnie romă, a primit astfel un cărucior nou, absolut necesar pentru a se deplasa și a nu mai depinde în totalitate de familie.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Târgujienii cu venituri mici primesc ajutoare de încălzire

Postat acum

on

De către

Târgujienii cu venituri reduse pot beneficia de ajutoare de încălzire. Beneficiari pot fi cei care îndeplinesc criteriile impuse de legea protecției sociale și se referă la veniturie membrilor familiei. ”Ajutoarele pentru încălzirea locuinței se acordă pentru perioada sezonului rece noiembrie 2023- martie 2024, iar suplimentele pentru energie pentru perioada noiembrie 2023-octombrie 2024.
Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie este de 1386 lei/persoană în cazul familiei și de 2053 lei în cazul persoanei singure”, arată un comunicat al Primăriei Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!