Connect with us

SOCIAL

Sunt locuri libere în cele 20 de centre de carantină din Gorj

Postat acum

on

Autoritățile județene au venit cu precizări, astăzi, legat de carantinarea la domiciliu a persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19 (zona roşie). Mai precis, Centrul județean de conducere și coordonare a intervenției face următoarele precizări: ,,Potrivit Ordinului Comandantului Acțiunii, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 74546 din 04.04.2020,  se va stabili ca spațiu de carantină locația declarată de către persoana venită din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID – 19(zona roșie) doar după epuizarea spațiilor identificate de autorități sau a celor din județele limitrofe. La nivelul județului Gorj nu s-au epuizat aceste spații, drept urmare nici nu se va apela la sprijinul autorităților din județele limitrofe și nici nu se vor carantina persoanele la domiciliu”.

În Gorj sunt funcționale 20 de centre de carantină organizate în hoteluri sau pensiuni pe raza municipiului Târgu-Jiu, Mușetești, Săcelu și Rânca, în stațiunea montană fiind cel mai mare număr de spații destinate carantinei pentru persoanele venite din străinătate.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Novacean, pus în libertate după tentativa de violare a două fetițe

Postat acum

on

De către

La data de 19 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj a unui tânăr, de 27 de ani, din Novaci, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tentativă de viol, față de două minore. Este vorba de Popescu Alexandru, vecin cu familia fetelor, reclamat de mama celor două surori de tentativa de viol asupra fetelor.

La data de 20 octombrie a.c., tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, cu propunere de arest preventiv. Din păcate aseară bărbatul a fost pus în libertate, spre supărarea aparținătorilor fetelor.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de tentativă la viol.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Miracol, în cazul băiețelului diagnosticat cu tumoră la stomac

Postat acum

on

De către

Un miracol s-a întâmplat în cazul lui Denis, băiețelul diagnosticat cu o boală cruntă. Copilul de doi ani, diagnosticat cu o tumoră la stomac, pentru care s-au făcut campanii de strângere de fonduri, se află în Turcia, la tratament. După primele săptămâni de tratament, medicii au observat că tumora s-a micșorat mult mai mult decât sperau. Vestea a fost dată de aparținători, care au mulțumit celor care le-au fost alături, în această luptă. „A venit rezultatul ecografului si al analizelor iar medicii sunt uimiti. Tumora s-a micit atat de mult in cat medicii nu se asteptau. Multumim ca v-ati rugat pentru el si va rugam sa fiti alaturi de noi in continuare!”, a transmis familia, pe grupul făcut pentru ajutarea micuțului Denis.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Tichete de 80 de lei, oferite vârstnicilor din Rovinari 

Postat acum

on

De către

Primăria Rovinari nu i-a uitat pe seniorii orașului, mai ales acum când Ziua Internațională a Vârstnicilor bate la ușă. Practic, vârstnici din localitate vor primi fiecare câte un tichet in valoare de 80 de lei, asta dacă se înscriu de joi până pe 28 septembrie la Clubul Vârstnicilor din localitate.

Din păcate, urmare a măsurilor Covid petrecerea de 1 octombrie, organizată de autoritatea locală, nu va mai avea loc, dar totuși sărbătoriților li se face această bucurie.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR