Connect with us

POLITICĂ

Primar: “Spitalul lui Dumnezeu nu trebuie închis”

Postat acum

on

Un primar cere deschiderea bisericilor, după modelul magazinelor.
Edilul din comuna Turburea nu crede în măsurile impuse de guvernanți, pe care îi contestă.Primarul comunei Turburea vrea ca bisericile să fie deschise pentru credincioși și critică măsurile luate de guvernanți. Ion Bârcă spune că bisericile ar trebui să aibă același regim ca și magazinele, care au rămas deschise pentru a asigura produsele necesare traiului. “Nu mi se pare normal să dai drumul la mall-uri, la aeroporturi și bisericile să le ținem închise. Mi nu mi se pare normal treaba asta. Spitalul lui Dumnezeu nu trebuie închis. Dar asta este. Asta e situația în România, la ora asta.Ne supunem la ce zice zice domnul președinte și guvernul lui”, a declarat edilul din Turburea. Ion Bârcă spune că în localitatea pe care o păstorește a comandat cutii de unică folosință, pentru ca paștele să fie pus în ele și distribuit în siguranță. De împărțirea pâinii stropite cu vin se vor ocupa voluntari, care vor fi dotați cu măști și mănuși. “Am comandat 1.200 de cutiuțe și 120 de pâinici, la o brutărie din comună, o să fie date oamenilor cu paște. Am dat și pachete, la familii cu probleme. Avem 96 de bătrâni, la care mergem de trei ori pe săptămână, pentru că au o situația mai deosebită. Dacă acum nu ne ducem la ei, atunci când?”, a afirmat primarul din Turburea
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile la Sectorul 1

Postat acum

on

De către

Șoc, în urma renumărării voturilor, la Sectorul 1 București s-a încheiat. Potrivit surselor Antena 3, în urma acțiunii, au fost descoperite diferențe mari între voturile renumărate si cele raportate de secții. Din primele date reiese că, două seri la rând, s-ar fi umblat la buletinele de vot. 10 polițiști au renumărat voturile, fiind un proces destul de dificil, ținând cont că unii saci cu buletine erau uzi și foile lipite între ele. Potrivit surselor citate, există diferențe mari și între voturile obținute de Daniel Tudorache și Clotilde Armand. În cursul zilei de mâine, Parchetul va da un comunicat oficial cu privire la rezultatele renumărării voturilor de la Sectorul 1, anunță Antena 3.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

USR cere strategia de dezvoltare a Gorjului

Postat acum

on

De către

Deputatul USR, Radu Miruță, cere public Consiliului Județean, să prezinta stadiul în care se află Strategia de dezvoltare a ajudețului. Parlamentarul susține că alte județe au aprobat deja strategiile și că autoritățile din Gorj exclud anul 2021, în care Gorjul stă pe loc. „USR Gorj cere Consiliului Judetean Gorj să prezinte o informare corecta, transparentă, în detaliu privind stadiul elaborarii Strategiei de dezvoltare judeteana pentru perioada 2021-2027. Ni se spunea de catre aceeasi entitate în iulie-august anul trecut că Strategia pentru dezvoltarea judetului Gorj 2021-2027 si Planul Strategic Institutional vor fi repede pe masa dezbaterii tuturor factorilor interesati. Suntem aproape la jumatatea anului 2021 si nu stim încă nimic esential despre finalizarea proiectului Strategiei. Cu exceptia unui anunț din 29.04.2021 de pe e-licitatie.ro care ne informează că lucrarea  a fost atribuită executantului, pretul de achiziție  fiind de 501.840 RON. La cum merg lucrurile greu de crezut că noua strategie va fi functională mai devreme de inceputul lui 2022. Ce facem cu 2021 ?  Îl excludem din calendar?”, se arată într-un comunicat emis de formațiunea politică. Liderul USR Gorj, Radu Miruță spune că în județul Olt, strategia județeană a fost aprobată ân data de 16 martie.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Proiect de lege împotriva pașaportului Covid

Postat acum

on

De către

Parlamentarii AUR au anunțat că lucrează la un proiect de lege împotriva pașaportului Covid. Reprezentanții formațiunii politice spun inițiativa parlamentară va sancționa orice discriminare pe motive medicale. „Respingem ideea de a fi discriminaţi pe motive medicale şi nu numai că respingem, lucrăm la un proiect de lege pe care sperăm să-l putem trece prin Parlament, prin care să interzicem orice discriminare pe temei medical, discriminare care dacă este înfăptuită, să fie aspru pedepsită”, a declarat vicepreședintele AUR, Claudiu Târziu. El a mai spus că AUR se va opune introducerii paşaportului de vaccinare şi oricărei alte forme de condiţionare a accesului în spaţii publice şi a călătoriilor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR