Connect with us

ACTUALITATE

Ștafeta veteranilor, mâine la Târgu Jiu: Voluntarii Invictus din municipiu vor purta ștafeta spre Petroșani

Postat acum

on

În luna octombrie, voluntarii Invictus România organizează un eveniment unic la nivel național, intitulat Ștafeta Veteranilor, Ediția a X-a INVICTUS, eveniment care aduce în fiecare an laolaltă sportivi amatori, civili și militari, elevi, studenți, indiferent de vârstă, pregătire sau de clubul din care fac parte, pentru a cinsti memoria veteranilor Armatei Române care și-au jertfit viața pentru țară, dar și pentru a arăta respectul cuvenit eroilor din zilele noastre care au luptat în teatrele de operații.

Ștafeta Veteranilor constituie cel mai bun prilej pentru a ne arăta recunoștința față de cei care și-au făcut datoria față de țară.

Acest eveniment de voluntariat presupune purtarea în alergare a trei ștafete, pe trei trasee diferite, denumite după culorile

Drapelului Național 🇷🇴 – albastru🔵, galben🟡, roșu🔴.

1. Traseul Albastru🔵, start

11.10.2023 de la Pitești;

2. Traseul Galben🟡, start 05.10.2023 de la București;

3. Traseul Roșu🔴, start 04.10.2023 de la Călărași.

Ștafeta se încheie pe 25 octombrie în Municipiul Carei (ultima localitate eliberată de pe teritoriul actual al României la data de 25 octombrie 1944), când toate cele 3 ștafete se reunesc 🔵🟡🔴, într-o festivitate solemnă la care vor participa civili și militari.

Oricine este binevenit!

Cele 3 traseele însumează peste 3.500 de km.

Pentru a arăta respectul față de sacrificiul înaintașilor noștri, voluntarii se vor opri la fiecare monument dedicat Eroilor patriei și vor ține un moment de reculegere.

Voluntarii INVICTUS din Târgu Jiu coordonați de Dan Zidaru (voluntar Invictus) vor face mișcare luni, 16 octombrie, orele 14.00-15.00 (la preluarea Ștafetei care va fi purtată de la Craiova de voluntarii Invictus craioveni), dar și marți, 17 octombrie, când vor purta cu mândrie ștafeta mai departe, la Petroșani.

Orașul Tg Jiu este inclus în Traseul Albastru 🔵, parte din Ștafeta Veteranilor Ediția a X-a 2023 🔵🟡🔴.

Voluntarii Invictus vor parcurge împreună, în același ritm, în alergare SAU pe bicicletă, SAU combinat, pe traseul: Târgu Jiu –> Petroșani, aproximativ 58km.

În orașul nostru, atât preluarea Ștafetei de la Craiova, cât și startul ștafetei către Petroșani, vor avea loc la Coloana Infinitului, loc încărcat de semnificație istorică.

Marți, startul Ștafetei va fi dat la ora 8:00, după ce vor adresa câteva cuvinte despre însemnătatea evenimentului și după ce vor mulțumi alături de autorități Veteranilor. După startul ștafetei, voluntarii se vor deplasa în ritm lejer, ușor, către Cimitirul Eroilor, unde se vor oprit pentru 1 minut de reculegere. Apoi vor parcurge traseul până la Petroșani, unde vor fi întâmpinați de către voluntarii INVICTUS Petroșani, pentru preluarea Ștafetei. 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Brazi de Crăciun, vânduți în rate

Postat acum

on

De către

Bradul de Crăciun a ajuns să fie vândut în rate. Un retailer a lansat această metodă, ca să găsească mai ușor clienți pentru marfa care are căutare în această perioadă a anului și pentru care există o competiție serioasă. Reclamele cu simbolul Crăciunului au invadat site-urile și rețelele de socializare, iar prezentările și imaginile artistice nu mai sunt de ajuns. Așa că unii vânzători au aplicat metode noi de marketing, de la reduceri, la bonusuri și plată în rate.
Această modalitate este adoptată pentru brazi artificiali, comercializați online, cu tot cu decorațiuni. Prețurile sunt, însă, unele destul de piperate. Un brad poate ajunge și la 800 de euro.
Numărul ratelor poate varia și poate fi selectat până la doi ani. Brăduții tradiționali, naturali, au apărut și ei pe piață. Prețul acestora variază, în funcție de dimensiuni, de la câteva sute de lei, la 4.000 de lei și pot fi achiziționați din lanțurile retailerilor, din întreaga țară sau online.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiu: I s-a făcut rău în stradă

Postat acum

on

De către

O persoană a fost ridicată, în urmă cu scurt timp, de un echipaj SMURD din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Bărbatului i s-a făcut rău, iar un tânăr a văzut și a apelat la 112. Persoana a primit îngrijiri de specialitate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A fost inaugurat parcul „Tudor Vladimirescu”

Postat acum

on

De către

Parcul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a fost inaugurat, de 1 Decembrie, după ce a fost modernizat, în ultimele luni. Panglica inaugurală a fost tăiată de liceeni olimpici și profesorul lor.
„Parcul „Tudor Vladimirescu” a fost inaugurat de elevi merituoși ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, alături de domnul profesor Mărăcine Claudiu Constantin. Este vorba despre Jianu Irina Maria, Boca Mihail și Toma Cosmin”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!