Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Stație de asfalt, construită ilegal pe terenul cetățenilor din Bumbești Jiu! Inspectoratul în Construcții Gorj a constatat ilegalitatea

Postat acum

on

0 Shares

O stație de asfalt a fost construita în 2021 pe raza localității Bumbești Jiu de către firma DOMARCONS SRL, cu care s-a asfaltat de către UAT și urmează să se asfalteze mai multe drumuri din localitate. Stația în cauză a fost construită în mod ilegal, potrivit unei constatări a Inspectoratului de Stat în Construcții Gorj.

Primăria Bumbești Jiu a contestat decizia Inspectoratului de Stat în Construcții Gorj la Inspectoratul de Stat în Construcții de la București care a respins însă demersul primăriei, menținând decizia instituției din județul nostru. Inspectoratul de Stat în Construcții Gorj a transmis Instituției Prefectului să anuleze în instanță actele ilegale emise de primăria condusă de Constantin Bobaru. Asta, la începutul acestei luni.

Stația este amplasata pe terenul unui cetățean care deja, la rândul său, a făcut demersuri în instanță pentru a-și revendică terenul ocupat abuziv de firma DOMARCONS SRL. Dosarul se afla pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu.

Reamintim că primăria a eliberat acte de același gen și în cazul vilei fiului primarului Bobaru. Acte anulate de instanță. Practic, primăria este la a doua abatere de acest gen.

Punctul de vedere al DOMARCONS SRL:

Va solicitam respectuos scoaterea din publicarea sau corectarea informatiilor publicate in data de 12.10.2023 deoarece articolul dvs. furnizeaza cititorilor informatii false. Precizam ca statia de asfalt a societatii a fost instala in mod legal, in baza Autorizatiei de Construire emise in 2021, iar din comunicarea ISC Gorj catre petent nu se comunica ca „statia in cauza a fost construita in mod ilegal”, ci ca emiterea Autorizatiei de Construire s-ar fi emis cu incalcarea prevederilor legale, doua aspecte total distincte. Precizam aici ca decizia ISC cu privire la emiterea Autorizatiei de Construire are legatura cu aspecte de forma, nu de fond, urmand ca instanta sa decida daca aceste aspecte sunt de natura sa anuleze Autorizatia de Construire. Va rugam sa consultati intreaga documentatie inainte de a publica un articol. Referitor la afirmatia dvs. din articol cum ca statia este amplasata pe terenul unui cetatean, aceasta este complet FALSA. Precizam ca societatea are statia amplasata pe un teren inchiriat de la un proprietar de drept care are cadastru. Precizam ca amplasamentul a fost verificat ca si coordonate atat cu petentul cat si cu institutii abilitate, dovedindu-se ca amplasamentul respecta actele de proprietate. Ca urmare a celor expuse, va solicitam indreptarea erorilor din articolul dvs. si va reamintim ca aveti obligatia de a verifica informatiile primite inainte de publicare. De asemenea, va rugam sa gasiti o forma de a corecta situatia creata de dvs. prin publicarea de informatii false. In situatia in care nu dati curs solicitarii noastra imediat, ne vedem obligati sa luam masuri legale.

 

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Drum blocat ilegal în satul Pleșa! Poliția Locală din Bumbești Jiu, pe mână cu constructorul

Postat acum

on

De către

Poliția Locală Bumbești Jiu împreună cu reprezentanții firmei DOMARCONS au oprit, în această dimineață, circulația pe drumul care face legătura cu satul Pleșa pentru lucrări de asfaltare. Un sat întreg a fost izolat, timp de mai multe ore. Cei implicați nu aveau dreptul să oprească circulația pe ambele sensuri iar acest lucru a fost reclamat la Poliția Bumbești Jiu, unde s-a constituit în această după-amiază un dosar penal. 

Situație de nedescris, astăzi, la Pleșa, localitate aparținând orașului Bumbești Jiu. Asta, după ce firma de casa a primarului Constantin Bobaru, DOMARCONS SRL, a oprit circulația pe ambele sensuri spre localitatea Pleșa pentru lucrări la trecerea de cale ferată. S-a instalat, astfel, abuziv, un indicator care oprea circulația în zonă, iar doi polițiști locali, instalați acolo cu acordul lui Bobaru, au oprit șoferii care fie se îndreptau spre Pleșa dinspre Bumbești Jiu fie doreau să părăsească satul.

Mai exact, cei doi polițiști locali, între orele 8.30 și 11.50 nu au lasă nici o mașină să circule pe drumul respectiv, punând șoferii să ocolească pe la Castrul Roman pe un drum de servitute care face legătura între stația Dacorex și satul Plesa.

Unul dintre reprezentanții Centrului Civic Valea Sadului a reclamat situația la poliție iar în cauză s-a constituit un dosar penal.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fostul primar de Albeni, condamnat cu executare

Postat acum

on

De către

Silviu Ionuț Stan a fost condamnat de Tribunalul Gorj, instanță de fond, la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Fostul primar liberal de Albeni a fost exclus din partid și destituit din funcție în timpul trimiterii sale în judecată că și inculpat pentru luare de mită, trafic de influență și instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu, nepublice. Ionuț Stan, potrivit primei sentințe, nu mai are voie să candideze timp de cinci ani de zile. Sentința nu este definitivă.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tribunalul Gorj: 22 de ani de închisoare pentru Petre Stăncioi, 20.000 de euro daune

Postat acum

on

De către

Petre Stăncioi a fost condamnat de instanța de fond pentru săvârşirea infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, raportat la tentativă de omor calificat. Asta, în urma evenimentului din vara anului trecut când a tras cu arma în partenerul de viață al fostei neveste.

Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Stăncioi, aflat în stare de arest preventiv, la 22 de ani de închisoare, plata a 20.000 de euro daune morale și materiale față de bărbatul asupra căruia a tras cu arma în zona abdomenului și a picioarelor și a cheltuielilor de judecată. Sentința nu este definitivă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!