Connect with us

SPORT

Stadionul din Târgu Jiu, oferit GRATUIT, pentru meciurile naționale

Postat acum

on

Autoritățile din Târgu Jiu oferă, gratuit, stadionul municipal, pentru meciurile echipelor naționale. În același timp, oficialii Clubului Pandurii luptă în instanță să obțină prelungirea cu patru ani a contractului de comodat, dar cer și să le fie transferată arena, în patrimoniul propriu.

Arena inaugurată anul trecut la Târgu Jiu este oferită, gratis, echipelor naționale, pentru meciurile oficiale. Hotărârea a fost aprobată ieri, în ședința consiliului local. Autoritățile speră că, în acest fel, vor atrage meciuri care să umple tribunele noului stadion, ce a costat 26 milioane de euro. “Sperăm să vină și echipele naționale. Am stabilit ca toate echipele naționale, indiferent de categorie, să desfășoare meciuri oficiale la Tg Jiu, în mod gratuit. De la echipa națională de seniori, până la ultima echipă de juniori, stadionul este pus la dispoziție gratuit. În acest mod, încercăm să atragem cât mai multe meciuri oficiale la Târgu Jiu, pentru echipele naționale”, a spus primarul Marcel Romanescu.

În aceeași ședință, ce s-a desfășurat online, consilierii locali au respins, ieri după amiază, solicitarea de prelungire a contractului de comodat cu Clubul Pandurii Târgu Jiu. Oficialii entității sportive au cerut prelungirea cu patru ani a dreptului de a folosi stadionul, invocând faptul că nu au putut beneficia de teren, în perioada în care s-au efectuat lucrările de extindere și renovare. Reprezentanții Pandurilor au depus acțiune și în instanță, pentru a obține extinderea perioadei de comodat, însă au cerut și preluarea stadionului, în patrimoniul clubului. “Clubul solicită prelungirea contractului cu patru ani și în aceeași acțiune, solicită preluarea în totalitate, în patrimoniul clubului, a stadionului municipal, lucru cu care nu putem fi niciodată de acord. Dacă în privința prelungirii contractului, rămâne la latitudinea instanței, în privința preluării stadionului, care este un obiectiv public, sunt sigur că niciun judecător din lume nu ar putea să dea o clădire publică, realizată din bani de la bugetul de stat și local, unei entități sportive. Nu există așa ceva niciunde în lume. Nu voi privi Clubul Pandurii ca un adversar. Dacă clubul se va putea înscrie în viitorul campionat, vom găsi soluții în așa fel, încât clubul să folosească la capacitate maximă stadionul, dar nu cu exclusivitate. Până la urmă, strategia folosirii acestui stadion trebuie să o facă autoritatea publică locală, nu Clubul Pandurii. Clubul trebuie să aibă un drept de preempțiune asupra folosirii bazei sportive, în rest, sunt foarte multe echipe care au solicitat stadionul”, a mai afirmat Romanescu.

Clubul Pandurii Târgu Jiu este la un pas de faliment, din cauza datoriilor imense, pe care procedura de insolvență nu a reușit să le stingă. Entitatea sportivă are șapte milioane de euro datorii, un million acumulat după declanșarea insolvenței.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SPORT

Condescu a rămas fără marca Pandurii

Postat acum

on

De către

Începând de astăzi, cei de la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu mai au dreptul de a folosi acest nume, asemănător cu cel protejat de Legea Nr.84/1998, deținut de ASCS CEO 2017 Pandurii la OSIM, adică CS Lignitul Pandurii Târgu Jiu 1963.

În aceiași situație se află si executorii judecătorești care nu vor mai putea folosi acest nume când vor solicita executarea silită împotriva Artego SA, CEO SA, CJ Gorj și CL Târgu Jiu, pentru că intră sub incidența legii și în conflict cu noii proprietari.

Reprezentant legal în aceste probleme este Viorel Salvador Caragea, vicepreședinte al ASCS CEO 2017 PANDURII.Viorel Salvador Caragea a notificat deja foștii membri asociați, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, prin intermediul Administratorului Special Golea Marin și Administratorului Judiciar Consulting Company IPURL (Emanuel Ciobanu ) că folosesc o marcă și o emblemă care intră sub incidența legii nr.84/1998 și sunt pasibili de probleme penale. Motivul pentru care au procedat la aceste notificări este pentru că sunt nemulțumiți de felul cum a ajuns numele Pandurii sa fie implicat în tot felul de prostii.Cert este că Golea Marin, Administrator Special, și înainte de asta, Marin Condescu au pierdut un nume, o marcă și o emblemă dar spre norocul suporterilor a ajuns la Galeria Durii care vor ști să-l prețuiască și să-l protejeze.

 

Continuă să citeşti

SPORT

Echipa de baschet U15 din Tg Jiu, calificată la turneul final din Campionatul Național

Postat acum

on

De către

Echipa de baschet under 15 a CSS Târgu Jiu s-a calificat în turneul final din Campionatul National de Baschet al Romaniei. Juniorii gorjeni au 11 meciuri la nivel national si tot atâtea victorii. Micii baschetbaliști de la Târgu Jiu sunt printre cei mai buni din țară, echipa clasându-se în primele opt trupe de profil. Echipa  antrenată de prof. Berca Ionut Cosmin are următoarea conponență: Mihnea Vlaicu, David Cîmpeanu, Vlad Vacaru, David Fantana, Matei Staicu, Mario Stoenescu, Mihnea Dănău, Octavian Piculeasa, Albert Vladulescu, Damian Băloniu, Octavian Cușlea, Narcis Voinea, Călin Miroiu.

Continuă să citeşti

SPORT

Pandurii ,,a reușit” marea promovare! A retrogradat matematic în Liga a III-a

Postat acum

on

De către

Conform calculelor matematice, pentru a se putea salva Pandurii mai are nevoie de cel puțin 13 puncte pentru a pierde locul de baraj, pentru rămânerea în Liga a II-a. Dar cum nu mai sunt decât patru etape și un total de 12 puncte puse în joc, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu este retrogradată matematic.

Acum câteva zile însă, conducerea clubului de fotbal, entuziasmată de câștigarea procesului de la Înalta Curte, anunță revenimentul echipei Pandurii și promovarea spre Liga I. În schimb s-a reușit contrariul, mai exact retrogradarea echipei în eșalonul III.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR