Connect with us

SPORT

Stadionul din Târgu Jiu, oferit GRATUIT, pentru meciurile naționale

Postat acum

on

Autoritățile din Târgu Jiu oferă, gratuit, stadionul municipal, pentru meciurile echipelor naționale. În același timp, oficialii Clubului Pandurii luptă în instanță să obțină prelungirea cu patru ani a contractului de comodat, dar cer și să le fie transferată arena, în patrimoniul propriu.

Arena inaugurată anul trecut la Târgu Jiu este oferită, gratis, echipelor naționale, pentru meciurile oficiale. Hotărârea a fost aprobată ieri, în ședința consiliului local. Autoritățile speră că, în acest fel, vor atrage meciuri care să umple tribunele noului stadion, ce a costat 26 milioane de euro. “Sperăm să vină și echipele naționale. Am stabilit ca toate echipele naționale, indiferent de categorie, să desfășoare meciuri oficiale la Tg Jiu, în mod gratuit. De la echipa națională de seniori, până la ultima echipă de juniori, stadionul este pus la dispoziție gratuit. În acest mod, încercăm să atragem cât mai multe meciuri oficiale la Târgu Jiu, pentru echipele naționale”, a spus primarul Marcel Romanescu.

În aceeași ședință, ce s-a desfășurat online, consilierii locali au respins, ieri după amiază, solicitarea de prelungire a contractului de comodat cu Clubul Pandurii Târgu Jiu. Oficialii entității sportive au cerut prelungirea cu patru ani a dreptului de a folosi stadionul, invocând faptul că nu au putut beneficia de teren, în perioada în care s-au efectuat lucrările de extindere și renovare. Reprezentanții Pandurilor au depus acțiune și în instanță, pentru a obține extinderea perioadei de comodat, însă au cerut și preluarea stadionului, în patrimoniul clubului. “Clubul solicită prelungirea contractului cu patru ani și în aceeași acțiune, solicită preluarea în totalitate, în patrimoniul clubului, a stadionului municipal, lucru cu care nu putem fi niciodată de acord. Dacă în privința prelungirii contractului, rămâne la latitudinea instanței, în privința preluării stadionului, care este un obiectiv public, sunt sigur că niciun judecător din lume nu ar putea să dea o clădire publică, realizată din bani de la bugetul de stat și local, unei entități sportive. Nu există așa ceva niciunde în lume. Nu voi privi Clubul Pandurii ca un adversar. Dacă clubul se va putea înscrie în viitorul campionat, vom găsi soluții în așa fel, încât clubul să folosească la capacitate maximă stadionul, dar nu cu exclusivitate. Până la urmă, strategia folosirii acestui stadion trebuie să o facă autoritatea publică locală, nu Clubul Pandurii. Clubul trebuie să aibă un drept de preempțiune asupra folosirii bazei sportive, în rest, sunt foarte multe echipe care au solicitat stadionul”, a mai afirmat Romanescu.

Clubul Pandurii Târgu Jiu este la un pas de faliment, din cauza datoriilor imense, pe care procedura de insolvență nu a reușit să le stingă. Entitatea sportivă are șapte milioane de euro datorii, un million acumulat după declanșarea insolvenței.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

SPORT

Au început finalele la baschet. 12 echipe de top, la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

De azi, a început, la Târgu Jiu, Turneul Final de baschet feminin. Ferația Română de Baschet organizează în perioada 4-8 mai, la Târgu Jiu, finalele la categoria U13. Cele mai bune 12 echipe din țară se vor întrece pe parchetul Sălii Sporturilor. Este primul Turneu Final de baschet feminin disputat la Târgu Jiu. Pe lângă CSM Târgu Jiu, la startul competiției s-au aliniat și reprezentantele cluburilor CSS Alexandria, Sportul Studențesc București, ACS Rookies Oradea, CS Olimpia București, ACS Dan Dacian București, LT Lucian Blaga Reghin, CSS Sibiu, ACS Gladius Târgu Mureș, ACS NBS Cluj Napoca, ACS Smart Baschetball Team Cluj și CS Universitatea Valbon Arad. ”Mă bucur că am reușit performanța de a ajunge aici și vreau să le felicit încă o dată pe aceste fete minunate pentru ceea ce au reușit în acest sezon. Acum vom avea ocazia să vedem cât de departe putem să mergem în această competiție. Echipa noastră va întâlni cele mai bune echipe din țară la acest nivel de vârsta și cu siguranță, mai ales că jucăm pe teren propriu, fetele vor încerca să dea totul pe teren pentru a obține un loc cât mai bun. Am încredere în aceste fete, care au demonstrat că se pot lupta de la egal la egal cu orice echipă și cred că vom face o figură frumoasă. Principalul obiectiv este calificarea în 1-8, iar după aceea, în funcție de locul ocupat, dacă se poate, de ce nu să atacăm locurile 1-4”, a declarat Laurențiu Răuț, antrenorul CSM Târgu Jiu U13.

Continuă să citeşti

SPORT

Florin Mergea deschide o academie de tenis! Pe 1 iunie

Postat acum

on

De către

„Aici, la Târgu Jiu, unde totul a început cu clubul de tenis Elite, am crescut frumos și este timpul pentru următorul pas: deschidem împreună porțile Academiei de Tenis Florin Mergea. Începem de ziua lor, a copiilor, 1 iunie 2022, pentru ca de acolo pornește totul, din copilărie. Alături de echipa mea voi ghida fiecare pas al lor spre înalta performanță, ținând cont de fiecare aspect al personalității lor și al calităților lor atletice”, a transmis cunoscutul tenismen Florin Mergea.

„Experiența m-a învățat că înainte de a deveni jucător de top mondial trebuie sa fii un om complet”, a mai spus sportivul.

Pentru detalii și înscrieri, cei interesați pot apela la acest număr de telefon: +40767298919

 

 

Continuă să citeşti

SPORT

Campionat național de atletism la Târgu Jiu, în weekend

Postat acum

on

De către

În week-end, municipiul Târgu Jiu va fi gazda Campionatelor Naționale de Seniori și Seniori U23 – 5.000 m și 10.000 m, masculin și feminin, a anunțat, azi, Ion Bură, membru în Consiliul Federal al Federației Române de Atletism și președinte al Comisiei Naționale de Cros, Marș, Marathon și Alergare Montană. Competiția națională va avea loc în perioada 30 aprilie – 1 mai 2022. Tot atunci, Târgu Jiul va mai găzdui competiții Grand Prix de suliță și 800 m masculin, la inaugurarea competițiilor de atletism pe noua arenă gorjeană.
Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR