Connect with us

ACTUALITATE

Șase tineri din Gorj au ieșit pe ștrase cu adeverințe false

Postat acum

on

Gorjenii s-au specializat și, se dovedește, că apelează la fel de fel de tertipuri pentru a ieși din case, chiar dacă restricțiile de circulație, impuse pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, nu permit acest lucru. Polițiștii din cadrul IPJ Gorj s-au sesizat cu privire la faptul că șase bărbați au prezentat cu ocazia controlului o adeverință tip, completată cu datele unei asociații comerciale, în care se motiva deplasarea pe drumurile publice în conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare în vigoare. Dacă la prima vedere cei șase nu au făcut nimic greșit, problema a apărut atunci când autoritățile au verificat în evidența salariaților și au descoperit că aceștia nu sunt angajați în cadrul respectivei societăți comerciale. Astfel, fiecare dintre cei șase s-au ales cu dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Așadar, cei șase bărbați riscă până la trei ani de închisoare pentru că au vrut să iasă din casă și au completat declarația mincinos. Conform articolul 322 din Codul Penal, care spune că falsul în înscrisuri sub semnătură privată  se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Cărbune pe carosabil, amendă 2000 de lei

Postat acum

on

De către

Polițiștii locali din Târgu Jiu au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern nr. 43 din 1997 privind regimul drumurilor, pentru ocuparea ilegală a părții carosabile prin depozitarea de cărbune.

De asemenea, contravenientul are obligația de a elibera carosabilul în cel mai scurt timp, pentru siguranța participanților la trafic.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Motru: Hoț de 22 de ani, băgat după gratii!

Postat acum

on

De către

La data de 4 octombrie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat pe raza municipiului Motru, un tânăr de 22 de ani, din aceeași localitate, care se sustrăgea de la executarea pedepsei, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere a unui vehicul, fără a poseda permis de conducere.

Față de tânărul de 22 de ani fusese emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Motru.

Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

S-a redeschis Transalpina

Postat acum

on

De către

Circulația pe Transalpina s-a reluat, după o zi în care a fost închisă, din cauza zăpezii și a viscolului. „Având în vedere faptul că s-au îmbunătățit condițiile meteo și starea părții carosabile permite reluarea circulației, începând cu ora 10:00 se permite accesul pe DN 67C, sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului”, au anunțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.
Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR