Connect with us

ACTUALITATE

Șase tineri din Gorj au ieșit pe ștrase cu adeverințe false

Postat acum

on

Gorjenii s-au specializat și, se dovedește, că apelează la fel de fel de tertipuri pentru a ieși din case, chiar dacă restricțiile de circulație, impuse pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, nu permit acest lucru. Polițiștii din cadrul IPJ Gorj s-au sesizat cu privire la faptul că șase bărbați au prezentat cu ocazia controlului o adeverință tip, completată cu datele unei asociații comerciale, în care se motiva deplasarea pe drumurile publice în conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare în vigoare. Dacă la prima vedere cei șase nu au făcut nimic greșit, problema a apărut atunci când autoritățile au verificat în evidența salariaților și au descoperit că aceștia nu sunt angajați în cadrul respectivei societăți comerciale. Astfel, fiecare dintre cei șase s-au ales cu dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Așadar, cei șase bărbați riscă până la trei ani de închisoare pentru că au vrut să iasă din casă și au completat declarația mincinos. Conform articolul 322 din Codul Penal, care spune că falsul în înscrisuri sub semnătură privată  se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salariile românilor, cele mai mici din Europa

Postat acum

on

De către

Salariul minim al românilor este cel mai mic din Uniunea Europeană. Un angajat din țară noastră primesc mai puțin decât unul din Guatemala. În timp ce la noi, salariul este de 308 euro, în Guatemala este de 320 de euro. Salariații plăți cel mai bine sunt în București, acolo unde salariul mediu trece de 4.600 de lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au venit conductele! Încep lucrările la Cîlnic, Telești, Rovinari și Bîlteni

Postat acum

on

De către

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, Lia Olguța Vasilescu spune că pe șantierul Firului II Isvarna-Craiova au ajuns conductele necesare, motiv pentru care antreprenorul va începe lucrările săptămâna viitoare, în județul Gorj.

”Încheiem această săptămână de lucru cu vești bune de pe șantierul Firului II Isvarna – Craiova: au ajuns în teren conductele pentru contractul DJ-CL-18, astfel că, de săptămâna viitoare antreprenorul va demara lucrările. Acesta este ultimul din cele șase contracte în care a fost împărțit Firul II Isvarna – Craiova, iar lucrările se vor desfășura în localitățile Câlnic, Telești, Rovinari și Bâlteni, din județul Gorj”, spune primarul municipiului.

Până în acest moment s-a introdus conductă nouă pe o lungime totală de 21.797 metri și s-au reabilitat 3.822 metri. În total, Firul II Isvarna – Craiova presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

FOTO. Aglomerație de la prima oră, la Rânca

Postat acum

on

De către

Cei care vor să urce în stațiunea Rânca, în acest week-end, trebuie să se aștepte din nou la cozi. În centrul stațiunii, în zona pârtiei și a teraselor, este aglomerație de la primele ore. Imaginile arată că turiștii au ieșit la zăpadă, profitând de vremea bună, după ce, în ultima săptămână, în zonă a fost viscol și drumul ce leagă Rânca de orașul Novaci a fost chiar închis. Cea mai mare problemă o constituie lipsa locurilor de parcare, pentru care nu s-a găsit încă o rezolvare. Așa că, persoanele care și-au planificat să meargă în zonă trebuie să ia în calcul acest aspect, pentru a nu fi nevoite să se întoarcă din drum.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR