Connect with us

ACTUALITATE

Șase tineri din Gorj au ieșit pe ștrase cu adeverințe false

Postat acum

on

Gorjenii s-au specializat și, se dovedește, că apelează la fel de fel de tertipuri pentru a ieși din case, chiar dacă restricțiile de circulație, impuse pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, nu permit acest lucru. Polițiștii din cadrul IPJ Gorj s-au sesizat cu privire la faptul că șase bărbați au prezentat cu ocazia controlului o adeverință tip, completată cu datele unei asociații comerciale, în care se motiva deplasarea pe drumurile publice în conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare în vigoare. Dacă la prima vedere cei șase nu au făcut nimic greșit, problema a apărut atunci când autoritățile au verificat în evidența salariaților și au descoperit că aceștia nu sunt angajați în cadrul respectivei societăți comerciale. Astfel, fiecare dintre cei șase s-au ales cu dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Așadar, cei șase bărbați riscă până la trei ani de închisoare pentru că au vrut să iasă din casă și au completat declarația mincinos. Conform articolul 322 din Codul Penal, care spune că falsul în înscrisuri sub semnătură privată  se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vrei să mergi în Italia? Uite ce se întâmplă de la jumătatea lunii mai!

Postat acum

on

De către

Românii care vor să meargă în Italia, în această vară, o pot face, cu condiția să fie vaccinați. De la 15 mai, Guvernul Italian a anunțat că relaxează restricțiile și condițiile de intrare în țară. Restricţiile privind sosirile din statele UE expiră la jumătatea lunii în curs, iar premierul țării  declarat că se lucrează la creşterea numărului de zboruri „scutite de COVID”, pentru care cerinţa de carantină va fi ridicată în iunie. Italia încearcă să îşi revină după o recesiune dură, cauzată de pandemie, iar turismul este unul din domeniile afectate. Autoritățile vor să faciliteze circulaţia persoanelor imunizate, vaccinate sau care au un test negativ pentru COVID-19. Sâmbătă, Italia a înregistrat din nou 10.000 de noi cazuri şi 224 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total al morţilor depăşeşte 122.000, cel mai grav din UE, raportat la numărul populaţiei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sindicalist CEO: „Minerilor și energeticienilor, ieșiți odată în stradă!”

Postat acum

on

De către

Un lider de sindicat din CEO îi îndeamnă pe angajați să iasă în stradă, pentru a-și cere drepturile. Asta după ce primele salariaților, ce ar fi trebuit primite de 1 mai, au întârziat, din cauza lipsei banilor, cu care se confruntă compania. Nicu Bunoaica, unul dintre cei care protestează în Piața Prefecturii de trei luni, a făcut apel la colegii lui, pe care îi cheamă să se alăture protestatarilor. „În atenția minerilor și energeticienilor…Prima de 1300 lei, adică de 1 mai, va fi de 15 mai, datorită lipsei banilor. Minerilor și energeticienilor ieșiți odată în stradă și hai să rezolvăm problema CEO că va fi și mai rău. Treziți-vă fătălailor odată!”, a scris Nicu Bunoaica, pe pagina personală de socializare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au stat la coadă toată noaptea, pentru vaccinare

Postat acum

on

De către

S-a stat la cozi, azi-noapte, pentru vaccinare, după ce s-a dat startul campaniei și pe timpul nopții. În capitală, mii de persoane s-au imunizat, în centrele deschise non stop. Deși numărul celor care au trecut pragul acestora a fost destul de mare, autoritățile spun că timpul de așteptare nu a fost mai mare de un sfert de oră.

Vaccinarea se face fără programare, începând de azi, în toată țara.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR