Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Sport de calitate și în pandemie, la Club Sportiv V Dragon!

Postat acum

pe

Arte marțiale de contact, box, kick-box și trasee aplicative, asta se predă, la un înalt nivel, de către instructori specializați, la un club sportiv privat din Târgu-Jiu. Nu numai polițiști și jandarmi se antrenează însă la Club Sportiv V Dragon din municipiu ci, aceste discipline se predau, cu maximă atenție, și copiilor și tinerilor care dobândesc abilitățile de luptători, atât de necesare în viață, dar și mentalitatea unui campion.

Unul dintre cei care reușește să formeze aceste personalități puternice, de la vârste fragede, este Gabi Voicu, un antrenor perspicace, care lucrează nu doar corpul ci și mintea copiilor și tinerilor care trec, cu încredere, pragul clubului pe care îl administrează.

O oră de antrenament la CSV Dragon începe nu numai cu salutul obișnuit ci, și cu măsurarea temperaturii, cu întrebări legate de starea de sănătate a cursanților dar, și cu încurajări.

Sportivii nu trebuie să uite că ne aflăm într-o perioadă de pandemie în care măsurile de protecție trebuie respectate cu strictețe, lucru de la care nu se face rabat la acest club privat.

După ce se trece de inspecția în cauză, sportivii se încălzesc cu exerciții specifice, menite să le crească mobilitatea, rezistența dar și voința, calități absolut necesare într-un sport de contact, indiferent dacă sportivii ajung să se confrunte cu adversari reali ori în competiții.

Copiii sunt cel mai ușor de modelat, apoi tinerii care sunt învățați să își respecte competitorii, să dea dovadă de fair play și să nu-i lovească pe cei mai slabi decât ei.

De asemenea, școala de lupte îi educă pe sportivi să își folosească cunoștințele și abilitățile în sală, nu pe stradă, nu în fața colegilor și a prietenilor. Abia după ce aceste lecții sunt învățate și însușite de sportivi, se trece la următoarele etape: de forță, de rezistență, de îndemânare.

Antrenorii au grijă, apoi, ca minutele de antrenament să fie urmate de pauze, se împart sfaturi legate de poziția corpului, de felul în care se aplică loviturile și de mișcările specifice. Pe fețele viitorilor luptători se vede încordare, dar și o maximă voință de a rezista până la capătul orei, chiar dacă echipamentul devine greu și ud iar respirația este controlată cu dificultate.

Ora se termină iar sportivii se relaxează brusc, au reușit să își stăpânească corpurile, să își însușească orice sfat și să devină mai buni..

Micii sportivi dar și cei mari sunt însă modești în a recunoaște că au făcut enorm de mult în atât de puțin timp. Le mulțumesc însă antrenorilor care i-au ținut departe de telefoane, tablete reușind să le animeze o zi anostă acasă, cu un antrenament de calitate.

Părinții își urmăresc de pe margine cu încântare copiii, îi încurajează să continue pentru că sportul înseamnă sănătate.

CS V Dragon din Târgu-Jiu este deschis tuturor celor care cred că sportul îi ajută să depășească probleme emoționale, de greutate, să ofere încredere și să le lucreze psihicul în același timp cu corpul. Clubul se află situat în municipiu iar doritorii îl pot găsi cu ușurință pe facebook pentru înscrieri și întrebări suplimentare.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video- Talentați, tineri, frumoși: Ansamblul Nedeia din Novaci

Postat acum

pe

Joacă de rup podele și o fac cu drag și cu mare talent! Sunt membrii Ansamblului Nedeia din Novaci, tineri talentați care nu au putut sta departe de scenă și de sala de repetiții, nici când coronavirusul le-a dat drept temă: distanțarea socială.

Și dacă puteți să credeți au jucat și în on-line! Dar, de scurt timp, au învins frica, și-au pus măștile de protecție și chiar mănușile și au încins scena așa cum știu ei mai bine.

Asta, în incinta Casei de Cultură ,,Dumitru Brezulescu’’ din Novaci, locul în care tradiția se ține înuntru iar, coronavirusul… afară.

Și cum să nu îți bați călcâiele pe podea când vezi atâta entuziasm într-un grup de tineri care, în restul zilei, sunt elevi, studenți, polițiști, educatori sau preșcolari. Jocul popular, ansamblul și cei care îi educă sunt însă oaza lor de relaxare, spațiul unde toți devin o mare familie, ce se numește, simplu, ,,Nedeia”.

De la mic la mare, membrii Ansamblului au alături părinții care înțeleg pasiunea copiilor lor, îi susțin și îi încurajează.Dar cum educația se face nu doar în familie, la Nedeia aceasta se desăvârșește de către instructori valoroși. Așa că, fără niciun dubiu, membrii Ansamblului Nedeia au parte de o instruire de calitate, la baza căreia stă mult profesionalism dar, și iubirea pentru frumos și pentru păstrarea tradițiilor din zonă.Ansamblul Nedeia este zestrea novăcenilor dar și un bun de mare preț al gorjenilor.

 

 

Continuă să citești

Gorj Express Tv

Video-Dragobetele sărută fetele, dar numai după șezătoare!

Postat acum

pe

Lume luminată, în straie de sărbătoare, s-a adunat, în prag de Dragobete, la Novaci! S-a organizat șezătoare, așa ca în vremurile în care doar ațele și lâna mai aprindeau inspirația fetelor bune de măritat și le făceau să roșească, ascunse de lumina slabă a opaițelor.

Totul, ca urmare a vorbelor suratelor slobode la gură, și a tinerilor galeși, care, își făceau și ei de lucru, la șezătoare.

Asta, în timp ce mâinile fetelor lucrau harnice la război, la fus ori făcând gheme din lână colorată.

Lângă tinere și femei, băiețandrii confecționau mărțișoare, curățau semințe ori împleteau mături, necesare oierilor în procesul de pregătire a lactatelor, dar și cântau la fluier ori luau fetele oacheșe la joc.

Atmosfera de la șezătorile de altădată, organizate de novăceni, de Dragobete, de sărbătoarea dragostei la români, a fost însă recreată de Elena Basarabă, ori de Nușa cum o alintă toți pe directoarea Casei de Cultură din Novaci.

Aceasta a chemat în sânul instituției culturale, adolescenți în costume populare, cupluri de tineri îndrăgostiți din localitate, vârstnici cunoscători ai frumoaselor tradiții, reprezentanții autorității locale și ai comunității dar și invitați de la București.

Fetele au fost învățate, la șezătoare, să toarcă, iar băieții să confecționeze obiectele tradiționale.Nușa Basarabă a fost, ca de obicei, sufletul șezătorii, îmbiind participanții să se bucure de atmosfera de altădată.Încântați de evenimentul cultural atât de dorit dar tot amânat din cauza pandemiei au fost și primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean, dar și Maria Moța, politician, fiică a localității.Șezătoarea de la Novaci s-a încheiat cu joc și voie bună, spre bucuria participanților și a oaspeților de la București.

 

 

 

 

Continuă să citești

Gorj Express Tv

Video: Belle Arte, într-o florărie deosebită din Târgu-Jiu!

Postat acum

pe

O tânără antreprenor, absolventă a Facultății de Arte Plastice și a Liceului de Arte din municipiu, și-a deschis, în urmă cu un an de zile, o florărie deosebită în municipiul Târgu Jiu.

Pentru îndeplinirea visului său, tânăra a accesat un proiect cu fonduri europene, reușind să își pună astfel la punct, cu minuțiozitate și cu sprijinul sorei arhitect, florăria mult visată, asta, în decembrie 2019.

Tânăra afaceristă a reușit, prin intermediul clientelei astfel atrase, în spațiul în care și-a pus amprenta personalității sale, să reziste pe piață, în ciuda pandemiei care și-a făcut apariția, la scurt timp după ce a deschis ușile Belle Arte, florăria în care a investit suflet.

De altfel, prin serviciile deosebite, în scurt timp, florăria Andreei Chivu s-a umplut de clienți, asta și pentru că aranjamentele florale realizate de tânăra artistă în ale frumosului sunt personalizate în funcție de preferințele clientelor care ajung, fie să comande florile, fie să le primească.Florăria Belle Arte este deschisă de luni până sâmbătă pentru cei care vor să ofere un cadou deosebit persoanelor pe care le iubesc, admiră ori le sunt recunoscători.

Aranjamentele Belle Arte se realizează fie pe loc, fie la comandă, iar ceea ce realizează Andreea Chivu este unic, fermecător și de impact pentru cei care știu să aprecieze limbajul florilor, aduse direct din Olanda, de pe bursa de specialitate.

 

 

Continuă să citești

Târgu Jiu
Clear
07:1118:08 EET
Feels like: 7°C
Wind: 3km/h N
Humidity: 79%
Pressure: 1032.85mbar
UV index: 0
FriSatSun
17/3°C
16/1°C
11/-1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI