Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Sport de calitate și în pandemie, la Club Sportiv V Dragon!

Postat acum

on

Arte marțiale de contact, box, kick-box și trasee aplicative, asta se predă, la un înalt nivel, de către instructori specializați, la un club sportiv privat din Târgu-Jiu. Nu numai polițiști și jandarmi se antrenează însă la Club Sportiv V Dragon din municipiu ci, aceste discipline se predau, cu maximă atenție, și copiilor și tinerilor care dobândesc abilitățile de luptători, atât de necesare în viață, dar și mentalitatea unui campion.

Unul dintre cei care reușește să formeze aceste personalități puternice, de la vârste fragede, este Gabi Voicu, un antrenor perspicace, care lucrează nu doar corpul ci și mintea copiilor și tinerilor care trec, cu încredere, pragul clubului pe care îl administrează.

O oră de antrenament la CSV Dragon începe nu numai cu salutul obișnuit ci, și cu măsurarea temperaturii, cu întrebări legate de starea de sănătate a cursanților dar, și cu încurajări.

Sportivii nu trebuie să uite că ne aflăm într-o perioadă de pandemie în care măsurile de protecție trebuie respectate cu strictețe, lucru de la care nu se face rabat la acest club privat.

După ce se trece de inspecția în cauză, sportivii se încălzesc cu exerciții specifice, menite să le crească mobilitatea, rezistența dar și voința, calități absolut necesare într-un sport de contact, indiferent dacă sportivii ajung să se confrunte cu adversari reali ori în competiții.

Copiii sunt cel mai ușor de modelat, apoi tinerii care sunt învățați să își respecte competitorii, să dea dovadă de fair play și să nu-i lovească pe cei mai slabi decât ei.

De asemenea, școala de lupte îi educă pe sportivi să își folosească cunoștințele și abilitățile în sală, nu pe stradă, nu în fața colegilor și a prietenilor. Abia după ce aceste lecții sunt învățate și însușite de sportivi, se trece la următoarele etape: de forță, de rezistență, de îndemânare.

Antrenorii au grijă, apoi, ca minutele de antrenament să fie urmate de pauze, se împart sfaturi legate de poziția corpului, de felul în care se aplică loviturile și de mișcările specifice. Pe fețele viitorilor luptători se vede încordare, dar și o maximă voință de a rezista până la capătul orei, chiar dacă echipamentul devine greu și ud iar respirația este controlată cu dificultate.

Ora se termină iar sportivii se relaxează brusc, au reușit să își stăpânească corpurile, să își însușească orice sfat și să devină mai buni..

Micii sportivi dar și cei mari sunt însă modești în a recunoaște că au făcut enorm de mult în atât de puțin timp. Le mulțumesc însă antrenorilor care i-au ținut departe de telefoane, tablete reușind să le animeze o zi anostă acasă, cu un antrenament de calitate.

Părinții își urmăresc de pe margine cu încântare copiii, îi încurajează să continue pentru că sportul înseamnă sănătate.

CS V Dragon din Târgu-Jiu este deschis tuturor celor care cred că sportul îi ajută să depășească probleme emoționale, de greutate, să ofere încredere și să le lucreze psihicul în același timp cu corpul. Clubul se află situat în municipiu iar doritorii îl pot găsi cu ușurință pe facebook pentru înscrieri și întrebări suplimentare.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video: Micuțele învață grație și eleganță la cursul de balet „Ingenio”

Postat acum

on

De către

Sub îndrumarea instructorului de dans Ioana Bolovan, la Centrul Ingenio din Târgu Jiu, se predau cursuri de dans clasic pentru micile balerine. Fetițe cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani învață astfel, în joacă, tainele baletului, disciplina care oferă grație, eleganță și un corp desăvârșit pentru viitoarele domnișoare.

Cursul de balet începe cu o mică încălzire, cu mers și alergare, cu mișcări ale brațelor și ale picioarelor.

Se realizează apoi câteva poziții clasice de balet, mici piruete și încălzire pe saltea.

Micuțele capătă echilibru, flexibilitate și abilități motrice. De altfel, baletul corectează postura și le ajută pe micuțele dansatoare să își coordoneze mult mai bine mișcările.

O spune chiar instructorul de dans care a reușit, prin exemplul personal, să mențină atenția celor mici la cursul predat.

Foarte încântate de ora de balet sunt însă chiar micuțele balerine care s-au lăsat purtate de muzică, uitând că o parte dintre exerciții impuneau efort fizic.

Cursurile de balet pot începe de la orice vârstă, ideale fiind după ce copilul a împlinit 3 ani, și nu trebuie privite prin prisma carierei neapărat.

Baletul poate fi o activitate extra școlară ce ajută la creșterea armonioasă a copiilor și un hobby prin care aceștia să petreacă un timp de calitate alături de alți copii cu aceleași pasiuni pentru mișcare, muzică bună și socializare.

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Utilaje pe un drum din Stănești care nu a văzut asfaltul niciodată

Postat acum

on

De către

Drumul care traversează satul Călești, dar și localitățile Bălani, Măzăroi și Obreja, aparținând de comuna Stănești, a intrat în reabilitare și modernizare înainte de Paște.

Artera rutieră supusă investiției are o lungime de 4,4 kilometri și unește comuna Stănești de Târgu Jiu, de altfel doar o bucățică de 150 de metri din drumul respectiv rămâne neasfaltată, iar primăria municipiului este cea care poate cere, la rândul ei, sprijinul autorităților județene pentru realizarea și a acestei palme de șosea.

Bani pentru reabilitarea drumului din Călești au venit de la Consiliul Județean, artera rutieră care nu a văzut niciodată asfaltul fiind realizată din fonduri din bugetul propriu al județului.

18 miliarde din cei 33 necesare pentru rezolvarea problemelor de infrastructură din Stănești au fost deja aprobați de CJ Gorj.

Minunea intrării în reabilitare a drumului mulțumește atât localnicii din Călești cât și consilierii locali care nici nu mai visau că localitatea în cauză va mai avea vreodată o artera rutieră normală pentru anul 2021.

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului din Stănești avansează cu rapiditate, din loc în loc pe artera de pământ fiind văzute echipaje de lucrători preocupați de realizarea investiției.

Dacă se respectă întregul program de reabilitare, drumul din Stănești va fi gata în doar câteva luni.

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Lubenița aromată de Telești, marca înregistrată a unui excelent agricultor

Postat acum

on

De către

A pregătit în sera proprie un soi viguros de lubeniță care să țină piept atât temperaturilor scăzute din prezent cât și zilelor dogoritoare care o sa vină. Este vorba despre același agricultor din Telești care a gândit viitoarea producție de pepeni verzi, made in Gorj, pornind de la sămânță și ajungând treptat la planta pusă în pământ, în câmp deschis.

De altfel, după ce Cristian Mischie, căci de el este vorba, a altoit lubenița în tulpină de dovleac, ca să îi de-a putere, acum i-a dat deja savoare plantând-o, pe câteva rânduri lungi, în pământ rodnic, la marginea localității.

A fost ajutat de prieteni și familie, oamenii lucrând minuțios și cu pricepere la plantarea lubeniței, asta la distanțe egale și precise și prin metode deloc rudimentare.

Harbuzii de Telești au ocupat, în scurt timp, cam jumătate din terenul de un hectar deținut de Cristian Mischie chiar la intrarea în localitate, dinspre Bălești.

În scurt timp, plantele deloc firave, protejate în tunele speciale vor da rod iar producția nu va fi doar deosebită, promite agricultorul, ci chiar deloc de neglijat.Pe restul de teren, proprietarul va planta legume de sezon, în timp ce acesta deține în apropiere grâu, plantat prin metode deloc sofisticate dar cu cap.Lubeniță de Telești va deveni, cu siguranță, o marca înregistrată.

Asta și pentru că produsul poate să ridice atât comuna cât și localitățile limitrofe, pământul fiind bun pentru acest soi dar și pentru legume la fel de gustoase.

Gorjul nu va mai avea, în curând, minerit, dar poate crește si din agricultură.

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR