Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Sport de calitate și în pandemie, la Club Sportiv V Dragon!

Postat acum

on

Arte marțiale de contact, box, kick-box și trasee aplicative, asta se predă, la un înalt nivel, de către instructori specializați, la un club sportiv privat din Târgu-Jiu. Nu numai polițiști și jandarmi se antrenează însă la Club Sportiv V Dragon din municipiu ci, aceste discipline se predau, cu maximă atenție, și copiilor și tinerilor care dobândesc abilitățile de luptători, atât de necesare în viață, dar și mentalitatea unui campion.

Unul dintre cei care reușește să formeze aceste personalități puternice, de la vârste fragede, este Gabi Voicu, un antrenor perspicace, care lucrează nu doar corpul ci și mintea copiilor și tinerilor care trec, cu încredere, pragul clubului pe care îl administrează.

O oră de antrenament la CSV Dragon începe nu numai cu salutul obișnuit ci, și cu măsurarea temperaturii, cu întrebări legate de starea de sănătate a cursanților dar, și cu încurajări.

Sportivii nu trebuie să uite că ne aflăm într-o perioadă de pandemie în care măsurile de protecție trebuie respectate cu strictețe, lucru de la care nu se face rabat la acest club privat.

După ce se trece de inspecția în cauză, sportivii se încălzesc cu exerciții specifice, menite să le crească mobilitatea, rezistența dar și voința, calități absolut necesare într-un sport de contact, indiferent dacă sportivii ajung să se confrunte cu adversari reali ori în competiții.

Copiii sunt cel mai ușor de modelat, apoi tinerii care sunt învățați să își respecte competitorii, să dea dovadă de fair play și să nu-i lovească pe cei mai slabi decât ei.

De asemenea, școala de lupte îi educă pe sportivi să își folosească cunoștințele și abilitățile în sală, nu pe stradă, nu în fața colegilor și a prietenilor. Abia după ce aceste lecții sunt învățate și însușite de sportivi, se trece la următoarele etape: de forță, de rezistență, de îndemânare.

Antrenorii au grijă, apoi, ca minutele de antrenament să fie urmate de pauze, se împart sfaturi legate de poziția corpului, de felul în care se aplică loviturile și de mișcările specifice. Pe fețele viitorilor luptători se vede încordare, dar și o maximă voință de a rezista până la capătul orei, chiar dacă echipamentul devine greu și ud iar respirația este controlată cu dificultate.

Ora se termină iar sportivii se relaxează brusc, au reușit să își stăpânească corpurile, să își însușească orice sfat și să devină mai buni..

Micii sportivi dar și cei mari sunt însă modești în a recunoaște că au făcut enorm de mult în atât de puțin timp. Le mulțumesc însă antrenorilor care i-au ținut departe de telefoane, tablete reușind să le animeze o zi anostă acasă, cu un antrenament de calitate.

Părinții își urmăresc de pe margine cu încântare copiii, îi încurajează să continue pentru că sportul înseamnă sănătate.

CS V Dragon din Târgu-Jiu este deschis tuturor celor care cred că sportul îi ajută să depășească probleme emoționale, de greutate, să ofere încredere și să le lucreze psihicul în același timp cu corpul. Clubul se află situat în municipiu iar doritorii îl pot găsi cu ușurință pe facebook pentru înscrieri și întrebări suplimentare.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video: Evacuarea proprietarilor de la blocul din Bălești, metodă de șantaj!

Postat acum

on

De către

NCR NEW Reciclare SRL de la Bălești nu își va mai reloca activitatea de lângă blocul cu patru etaje din localitate.

Deși a cerut o păsuire de 120 de zile, pentru a-și muta activitatea de lângă imobilul respectiv, firma nu a intenționat niciodată să plece!

O dovedește notificarea transmisă locatarilor din blocul vecin, prin care i-a somat pe aceștia, în cinci zile, să părăsească cele 19 apartamente.

Totul, pe motiv că, din septembrie, firma deține și terenul de sub bloc.

Locatarii au însă acte de proprietate, dețin apartamentele dar și terenul de sub imobil Revoltați dar și îngrijorați de situație, cu actele în mână, oamenii și-au expus situația șiau cerut sprijinul primăriei.

În sprijinul proprietarilor din bloc a sărit și un singur ales local.

Locatarii au avut o primă întâlnire cu edilul local, dimineața și o altă două ore mai tarziu, la ultima participând și administratorul firmei de reciclare.

După discuția cu locatarii, primarul de Bălești le-a dat asigurări tuturor că nu vor fi evacuați din bloc, primăria fiind gata să intervină și la instanță pentru a-i ajuta pe cumpărătorii de bună-credință.

Firma de reciclare pune însă condiții. Dacă activitatea nu va fi relocată total, administratorul promite că îi va lăsa pe locatarii blocului în pace.

În caz contrar, se va ajunge la instanță. Proprietarii locuințelor anunță însă că nici ei nu vor mai sta cu mâinile în sân ci vor căuta soluții pentru că nu cred in astfel de promisiuni din partea firmei de reciclare pe care au reclamați că îi poluează.

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Cea mai scumpă bucată de drum din Gorj a ratat recepția!

Postat acum

on

De către

Comuna Vladimir, cu o populație de 2793 de locuitori, se ,,mândrește” cu cele mai scumpe investiții în infrastructura rutieră din tot Gorjul.

Astfel, dacă gorjexpress.ro vă arata, recent, că 550 de m de drum reabilitat, spre muzeul Tudor Vladimirescu, a costat autoritatea locală, în această vară, 600.000 de lei(adică aproape 100.000 de lei fiecare sută de metri modernizați), vă anunțăm că investiția costisitoare nu este singura de acest fel, promovată de primăria condusă de edilul liberal Ion Ianăși.

Mai precis, instituția a mai achitat 47.000 de euro pentru 300 de metri de drum, bucata de asfalt legând tocmai podul penal din Andreești de Primăria care a plătit lucrarea.

Mai exact, prin semnătura primarului Ianăși, o firmă cu zero angajați în 2020, a reușit, anul trecut, să reabiliteze bucata respectivă de drum, încasând pentru fiecare sută de metri asfaltată, atenție!!!, nu mai puțin de 16.000 de euro.

Lucrarea, financiar, este una de lux însă, extrem de prost realizată, constructorul nerespectând caietul de sarcini, nici în ce privește lățimea drumului, lungimea ori stratul de asfalt ce trebuia tras. Din acest motiv, investiția nu a fost recepționată, deși s-a finalizat cu mai bine de jumătate de an în urmă.

Vineri însă, primarul(la presiunea mass-media) a întrunit comisia de recepție să pună, în cele din urmă, punct, legal, lucrării.

Convins că investiția va fi recepționată de comisia aflată în primărie, edilul Ianăși a specificat, cu picioarele pe lucrare, că, aceasta, în opinia sa, este bună, că stratul de asfalt e subțire pentru că s-a făcut de fapt o reparație iar lățimea este standard..

Prezența în localitate a comisiei care urma să recepționeze, în aceea zi, un drum scump realizat din bani publici, nu a mișcat, prea mult, comunitatea. O parte din localnici au menționat, astfel, fie că nu sunt preocupați de ce se petrece la primărie, fie că știu dar, degeaba, acest lucru neajutandu-i cu nimic.

Un singur lucru preocupă, în schimb, cetățenii. Mai precis, lipsa apei în jumătate din comună. Primarul a spus că are însă soluții și pentru acest aspect, chiar dacă își făcea bagajele pentru a pleca în concediu de odihnă.

Astăzi, edilul Ianăsi este în vacanță, apă la robinete nu există în jumătate din comună iar bucata de drum de 47.000 de euro e tot nerecepționată! Asta deoarece, vineri, comisia a văzut parcela, a strâmbat din nas și a refuzat să semneze recepție deoarece, culmea, și asta miroase a penal..

 

 

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Sterilizăm sau eutanasiem patrupedele din Târgu Jiu?!

Postat acum

on

De către

Toţi proprietarii de câini din municipiul Târgu Jiu sunt obligaţi să-i sterilizeze până la finalul acestui an, conform unui regulament care a fost votat, recent, de Consiliul Local. Din păcate, o mare parte din proprietarii de patrupede nu știu acest lucru, iar despre obligativitate nici pomeneală.

Campania de informare a autorității locale lipsește iar locuitorii municipiului văd diferit măsură Consiliului Local. Unii sunt atât de radicali încât spun că toți câini lăsați nesupravegheați ca și cei comunitarii trebuie eutanasiați.

Prea puțini sunt cei care văd pozitivitatea acestei hotărâri de CL Târgu Jiu, asta și pentru că cetățenii spun că hotărârea nu va fi implementată, lanțul de la decizie la comunitate fiind rupt.

Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu a aprobat, luna aceasta, Regulamentul privind promovarea deţinerii câinilor şi stoparea înmulţirii necontrolate a câinilor de rasă comună sau metişi.

Deţinătorii de femele nesterilizate, care nu vor să respecte hotărârea municipalității, au obligaţia de declara fătările şi numărul de pui oricărui medic veterinar de liberă practică. În termen de 90 de zile de la fătare, proprietarii trebuie să înregistreze puii în Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân. Câinii adulţi cu proprietar trebuie înregistraţi până pe data de 1 ianuarie 2022. Aceştia sunt identificaţi prin plantarea unui microcip.

Conform aceluiaşi Regulament, atunci când se deplasează cu animalele pe spaţiul public, proprietarii lor trebuie să aibă asupra lor carnetul de sănătate al câinilor, care să ateste înregistrarea în Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân. Amenzile pentru cei care nu respectă regulamentul sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 lei.

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR