Connect with us

COMUNITATE

Spitalul Târgu Cărbunești: Aparat de anestezie achiziționat prin sprijinul Mitropolitului Irineu

Postat acum

on

Sâmbătă, în prezența Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei Irineu și a reprezentanţilor autorităților publice județene și locale, au fost sărbătoriți 130 de ani de existență a Spitalului Orășenesc de Urgență din Târgu-Cărbunești, prima unitate spitalicească din județul Gorj. La eveniment au fost invitați să participe medici, oameni de cultură, credincioşi din judeţ şi din ţară, alături de pacienţi ai spitalului.

Cu acest prilej, a avut loc slujba de Te Deum și au fost rostite rugăciuni de pomenire, oficiate de un sobor de preoți, în frunte cu Irineu, Mitropolitul Olteniei. În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat activitatea medicală de la această unitate spitalicească, felicitând totodată conducerea spitalului și cadrele medicale pentru implicarea deosebită în folosul pacienților.

În acest cadru, managerul spitalului a adresat mulțumiri Mitropolitului Irineu pentru că a sprijinit spitalul, susținând achiziția unui aparat de anestezie modern, necesar în desfășurarea actului medical al specialiștilor chirurgi. „În momentul de față, avem plătit acest aparat de anestezie cu ajutorul Înaltpreasfinției Sale, într-o săptămână, două, sala de operație va beneficia de un aparat de anestezie modern, foarte necesar medicilor chirurgi”, a precizat managerul spitalului din Târgu Cărbunești, dr. Constantin Târziu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Vreți, de Paști, un iepure cu greutate? Îl găsiți la Motru, are 7 kg

Postat acum

on

De către

Un iepure uriaș este scos la vânzare în zona Motru! Potrivit proprietarei, iepurele cântărește 7 kg și are vârsta de zece luni.

Iepurele poate fi o delicatesă de sărbătorile pascale, deoarece cântărește cat un miel, sau poate fi un obiect viu de decor pentru zilele festive care bat la ușă.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Foto: Ce produse o să găsiți pe rafturile Casa Alex Motru! Noul magazin de bricolaj se deschide în nouă zile

Postat acum

on

De către

Investiția privată de milioane de euro din Motru, a cărei piatră de temelie a fost pusă anul trecut în localitatea gorjeană, este aproape gata. În interiorul magazinului de bricolaj se fac ultimele pregătiri, rafturile sunt pline, s-au stabilit prețuri, dar și oferte și surprizele pentru meseriași dar și pentru cumpărătorii fideli. Nu sunt uitați nici cei care pe 30 martie vor trece pragul noii unități comerciale din oraș, societatea asigurând și 50 de noi locuri de muncă în municipiu. Primii 200 de cumpărători vor primi astfel, gratuit, un produs.

Gorjul bifează astfel un investitor de cinci stele, după ce Casa Alex, o afacere cu capital sută la sută românesc, a decis să se extindă în județul nostru. 11.000 de mp a ocupat Casa Alex la intrare în Motru dinspre judetul Mehedinți iar aici s-a construit treptat nu doar magazinul ci și spații de parcare și zone care vor crește confortul clienților unității comerciale. Se dorește că toți cumpărători care vor trece pragul magazinului pe 30 martie, de la ora 8.00, să nu plece cu mâna goală din modernul magazin. Ar fi chiar imposibil deoarece ofertele sunt de zile mari la tot ce înseamnă obiecte pentru casă și gradină.

Pe rafturile magazinului veți găsi materiale de construcții, parchet, încălzire, tâmplărie PVC, scule electrice, gresie și faianță, produse pentru auto, grădină, menaj, corpuri de iluminat, detergenți, decorațiuni pentru casă, electrice, mobilă, uși interior-exterior și feronerie, vopsea, instalații electrice.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Polițistul Bejenaru i-a acordat primul ajutor pietonului accidentat la Buduhala

Postat acum

on

De către

„Astăzi, colegul nostru, agent șef principal de poliție Bejenaru George, se deplasa cu autoturismul personal, pe drumul național 67, spre casă.În timp ce își continua deplasarea, la intrarea în satul Buduhala, acesta a observat că în mijlocul străzii se afla un bărbat, victima unui accident rutier. George nu a stat pe gânduri și a intervenit imediat, acordându-i primul ajutor pietonului, ulterior solicitând sprijinul echipajelor medicale şi al Poliţiei”, anunță IPJ Gorj, care îl felicită pe George pentru gestul său.

Până la sosirea cadrelor medicale, polițistul a stat în permanență alaturi de bărbatul care acuza dureri la nivelul spatelui.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR