Connect with us

COMUNITATE

Spitalul Târgu Cărbunești: Aparat de anestezie achiziționat prin sprijinul Mitropolitului Irineu

Postat acum

on

Sâmbătă, în prezența Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei Irineu și a reprezentanţilor autorităților publice județene și locale, au fost sărbătoriți 130 de ani de existență a Spitalului Orășenesc de Urgență din Târgu-Cărbunești, prima unitate spitalicească din județul Gorj. La eveniment au fost invitați să participe medici, oameni de cultură, credincioşi din judeţ şi din ţară, alături de pacienţi ai spitalului.

Cu acest prilej, a avut loc slujba de Te Deum și au fost rostite rugăciuni de pomenire, oficiate de un sobor de preoți, în frunte cu Irineu, Mitropolitul Olteniei. În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat activitatea medicală de la această unitate spitalicească, felicitând totodată conducerea spitalului și cadrele medicale pentru implicarea deosebită în folosul pacienților.

În acest cadru, managerul spitalului a adresat mulțumiri Mitropolitului Irineu pentru că a sprijinit spitalul, susținând achiziția unui aparat de anestezie modern, necesar în desfășurarea actului medical al specialiștilor chirurgi. „În momentul de față, avem plătit acest aparat de anestezie cu ajutorul Înaltpreasfinției Sale, într-o săptămână, două, sala de operație va beneficia de un aparat de anestezie modern, foarte necesar medicilor chirurgi”, a precizat managerul spitalului din Târgu Cărbunești, dr. Constantin Târziu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Asistenta de pe ambulanță, în comă, preluată de un elicopter SMURD

Postat acum

on

De către

Accidentul de astăzi din giratoriul de la Romanești s-a soldat cu trei victime, una fiind chiar persoana ce era transportată cu ambulanța respectiva spre spitalul din Craiova. Pacientul din ambulanță avea hemoragie stomacală superioară. Cea mai afectată în urmă accidentului este asistenta în vârstă de 42 de ani, care a fost deja transportată cu un elicopter SMURD la Craiova. Pacientul din ambulanță, în varsta de 61 de ani are traumatism toracic și era constient la momentul intervenției. Șoferul ambulanței, de 54 de ani, a fost încarcerat dar era conștient.

La data de 3 decembrie a.c., ora 11:14, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că în localitatea componentă Romanești a avut loc un eveniment rutier cu victime în care a fost implicat și un echipaj medical.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă, care din primele cercetări a stabilit faptul că un bărbat de 35 de ani, din comuna Peștișani, în timp ce conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, din direcția strada Aleea Victoriei-strada Mărgăritarului, în sensul giratoriu nu a acordat prioritate de trecere unei ambulanțe, care transporta un pacient, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune și a intrat în coliziune cu aceasta.

În urma evenimentului, conducătorul auto al echipajului medical, precum și asistenta medicală au fost răniți grav, iar pacientul a fost rănit ușor, toți fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

O salvare a intrat într-o cisternă de cereale! Șoferul de pe ambulanță și asistenta, în stare gravă

Postat acum

on

De către

Operațiunea de salvare este în desfășurare..

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Se pregătește telescaunul pe vârful Păpușa

Postat acum

on

De către

Zăpada la Rânca este numai bună de schi, motiv pentru care se fac pregătiri pentru punerea în funcțiune a telescaunului si a pârtiei pe vârful Păpușa.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR