Connect with us

SOCIAL

Hotel Asia rămâne cu amenda de un miliard de lei vechi

Postat acum

on

Amenda de un miliard de lei vechi aplicată de Poliția Locală Târgu Jiu pentru construcția ilegală de la Hotel Asia rămâne în vigoare, anunță primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

„Așa a decis instanța și menționăm că în acest caz s-a intervenit la sesizarea cetățenilor din zonă. Felicitări polițiștilor locali care nu s-au lăsat intimidați și și-au făcut datoria venind în sprijinul cetățenilor! Trebuie felicitați și angajații Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu care au mers în instanță pentru a susține aplicarea sancțiunii”, a mai spus primarul.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Măriri salariale la Medserv Min, începând din această lună

Postat acum

on

De către

𝗟𝘂𝗻𝗮 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 𝗮𝗱𝘂𝗰𝗲 𝗺ă𝗿𝗶𝗿𝗶 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗿𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗹𝗮 𝗠𝗲𝗱𝘀𝗲𝗿𝘃 𝗠𝗶𝗻 𝗦𝗔, anunță directorul societății, Anca Bordușanu. 

Angajații societății de prestări servicii medicale beneficiază de la 1 iunie de o creștere salarială de zece la sută. În plus, societatea continuă să acorde tichete de masă în valoare de 315 lei/ lună, precum și sporurile negociate în Contractul Colectiv de Muncă.

„Rezultatele economico-financiare foarte bune, îmi permit să-mi îndrept atenția către colegii mei, lucru pe care l-am făcut încă de la preluarea mandatului de director executiv, fiind a doua creștere salarială într-un interval de un an de zile”, a transmis Anca Bordușanu.

Directorul executiv al Medserv Min anunță, de asemenea, că va continua să ducă o politică salarială în favoarea angajatului!

Continuă să citeşti

SOCIAL

Târgu Jiu: Surprize pentru copiii și mămicile de la Centrul Maternal

Postat acum

on

De către

1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului trebuie să însemne multe bucurii pentru cei mici, cadouri, dulciuri și veselie. De toate acestea au avut parte prichindeii de la Centrul Maternal din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Gorj, prin generozitatea fostului deputat Dan Ilie Morega, președinte al Fundației Tudor Vladimirescu.

Ca în fiecare an, copiii și mămicile aflați în această instituție au primit cadouri, sărbătorind în avans Ziua Copilului.

Nerăbdători, dar bucuroși, copiii au mulțumit pentru pachetele cu dulciuri, dar și-au pus în valoare și talentul de mici artiști, recitând poezii spre deliciul publicului.

Continuă să citeşti

SOCIAL

A învins cancerul o dată! Noi o ajutam să câștige împotriva bolii și a doua oară

Postat acum

on

De către

A înfrânt cancerul o dată, ajut-o și tu să îl doboare a doua oară! Gorj Express vă prezintă povestea unei tinere mame ce nu vrea să renunțe la viață. Publicația a ajutat-o deja, oferindu-i 500 de lei.

ALexandra a înfrânt cancerul la sân, dar a fost diagnosticată cu tumoare la ficat și leucemie. Medicii nu i-au dat prea multe șanse de supraviețuire, dar aceasta nu renunță la viață.

,,În urmă cu doar câteva zile am fost supusă unui transplant de celule stem în Turcia. Medicii din Istanbul mi-au tratat și tumorile de la ficat, mi-au extirpat ganglionii limfatici de la nivelul sub brațului, astfel încât să nu mai fie loc de recidivă, iar acum sunt complet izolată și imobilizată la pat. Am dureri în tot corpul. Toate procedurile au fost realitate cu succes, așa că am energia interioară să lupt cu neplăcerile fizice.”, a explicat pacienta.

Alexandra are 37 de ani. Este o fire caldă, empatică și extrem de comunicativă – un catalizator de emoții, dar și un magnet uman capabil să coordoneze o echipă și să o direcționeze spre succes. Astăzi trebuie să își adune singură gândurile, să-și găsescă motivația și să lupte secundă de secundă pentru obiectivul fixat: să se întoarcă sănătoasă la copiii ei.

,,Sofia are 11 ani. Cel mic are numai 5 ani. Ultima dată nici nu a vrut să vorbească cu mine pe cameră. A refuzat să se uite la mine, supărat că nu mă întorc acasă. Este extrem de greu”, ne-a povestit Alexandra cu lacrimi în glas.

Coșmarul Alexandrei a început în decembrie 2021, când după un control de rutină a aflat că suferă de cancer mamar. După operația de mastectomie bilaterală, când spera că va da totul uitării, Alexandra a fost diagnosticată cu leucemie mieloidă acută și tumoare la ficat.

,,Mă simțeam foarte obosită. Mă durea capul foarte tare, răceam des, dar am pus totul pe seama ședințelor de chimio și radio terapie pe care le făceam după extirparea sânilor. Nu mă așteptam să primesc un al doilea diagnostic devastator. Am făcut atac de panică la aflarea veștii, însă mi-am zis că dacă am reușit să înving prima dată, reușesc și a doua oară. Așa că am decis să revin în Turcia, unde făcusem și prima operație. De ce? Pentru că la noi nu se putea face transplant de celule stem. Persoanele diagnosticate cu cancer în ultimii 5 ani, care nu au terminat tratamentul, nu pot efectua transplant de măduvă în România. Nu își asumă nimeni acest risc. În plus, aveam nevoie de un donator. Mulțumesc lui Dumnezeu, aici am găsit un donator anonim, iar transplantul a fost realizat cu succes, ” ne-a asigurat Alexandra.

Costurile sunt însă pe măsură. Cheltuielile se ridică în prezent la aproximativ 90.000 de euro.

,,Spitalul ne-a permis să achităm un minim de 35.000 de euro la început, însă la externare trebuie să plătim restul de bani. Nu mai spun că va trebui să rămân în continuare în Turcia pentru încă 3 luni de zile cât durează tratamentul de recuperare. În apropierea spitalului, chiria se ridică la 100 de euro pe zi, iar eu am nevoie și de însoțitor. Soțul stă cu copiii acasă. Părinții mei sunt în vârstă și nu cunosc limba ca să mă poată ajuta. Chiar nu știam ce e de făcut. Așa am ajuns să cer ajutorul Asociației Salvează o inimă.”, a completat Alexandra Harapu.

,,Asociația a achitat deja în avans 10.000 de euro către spitalul din Turcia. În paralel am demarat o campanie de strângere de fonduri și încurajăm oamenii să nu rămână indiferenți la suferința semenilor. Un ajutor cât de mic poate salva o viață. Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” o poate duce pe Alexandra mai repede la copii ei. Donează și tu pentru această mămică ce nu-și dorește decât să se întoarcă teafără acasă la familie.”, a mentionat Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Daca doriți să o ajutați pe Alexansra puteți dona în contul Asociației „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Sunteți rugați să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Alexandra Harapu!

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR