Connect with us

COMUNITATE

Spaniolul căruia i s-au ridicat câinii la Peștișani protestează la Uricani

Postat acum

on

Spaniolul căruia i s-au ridicat animalele la Peștișani pichetează de mai multe zile la poarta adăpostului din localitatea Uricani. Respectivul are în adăpost 15 dintre câinii de care avea grijă, patrupedele fiind ridicate de autorități pe motiv că nu erau îngrijite corespunzător.

David Manuel, un spaniol exotic în vârstă de 51 de ani, s-a pripăşit în Gorj în urmă cu patru ani şi s-a apucat de adunat, „din milă”, câini şi pisici. Multe. Poate prea multe pentru posibilităţile sale de întreţinere, pentru că autorităţile au decis să îi ia o parte dintre animale. Acţiunea prin care câinii şi pisicile spaniolului au fost luaţi s-a derulat de către Poliţia Animalelor din Gorj şi de Direcţia Judeţeană de Management Integrat al Deşeurilor şi Protecţia Animalelor Gorj, din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.Bărbatul, pensionar, fost luptător în Legiunea Străină, vieţuia alături de animalele sale lângă o cabană a ocolului silvic din zona montană de la graniţa judeţelor Gorj şi Hunedoara.

De o săptămână, David doarme într-o rulotă, la poarta padocului din Uricani, cerând să îi fie returnate câinii şi pisicile. Spaniolul susţine la rândul său că animalele care i-au fost luate au început să se îmbolnăvească şi chiar să moară. David a privit neputincios cum unul dintre cânii lui a murit de parvoviroză. „Stau de aproximativ o săptămână. Mă lasă să intru, să le dau mâncare. Eu vreau să-i iau şi să-i îngrijesc. Fără tratament, câinii mor. Eu fac orice pentru ei. Dorinţa mea ce mai mare este ca să scape cu viaţă. Nu ştiu ce şanse de supravieţuire au. Sunt aproape leşinaţi şi sânge în cuştile în care stau. Au luat şi şase pisici care erau sub tratament“, a povestit respectivul.

Ce nu spune spaniolul este starea în care au fost găsite animalele luate de acesta în grijă.

„La data de 20 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, au fost sesizaţi cu privire la faptul că în zona Câmpuşel din comuna Peştişani, un bărbat, ar fi campat o rulotă şi două autoturisme, adăpostind mai multe animale în interiorul acestora, fără să beneficieze de apă şi mâncare şi fără a le asigura un adăpost corespunzător.  Având în vedere starea de pericol în care se aflau animalele, poliţiştii au emis ordin de plasare a acestora într-un adăpost public, pentru o perioadă de 45 de zile, atât pentru cele 22 de exemplare feline, cât şi pentru cele 15 exemplare canine, toate de rasă comună”, a anunțat IPJ Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Bărbat din Turcinești, dispărut de la domiciliu

Postat acum

on

De către

La data de 6 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu, au fost sesizaţi de către un bărbat, de 58 de ani, din comuna Turcinești, cu privire la faptul că la data de 4 august a.c., în jurul orei 08:30, vărul său, CIORA DANIEL, de 63 ani, din comuna Turcinești, sat Turcinești, județul Gorj, a plecat în mod voluntar de la locuinţa sa şi nu a mai revenit până în prezent.

Semnalmente – înălţime de 1,60 m, greutate aproximativă 60 kg, păr grizonat, față rotundă, fără semne particulare.

La momentul plecării de la domiciliu, bărbatul purta un tricou cu dungi de culoare roșie și albastră, pantaloni și pantofi de culoare neagră.

Din primele cercetări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că bărbatul este cunoscut cu tulburări psihice, având și viciul consumului de alcool.Persoanele care pot oferii relații cu privire la identificarea bărbatului, sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de poliție.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Minoră din Căpreni, depistată la Târgu Cărbunești

Postat acum

on

De către

La data de 5 august a.c., poliţişti din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au fost sesizaţi prin apelul 112, de o femeie, din comuna Căpreni, cu privire la faptul că nepoata sa, în vârsta de 13 ani, în jurul orei 10:00, a plecat în mod voluntar de la locuinţa sa, din satul Căpreni şi nu a mai revenit până în prezent. Fata a fost depistată însă în cursul zilei la Târgu Cărbunești, fără a fi victima vreunei infracțiuni.

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Centenară din Cârbești, sărbătorită de primarul comunei Drăguțești

Postat acum

on

De către

O femeie din comună Drăguțești a ajuns la venerabila vârstă de o sută de ani. Evenimentul nu a fost trecut cu vederea de primarul comunei, Dumitru Ion Popescu.

„Să ajungi la venerabila vârstă de 100 de ani nu e tocmai cel mai ușor lucru. Aflată la ceas de centenar, mamă, bunică și străbunică, doamna Elena Ungureanu (din satul Cârbești) este unul dintre seniorii comunității noastre de care suntem extrem de mândri. Să vă dea Dumnezeu sănătate!”, a transmis edilul local, spunându-i totodată, personal, la mulți ani, cele mai în vârstă persoană din comună.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR