Connect with us

ȘTIRI NAȚIONALE

Soluție la deficitul de personal: Colegiului Medicilor vrea angajări doar pe baza unui interviu 

Postat acum

on

Angajare fără concurs, printr-un simplu interviu – este soluția propusă către guvern de președintele Colegiului Medicilor, prof. dr. Daniel Coriu, pentru județele depopulate de medici. Coriu este de părere că o diferențiere a modalității de angajare față de centrele mari, precum Capitala sau alte orașe mari, ar putea motiva absolvenții de Medicină să se îndrepte și către județele cu mai puțini medici. Având în vedere că în România există 10 județe cu mai puțin de 500 de medici, Coriu vrea ca medicii angajați prin interviu să poată lucra o perioadă de probă în spital. „Ne dorim ca acest concurs pe post să fie desființat, să fie un simplu interviu. Ne dorim o diferențiere față de București, un centru mare, unde se dă concurs – angajarea să fie pe bază de interviu”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu. Măsura se află, deocamdată, la stadiul de propunere, dar președintele Colegiului Medicilor și-ar dori ca „până la final de an, acest lucru să se întâmple”. Din păcate, o altă realitate tristă din România o reprezintă mediul rural, acolo unde, în 424 de localități nu există niciun medic de familie! De asemenea, la nivel național, există deficiențe majore în numărul de doctori pe diverse specialități medicale.

A.P.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ȘTIRI NAȚIONALE

Scandalul din energie ia amploare: ”ANRE subminează statul român!”

Postat acum

on

De către

Din rău, în mai rău! După ce că prețurile la energie par să fi scăpat total de sub control, în ciuda încercărilor coaliției de guvernare de a adopta măsuri anticriză, conflictele de interese (cu iz mai mult sau mai puțin electoral), continuă să țină capul de afiș. Europarlamentarul Rareş Bogdan anunţă că va solicita, luni, în calitate de prim-vicepreşedinte al PNL, o întrunire de urgenţă a coaliţiei şi punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliul de Conducere al ANRE. ”Duminică după-amiaza sau luni solicit, în calitate de prim-vicepreşedinte al partidului de guvernământ, o întrunire de urgenţă a coaliţiei şi punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliul de Conducere al ANRE”, declară Rareş Bogdan. ”Domnii de la ANRE, în momentul ăsta, subminează statul român şi autoritatea Guvernului României, a prim-ministrului şi a nu mai puţin de cinci miniştri care au semnat această Ordonanţă”, a acuzat liderul liberal. Reacţia lui Rareş Bogdan vine în contextul în care Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), arbitrul pieţei energetice din România, a avertizat Guvernul într-o notă că ordonanţa de urgenţă adoptată joi pentru plafonarea facturilor încalcă flagrant regulile europene pentru că limitează comerţul comunitar cu energie, potrivit unui document consultat de G4Media.

”Îi avertizez pe cei care spun că lucrul este imposibil că în Spania, cu o situaţie precedentă, colegii noştri spanioli au trecut la desfiinţarea ANRE şi la reînfiinţare.” Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

A.P.

Continuă să citeşti

ȘTIRI NAȚIONALE

 România dorește să achiziționeze drone Bayraktar!

Postat acum

on

De către

Ministerul Apărării vrea să cumpere drone de atac Bayraktar TB2, vehicule fără pilot devenite atât de celebre în timpul războiului din Ucraina. MApN vrea să cumpere 3 sisteme (18 drone) și prevede un cost de 300 de milioane de dolari, drept pentru care a cerut încuviințarea Parlamentului. Sistemele UAS menționate sunt destinate structurilor din cadrul Forțelor Terestre. Drona Bayraktar TB2 este o dronă de altitudine medie și cu autonomie mare, o dronă înarmată gândită pentru în special pentru lovituri de atac și operațiuni limitate de supraveghere. Dronele au fost introduse pentru prima dată în Turcia în 2014, dar de atunci au fost folosite în numeroase operațiuni și conflicte, în special în conflictul azero-armean din 2020 și în războiul din Ucraina. Dronele TB2, cu o rază de acțiune de peste 200 km și o anduranță de circa 27 de ore la o altitudine de peste 7 km și pot transporta rachete MAM-L și MAM-C fabricate în Turcia.

 

Continuă să citeşti

ȘTIRI NAȚIONALE

Parlamentul a înființat comisia specială pentru legile justiției 

Postat acum

on

De către

Parlamentul a votat, astăzi, în şedinţă comună, înființarea Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei. De adoptarea legilor justiției depinde ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (M.C.V.) și intrarea în Schengen a României. De asemenea adoptarea legilor justiției este jalon de îndeplinit pentru România în PNRR (Planul Național de Redresare si Rezilientă). Cu 273 de voturi pentru și 42 împotriva, deputații și senatori au înființat comisia specială pentru elaborarea legilor justiției. Comisia este formată din 25 de membrii și va funcționa 60 de zile de la data înființării. La finalul activității, membrii trebuie să întocmească rapoarte pe inițiativele dezbătute.

A.P.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR