Connect with us

EVENIMENTE

ȘOCANT! Pacienții cu Coronavirus fac duș cu sticla și primesc mâncare cu gândaci

Postat acum

on

Bolnavii de Coronavirus din Spitalul Târgu Jiu nu au nici măcar condițiile minime de igienă. Pacienții nu pot face duș, deoarece apa caldă curge doar la chiuvetă, iar hârtie igienică au primit după cinci zile. Mâncarea a ajuns, la doi dintre ei, cu gândaci, iar alți doi au fost săriți de la masă, angajații uitând să le ducă hrana.

O pacientă cu Coronavirus, internată la Secția Boli Infecțioase, a reclamat condițiile din unitatea medicală. Femeia a găsit o insectă în mâncarea oferită de spital și spune că baia este împărțită de două saloane, cu șase persoane. Hârtia igienică este un lux, primind un sul la cinci zile, lenjeria de pat nu a fost schimbată și trebuie să facă duș folosind apă de la chiuvetă, pe care o toarnă cu o sticlă, să se poată spăla: „Nu s-a făcut curățenie în salon, până nu am făcut scandal. Nici hârtie igienică nu au adus, decât după cinci zile. Noi suntem trei în salon și mai sunt trei persoane în salonul alăturat. Baia e comună, pentru două saloane. Nici nu știam dacă o să ne aducă hârtie, că noi veniserăm de cinci zile și nu primiserăm deloc. Ne gândeam că poate trebuia să o luăm de acasă. Am avut la noi, dar nu puteam să mai luăm, că de aici nu se iese și ei nu ne aduceau. Apă caldă nu curge la duș, decât la chiuvetă. Luăm cu câte o sticlă și turnăm pe noi, să ne spălăm”, a povestit femeia depistată cu Coronavirus și internată la Târgu Jiu.

Hrana oferită pacienților cu Coronavirus, internați la Spitalul Județean Târgu Jiu, este și ea o problemă. Mâncarea este făcută și transportată în condiții nesigure. Doi pacienți de la Secția Boli Infecțioase au găsit gândaci în porțiile cu mâncare, iar alții au fost „săriți” de la masă: „Eu am găsit o goangă, apucasem să mănânc și mi-a fost rău mai târziu. Femeile care sunt cu mine în salon au avut diaree. Doi soți, care sunt internați în același salon, nu au primit deloc mâncare, seara, că uitaseră să le ducă”, a mai spus pacienta cu Covid. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au aplicat amenzi pentru trei angajați ai bucătăriei, după ce au făcut verificări și au constatat că respectivii muncitori nu poartă echipamente de protecție, cu toate că asigură hrana bolnavilor. „În perioada 22-24 aprilie 2020, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au desfășurat acțiuni de control la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2. În data de 22 aprilie a.c., inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au sancționat contravențional pe șoferul mașinii care transporta hrana bolnavilor, întrucât nu purta echipament de protecție. Acesta a fost surprins în momentul în care a intrat cu autoutilitara în curtea spitalului. Valoarea amenzii se ridică la suma de 2.000 de lei. De asemenea, un ajutor de bucătar a primit un avertisment din cauză că nu purta bonetă. O altă sancțiune, tot în valoare de 2000 de lei, a fost aplicată bucătarului de serviciu, în data de 24 aprilie a.c”, se arată într-un comunicat al DSP Gorj.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

A intrat cu mașina în gard, lângă barajul de pe Jiu

Postat acum

on

De către

Un accident rutier s-a petrecut în această după-amiază, la barajul de pe Jiu, de pe centura municipiului Târgu Jiu. Un autoturism scăpat de sub control a intrat în gardul de protecție. Revenim cu detalii

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Recidivist, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Postat acum

on

De către

Un gorjean, recidivist, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după ce l-a bătut cu pumnii și picioarele pe un consătean din Dănciulești, cu care era în conflict. Victima a suferit leziuni interne și a fost operată de urgență.
”În după-amiaza zilei de 04.11.2023, în jurul orelor 16:04, pe fondul unei stări conflictuale recente (un conflict fizic minor desfășurat anterior la localul aparținând SC RALSOFAD SRL din aceiași localitate), inculpatul C.E., aflat în stare de recidivă, după ce s-a întâlnit cu persoana vătămată D.I., pe Strada Principală din satul Obârșia, comuna Dănciulești, județul Gorj, l-a lovit puternic și repetat pe aceasta, cu pumnii și mai ales cu picioarele, în zona toraco-abdominală, provocându-i astfel leziuni interne grave care i-au pus în pericol viața şi care, fără intervenţia chirurgicală de urgenţă, ar fi condus în mod previzibil la deces”, arată un comunicat emis de procurorii gorjeni.
În data de 05.11.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi reţinerea acestuia pe o durată de 24 de ore, ulterior cerând arestarea preventivă a agresorului.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Trei drumuri din Gorj, închise până la primăvară

Postat acum

on

De către

Trei sectoare de drum din județul Gorj vor fi închise pe timpul iernii. Consiliul Județean a anunțat măsuri speciale, după o analiză. Reprezentanții județului au anunțat că traficul pe cele trei drumuri va rămâne blocat până la data de 15 martie 2024.
Drumurile închise sunt: DJ 664 Schela – limita județului Hunedoara;
DJ 672C Runcu – Cheile Sohodolului – limita județului Hunedoara; DJ 662 Vladimir – Hurezani.
Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că măsura a fost luată pentru a preîntâmpina eventuale accidente.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!