Connect with us

EVENIMENTE

ȘOCANT! Pacienții cu Coronavirus fac duș cu sticla și primesc mâncare cu gândaci

Postat acum

on

Bolnavii de Coronavirus din Spitalul Târgu Jiu nu au nici măcar condițiile minime de igienă. Pacienții nu pot face duș, deoarece apa caldă curge doar la chiuvetă, iar hârtie igienică au primit după cinci zile. Mâncarea a ajuns, la doi dintre ei, cu gândaci, iar alți doi au fost săriți de la masă, angajații uitând să le ducă hrana.

O pacientă cu Coronavirus, internată la Secția Boli Infecțioase, a reclamat condițiile din unitatea medicală. Femeia a găsit o insectă în mâncarea oferită de spital și spune că baia este împărțită de două saloane, cu șase persoane. Hârtia igienică este un lux, primind un sul la cinci zile, lenjeria de pat nu a fost schimbată și trebuie să facă duș folosind apă de la chiuvetă, pe care o toarnă cu o sticlă, să se poată spăla: „Nu s-a făcut curățenie în salon, până nu am făcut scandal. Nici hârtie igienică nu au adus, decât după cinci zile. Noi suntem trei în salon și mai sunt trei persoane în salonul alăturat. Baia e comună, pentru două saloane. Nici nu știam dacă o să ne aducă hârtie, că noi veniserăm de cinci zile și nu primiserăm deloc. Ne gândeam că poate trebuia să o luăm de acasă. Am avut la noi, dar nu puteam să mai luăm, că de aici nu se iese și ei nu ne aduceau. Apă caldă nu curge la duș, decât la chiuvetă. Luăm cu câte o sticlă și turnăm pe noi, să ne spălăm”, a povestit femeia depistată cu Coronavirus și internată la Târgu Jiu.

Hrana oferită pacienților cu Coronavirus, internați la Spitalul Județean Târgu Jiu, este și ea o problemă. Mâncarea este făcută și transportată în condiții nesigure. Doi pacienți de la Secția Boli Infecțioase au găsit gândaci în porțiile cu mâncare, iar alții au fost „săriți” de la masă: „Eu am găsit o goangă, apucasem să mănânc și mi-a fost rău mai târziu. Femeile care sunt cu mine în salon au avut diaree. Doi soți, care sunt internați în același salon, nu au primit deloc mâncare, seara, că uitaseră să le ducă”, a mai spus pacienta cu Covid. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au aplicat amenzi pentru trei angajați ai bucătăriei, după ce au făcut verificări și au constatat că respectivii muncitori nu poartă echipamente de protecție, cu toate că asigură hrana bolnavilor. „În perioada 22-24 aprilie 2020, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au desfășurat acțiuni de control la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2. În data de 22 aprilie a.c., inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au sancționat contravențional pe șoferul mașinii care transporta hrana bolnavilor, întrucât nu purta echipament de protecție. Acesta a fost surprins în momentul în care a intrat cu autoutilitara în curtea spitalului. Valoarea amenzii se ridică la suma de 2.000 de lei. De asemenea, un ajutor de bucătar a primit un avertisment din cauză că nu purta bonetă. O altă sancțiune, tot în valoare de 2000 de lei, a fost aplicată bucătarului de serviciu, în data de 24 aprilie a.c”, se arată într-un comunicat al DSP Gorj.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

Accident în giratoriul de la intrare în Romanești

Postat acum

on

De către

Patru ambulanțe s-au îndreptat spre ieșire din orașul Târgu Jiu, pentru a interveni în cazul unui accident cu victime cate a avut loc în giratoriul de la Romanești.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident cu victime, în pădure la Bârsești! Adolescentă de 17 ani, printre victime

Postat acum

on

De către

În cursul nopții, un accident cu trei victime a avut loc în pădurea din Bârsesti.

Un autoturism a suferit daună totală iar pentru scoaterea persoanelor din interiorul mașinii a fost nevoie de descarcerare.

Se pare că persoanele scoase din autoturism sunt la spital, una va fi transferată spre o altă unitate medicală.

Ce transmite ISU:

„Noaptea trecuta, in jurul orei 2:40, am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situatii de urgenta generată de un accident rutier produs in municipiul Tg-Jiu, cartier Bârsești in care a fost implicat un autoturism cate a părăsit partea carosabila și a lovit mai multi copaci. La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul ISU Gorj precum si 3 ambulante din cadrul SAJ Gorj care au constatat ca in urma impactului au rezultat 3 victime dintre care una inconstienta dar cu semne vitale. Este vorba despre o persoana de sex feminin in varsta de 17 ani si doua persoane de sex masculin in varsta de 20 si 22 de ani. Persoana inconstienta era conducatorul auto, baiatul în varsta de 22 se ani. Victimele au primit primul ajutor calificat la fata locului iar ulterior au fost transportate la UPU Tg-Jiu”

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Tg. Jiu. Ornamentele de pe stradă, doborâte de un autovehicul de mare tonaj

Postat acum

on

De către

Ornamentele de sărbători, montate în intersecția de la parcul Central și Piața Mare, din Târgu Jiu, au fost doborâte de un autovehicul de mare tonaj. S-a întâmplat în această seară, odată cu ghirlandele fiind rupte și cablurile liniei de troleu. Echipe de la ISU, societatea de electricitate și primărie se află la fața locului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR