Connect with us

EVENIMENTE

Crește numărul angajaților Spitalului din Tg Jiu, suspecți de Coronavirus

Postat acum

pe

Situația de la Spitalul Județean din Târgu Jiu, unde mai mulți angajați sunt internați, cu suspiciune de Coronavirus, poate duce la impunerea unei conduceri militare. Trei angajați așteaptă rezultatele testelor, fiind deja internați, printre aceștia și directorul medical, care a fost internat, în această dimineață, împreună cu un membru al familiei, cu simptome specifice infectării cu virusul Covid-19.

Spitalul Județean din Târgu Jiu riscă să rămână fără conducere, întreg directoratul putând intra în izolare, dacă testul făcut directoarei medicale, internate azi cu suspiciuni de Coronavirus. Claudia Motea a prezentat simptome specifice virusului Covid și a mers singură la Secția Boli Infecțioase, unde a fost internată și i s-au prelevat probe. Și sora directoarei, dar și o altă angajată de la Resurse Umane sunt deja internate, cu suspiciune de Coronavirus. Managerul și cei trei directori ai spitalului, dar și alți angajați de la administrativ, cu care Motea a intrat în contact, în ultima perioadă, ar urma să intre în izolare. Surse medicale spun că situația este mult mai gravă, la unitatea din Târgu Jiu. Medicii nu respectă protocoalele, la triajul pacienților și nici circuitele obligatorii în astfel de cazuri, ceea ce ar putea duce la apariția unui număr mare de infectați. Acest lucru, dar și imobilizarea întregului directorat va impune o conducere militară a spitalului.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Reorganizarea CEO: Ministerul Energiei a răspuns Comisiei Europene

Postat acum

pe

Ministerul Energiei a trimis Comisiei Europene, răspunsuri în ancheta demarată în programul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. “Am trimis răspunsurile, ieri, (miercuri, n.r.), la Comisia Europeană”, a spus ministrul Virgil Popescu. Compania de la Târgu Jiu a înaintat Comisiei Europene un plan de reorganizare, încă de anul trecut și așteaptă avizul până în luna aprilie, când trebuie să plătească certificatele de CO2, singura posibilitate de a putea lua un nou ajutor fiind un aviz favorabil din partea Comisiei. Între timp, pe site-ul instituției europene a apărut un comunicat de presă, care anunța, la începutul lunii februarie, că a deschis o „investigaţie aprofundată pentru a evalua dacă măsurile de sprijin acordate de autorităţile române Complexului Oltenia sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate”, se arăta în comunicatul Comisiei. Planul de restructurare prevede un sprijin de aproximativ două miliarde de euro, din care 1,33 miliarde de euro reprezintă sprijin public din partea statului român, sub formă de granturi şi de împrumuturi, inclusiv împrumutul pentru salvare în valoare de 251 de milioane de euro pe care CE Oltenia nu l-a rambursat.

Continuă să citești

EVENIMENTE

Jumătate din șomerii Gorjului sunt femei

Postat acum

pe

Jumătate din șomerii Gorjului sunt femei. Datele furnizate de Direcția de Statistică arată că, la finalul anului trecut, erau înregistraţi în judeţul Gorj, potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocupare şi Formare Profesională Gorj, 5325 de șomeri. Dintre aceștia, 2469 sunt femei. Din numărul total de şomeri înregistraţi femeile reprezintă 46,4%, iar din totalul şomerilor neindemnizaţi, femeile reprezintă 40,2%. Procentul cel mai mare, în rândul șomerilor, îl au cei care au doar studii liceale. “În raport cu nivelul şcolii absolvite, din numărul total de şomeri înregistraţi, 7,3% sunt persoane cu studii superioare, 3,9% studii postliceale, 33,9%  studii liceale, 22,1% studii profesionale, 19,0% studii gimnaziale, 13,8% studii primare.

Rata şomajului a fost de 3,9% , plasând judeţul Gorj pe locul 18 în clasamentul național, fiind mai mare cu 0,6 puncte procentuale faţă de rata şomajului înregistrată la nivelul ţării (3,3%).

Continuă să citești

EVENIMENTE

Autobuz implicat întrun accident la Rovinari!

Postat acum

pe

Un autobuz a fost implicat într-un accident la Rovinari. Acesta a lovit un Sandero. Evenimentul este cu pagube materiale. Nu se cunoaște dacă sunt înregistrare victime.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Clear
07:1118:08 EET
Feels like: 7°C
Wind: 3km/h N
Humidity: 79%
Pressure: 1032.85mbar
UV index: 0
FriSatSun
17/3°C
16/1°C
11/-1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI