Connect with us

ACTUALITATE

SJU Târgu-Jiu și Spitalul Covid de la Târgu-Cărbunești, în ,,topul rușinii”!

Postat acum

on

Observatorul Român de Sănătate a realizat, recent, ,,Topul rușinii”, în care figurează zece spitale din țară a căror servicii de sănătate, în opinia realizatorilor acestei clasificări, nu oferă satisfacție pacientului. Mai exact, pentru cele zece unități satisfacția pacientului nu contează. În topul respectiv, pe locul al doilea se află Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar pe locul opt este Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești, totodată de câteva luni, unitate suport Covid.

Gorjul este al doilea județ care deține mai multe spitale în top în afară de Ilfov, asta deoarece trei unități spitalicești bucureștene se află în acest clasament. Topul este condus de Spitalul de Urgență Craiova, urmat de SJU Târgu-Jiu și de Spitalul Floreasca din București. Pe ultimele locuri se află spitalul din Târgu-Cărbunești, un altul din Huși și cel de Obstretică Ginecologie din Ploiești.

Topul rușinii:

1. Spitalul Județean de Urgență din Craiova

2. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

3. Spitalul Floreasca din București

4. Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon din București

5. Spitalul Clinic CF Nr. 2 din București

6. Spitalul de Urgență Petroșani

7. Spitalul Clinic Sfânta Maria din București

8. Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești

9. Spitalul Municipal Dimitrie Castroian din Huși

10. Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești

Cele zece spitale sunt criticate deoarece pentru ele gradul de satisfacere a pacienților nu contează, sub 0,1 la sută dintre cei trecuți prin spitalele din top, completând la exterbare chestionare de feedback, cu toate că colectarea informațiilor privind satisfacția pacienților, prin chestionare complete electronic după externare, a fost introdusă prin lege în România. Asta încă din 2016.

Cei de la Observatorul Român de Sănătate au mai relevat că peste 6000 de români spun  că li s-au solicitat bani sau atenții de către medici și asistente anul trecut, iar unul din cinci pacienți spune că a fost nevoit să cumpere medicamente ori materiale sanitare pe timpul internării.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

12 copii la spital. S-au intoxicat în tabără

Postat acum

on

De către

12 copii, care se aflau într-o tabără, la Lacul Roșu, în județul Harghita, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat. Mai multe echipaje de salvare și Smurd au ajuns la locația în care erau cazați minorii, după ce un apel la 112 anunța că micuții acuză simptome de toxiinfecție alimentară. După ce li s-au acordat îngrijiri de specialitate, copiii au putut pleca, niciunul nu a rămas internat.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Cinci angajați, amendați cu 25.000 lei, pentru că au refuzat să-și declare salariul

Postat acum

on

De către

Angajații unui patron din Gorj, care lucrau în Sălaj, au fost amendați, după ce au refuzat să-și declare salariul. Ca urmare a unui control inițiat de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Sălaj, 5 persoane au fost sancționate cu suma de 25.000 lei, întrucât acestea nu s-au conformat în totalitate solicitării inspectorilor de muncă de a completa fișele de identificare, refuzând completarea salariului net. Persoanele sancționate de către inspectorii de muncă au fost depistate pe raza Municipiului Zalău, prestând activitate pentru un angajator din domeniul construcțiilor, cu sediul social în județul Gorj.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește tuturor angajatorilor să respecte prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise. Nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență numărul 99/2000, se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Încă un lider sindical din CEO își anunță ieșirea la pensie

Postat acum

on

De către

Ion Vîlceanu, președintele Sindicatului Liber Independent CET Craiova 2, și-a anunțat ieșirea la pensie.

„Astăzi, dupa aproape 4 decenii de activitate, închei raporturile de muncă în urma pensionarii iar începând de mîine încep ultimul capitol al vieții mele, de aceea multumesc in primul rind membrilor mei de sindicat, colegilor si colaboratorilor pentru sprijinul si sustinerea acordata si le doresc la rindul meu sa ajunga la aceasta borna, sănătoși si bucurosi de fiecare clipa petrecuta alaturi de familie si prieteni”, a transmis Ion Vîlceanu. 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR