Connect with us

ACTUALITATE

SJU Târgu-Jiu și Spitalul Covid de la Târgu-Cărbunești, în ,,topul rușinii”!

Postat acum

on

0 Shares

Observatorul Român de Sănătate a realizat, recent, ,,Topul rușinii”, în care figurează zece spitale din țară a căror servicii de sănătate, în opinia realizatorilor acestei clasificări, nu oferă satisfacție pacientului. Mai exact, pentru cele zece unități satisfacția pacientului nu contează. În topul respectiv, pe locul al doilea se află Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar pe locul opt este Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești, totodată de câteva luni, unitate suport Covid.

Gorjul este al doilea județ care deține mai multe spitale în top în afară de Ilfov, asta deoarece trei unități spitalicești bucureștene se află în acest clasament. Topul este condus de Spitalul de Urgență Craiova, urmat de SJU Târgu-Jiu și de Spitalul Floreasca din București. Pe ultimele locuri se află spitalul din Târgu-Cărbunești, un altul din Huși și cel de Obstretică Ginecologie din Ploiești.

Topul rușinii:

1. Spitalul Județean de Urgență din Craiova

2. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

3. Spitalul Floreasca din București

4. Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon din București

5. Spitalul Clinic CF Nr. 2 din București

6. Spitalul de Urgență Petroșani

7. Spitalul Clinic Sfânta Maria din București

8. Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești

9. Spitalul Municipal Dimitrie Castroian din Huși

10. Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești

Cele zece spitale sunt criticate deoarece pentru ele gradul de satisfacere a pacienților nu contează, sub 0,1 la sută dintre cei trecuți prin spitalele din top, completând la exterbare chestionare de feedback, cu toate că colectarea informațiilor privind satisfacția pacienților, prin chestionare complete electronic după externare, a fost introdusă prin lege în România. Asta încă din 2016.

Cei de la Observatorul Român de Sănătate au mai relevat că peste 6000 de români spun  că li s-au solicitat bani sau atenții de către medici și asistente anul trecut, iar unul din cinci pacienți spune că a fost nevoit să cumpere medicamente ori materiale sanitare pe timpul internării.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Incendiu în piața mare din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

„A fost anuntat un incendiu izbucnit la o clădire in zona pieței mari din municipiul Tg-Jiu.
Din fericire, nu este un incendiu de cladire, este un incendiu la deseuri menajere din imediata apropiere a cladirii.
Nu sunt probleme deosebite, colegii nostri intervin in acest moment pentru lichidarea incendiului.”, a transmis ISU Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Primar: Terenul de fotbal de la Stadionul Municipal se pregătește pentru următorul sezon

Postat acum

on

De către

„Pentru că, în continuare, se minte foarte mult încercăndu-se manipularea opiniei publice, sunt necesare unele explicații. Terenul de fotbal de la Stadionul „Constantina Diță” se pregătește pentru următorul sezon. Este o acțiune care are loc periodic și despre care manipulatorii știu, dar prezintă niște fotografii și încearcă să inducă în eroare cetățenii.
S-a mai încercat acest lucru și în anii trecuți, dar se reia subiectul în speranța că oamenii se vor lăsa păcăliți.
În esență, este vorba despre o acțiune de eliminare a unei specii de iarbă – Poa Annua, specie invazivă care apare pe suprafețele cu gazon. Sunt acele zone cu o iarbă foarte deschisă la culoare.
S-a făcut o aerare cu carote a gazonului, se scoate materia organică depusă, s-a aspirat suprafața, apoi a avut loc o nisipare urmată de însămânțare.
În 7 – 10 zile va fi vizibilă schimbarea, iar până la începerea sezonului vom avea un gazon de calitate pentru competițiile sportive ce vor urma.
În concluzie, nu vă lăsați păcăliți de informațiile false care inundă spațiul public ca urmare a alegerilor ce vor urma.”, a transmis Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Băut, a căzut cu bicicleta pe malul râului

Postat acum

on

De către

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați de un reprezentant al Spitalului Novaci cu privire la faptul că o persoană a căzut pe stradă de pe bicicletă și s-a prezentat la spital cu o plagă deschisă la nivelul antebrațului drept.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că în timp ce un bărbat de 52 de ani, din comuna Polovragi, se deplasa pe bicicletă, pe drumul comunal ce duce către cătunul Rudărie din comuna Polovragi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice s-a dezechilibrat și a căzut pe marginea pârâului numit Tărâia, unde a fost găsit de un localnic, care l-a trsnsportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Polițiștii au procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, reieșind o valoare de 1,14mg/l alcool în aerul pur expirat și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

Continuă să citeşti