Connect with us

ACTUALITATE

SJU Târgu-Jiu și Spitalul Covid de la Târgu-Cărbunești, în ,,topul rușinii”!

Postat acum

on

Observatorul Român de Sănătate a realizat, recent, ,,Topul rușinii”, în care figurează zece spitale din țară a căror servicii de sănătate, în opinia realizatorilor acestei clasificări, nu oferă satisfacție pacientului. Mai exact, pentru cele zece unități satisfacția pacientului nu contează. În topul respectiv, pe locul al doilea se află Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar pe locul opt este Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești, totodată de câteva luni, unitate suport Covid.

Gorjul este al doilea județ care deține mai multe spitale în top în afară de Ilfov, asta deoarece trei unități spitalicești bucureștene se află în acest clasament. Topul este condus de Spitalul de Urgență Craiova, urmat de SJU Târgu-Jiu și de Spitalul Floreasca din București. Pe ultimele locuri se află spitalul din Târgu-Cărbunești, un altul din Huși și cel de Obstretică Ginecologie din Ploiești.

Topul rușinii:

1. Spitalul Județean de Urgență din Craiova

2. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

3. Spitalul Floreasca din București

4. Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon din București

5. Spitalul Clinic CF Nr. 2 din București

6. Spitalul de Urgență Petroșani

7. Spitalul Clinic Sfânta Maria din București

8. Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești

9. Spitalul Municipal Dimitrie Castroian din Huși

10. Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești

Cele zece spitale sunt criticate deoarece pentru ele gradul de satisfacere a pacienților nu contează, sub 0,1 la sută dintre cei trecuți prin spitalele din top, completând la exterbare chestionare de feedback, cu toate că colectarea informațiilor privind satisfacția pacienților, prin chestionare complete electronic după externare, a fost introdusă prin lege în România. Asta încă din 2016.

Cei de la Observatorul Român de Sănătate au mai relevat că peste 6000 de români spun  că li s-au solicitat bani sau atenții de către medici și asistente anul trecut, iar unul din cinci pacienți spune că a fost nevoit să cumpere medicamente ori materiale sanitare pe timpul internării.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgu Jiu: I s-a făcut rău în stradă

Postat acum

on

De către

O persoană a fost ridicată, în urmă cu scurt timp, de un echipaj SMURD din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Bărbatului i s-a făcut rău, iar un tânăr a văzut și a apelat la 112. Persoana a primit îngrijiri de specialitate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A fost inaugurat parcul „Tudor Vladimirescu”

Postat acum

on

De către

Parcul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a fost inaugurat, de 1 Decembrie, după ce a fost modernizat, în ultimele luni. Panglica inaugurală a fost tăiată de liceeni olimpici și profesorul lor.
„Parcul „Tudor Vladimirescu” a fost inaugurat de elevi merituoși ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, alături de domnul profesor Mărăcine Claudiu Constantin. Este vorba despre Jianu Irina Maria, Boca Mihail și Toma Cosmin”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Trenurile au primit nume istorice, de 1 Decembrie

Postat acum

on

De către

Trenurile de călători au primit nume istorice, de 1 Decembrie. Reprezentanții CFR au anunțat că, pe fiecare rută, va circula câte un tren, cu numele unei personalități marcante. Prin Târgu Jiu, de exemplu, circulă trenul „Regele Ferdinand I Întregitorul”. Alte nume alese pentru trenurile de călători sunt „Samoilă Mârza”, „Iuliu Maniu” sau „Vasile Goldiș”. ”La aniversarea Zilei Naționale, să ne amintim că fiecare dintre noi contribuie la povestea acestei țări. Fie ca respectul, bunul simț și unitatea să ne călăuzească pe drumul spre progres! La mulți ani, România”, este mesajul reprezentanților Căilor Ferate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!