Connect with us

ACTUALITATE

SJU Târgu-Jiu și Spitalul Covid de la Târgu-Cărbunești, în ,,topul rușinii”!

Postat acum

on

Observatorul Român de Sănătate a realizat, recent, ,,Topul rușinii”, în care figurează zece spitale din țară a căror servicii de sănătate, în opinia realizatorilor acestei clasificări, nu oferă satisfacție pacientului. Mai exact, pentru cele zece unități satisfacția pacientului nu contează. În topul respectiv, pe locul al doilea se află Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar pe locul opt este Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești, totodată de câteva luni, unitate suport Covid.

Gorjul este al doilea județ care deține mai multe spitale în top în afară de Ilfov, asta deoarece trei unități spitalicești bucureștene se află în acest clasament. Topul este condus de Spitalul de Urgență Craiova, urmat de SJU Târgu-Jiu și de Spitalul Floreasca din București. Pe ultimele locuri se află spitalul din Târgu-Cărbunești, un altul din Huși și cel de Obstretică Ginecologie din Ploiești.

Topul rușinii:

1. Spitalul Județean de Urgență din Craiova

2. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

3. Spitalul Floreasca din București

4. Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon din București

5. Spitalul Clinic CF Nr. 2 din București

6. Spitalul de Urgență Petroșani

7. Spitalul Clinic Sfânta Maria din București

8. Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești

9. Spitalul Municipal Dimitrie Castroian din Huși

10. Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești

Cele zece spitale sunt criticate deoarece pentru ele gradul de satisfacere a pacienților nu contează, sub 0,1 la sută dintre cei trecuți prin spitalele din top, completând la exterbare chestionare de feedback, cu toate că colectarea informațiilor privind satisfacția pacienților, prin chestionare complete electronic după externare, a fost introdusă prin lege în România. Asta încă din 2016.

Cei de la Observatorul Român de Sănătate au mai relevat că peste 6000 de români spun  că li s-au solicitat bani sau atenții de către medici și asistente anul trecut, iar unul din cinci pacienți spune că a fost nevoit să cumpere medicamente ori materiale sanitare pe timpul internării.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Afaceristul Păsătoiu, înmormântat miercuri la Sârbești

Postat acum

on

De către

Trupul neînsuflețit a lui Florin Pasătoiu, omul de afaceri din Mușetești totodată cadru universitar la Universitatea din Craiova, a fost adus astăzi acasă, la Sârbești. Cei care vor să își ia adio de la acesta o pot face vizitând la domiciliu familia îndoliată, anunță soția universitarului. Înmormântarea va avea loc miercuri iar trupul neînsuflețit al bărbatului de 47 de ani, decedat în urma unui bizar accident cu o bicicletă, va fi înhumat in cimitirul satului Sârbești.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Biciclist mort, după ce s-a dezechilibrat și a căzut

Postat acum

on

De către

Un accident banal a dus la moartea unui biciclist, din comuna Mușetești. Bărbatul a căzut de pe bicicletă, noaptea trecută și a rămas lat. Echipajul de salvare, sosit la fața locului, a constatat decesul. “Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că un bărbat de 47 de ani, din comuna Mușetești, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DC 6 Mușetești, a pierdut controlul ghidonului, s-a dezechilibrat și a căzut. În urma căzăturii a survenit decesul bărbatului”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Accident cu victimă în zona Bârsești

Postat acum

on

De către

O mașină s-a răsturnat în afara părții carosabile, în zona Bârsesti.

În urma impactului a rezultat rănirea unui barbat care era în stare de conștiență, cooperant, a fost preluat de catre un echipaj din cadrul SAJ si transportat la UPU Tg-Jiu. Victima este chiar șoferii mașinii răsturnate. Șoferul se pare că era băut.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR