Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Serbări cu public numeros organizate într-o localitate de lângă Târgu Jiu

Postat acum

on

Iubitorii de tradiții și folclor sunt așteptați să petreacă timp de calitate în aer liber, dar și să experimenteze diverse meșteșuguri, să afle secretele fotografiei perfecte, să se bucure de un spectacol pentru copii și tineret și să participe la hora satului, cu taraf tradițional și artiști consacrați. Toate aceste activități se vor desfășura în cadrul Zilelor Muzeului Arhitecturii Populare Curtișoara, din Gorj, în perioada 14-15 septembrie. Cine are o cămașă populară în lada de zestre a bunicii, sau chiar cumpărată de la artizanii de astăzi, este încurajat s-o îmbrace cu mândrie la această frumoasă sărbătoare.

Zilele Muzeului Arhitecturii Populare Curtișoara sunt organizate de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Programul evenimentului:

Joi, 14 septembrie 2023, începând cu ora 16.00

Festivalul Național de Etnografie și Folclor pentru Copii și Tineret Curtișoara ediția a V-a:

– Spectacol susținut de Ansamblul Cobilița și invitații;

– Hora Satului/Invitați în recital: Nelu Bițînă, Ionuț Tudorescu, Nicoleta Lăcătușu, Cătălin Roșoiu;

– Ateliere pentru public susținute de meșteri populari și artiști: țesut, cusut, tors, olărit, modelaj, mărgelit, încrustat în lemn, iconărit, artă fotografică (doritorii se pot înscrie până miercuri, 13 septembrie 2023, prin mesaj whatsapp, la tel.: 0766.314.582 – participarea este gratuită);

– jocuri și concursuri tradiționale.

Intrarea este liberă!

Vineri, 15 septembrie 2023

Ziua Porților Deschise la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj – Curtișoara

– Circuit vizitare obiective de arhitectură tradițională și tehnică populară.

Intrarea este liberă!

Parteneri:

Primăria Municipiului Târgu Jiu

Primăria Orașului Bumbești-Jiu

Parcul Industrial Gorj

Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj

Centrul de Cultură și Artă Cobilița

Liceul „Mihai Viteazul” Bumbești Jiu

Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” Ceauru – Bălești

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Maia Morgenstern, spectacol de excepție la Târgu Jiu

Postat acum

on

Actrița Maia Morgenstern a susținut un spectacol de excepție pe svena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, din Târgu Jiu. Evenimentul a avut loc în cadrul Zilelor „Elvira Godeanu”. Maia Morgenstern a prezentat spectacolul de muzică și poezie „Cioburi de oglindă”.
„Mulțumim, Târgu Jiu! Mulțumim, dragi colegi! O echipă formidabilă! Bravooo! Mulțumim pentru susținere, ajutor implicare! Adâncă reverență! TeatrulElviraGodeanu! 30 de ani! La mulți ani!
Colegii mei
Marius Calugarita
Mihai Pintenaru
Mihai Murariu
Corina Diana
Foto: Oana Monica Argentina Nae Lavro!”, a transmis marea actriță.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Operele lui Brâncusi au sosit la Muzeul de Artă din Timișoara

Postat acum

on

De către

Expoziția cu lucrările Brâncuși va fi deschisă publicului pe 30 septembrie.

„L-am adus pe Brâncuși acasă!”, a anunțat președintele CJ Timiș, Alin Nica. Sunt 100 de lucrări care vor fi expuse la Muzeul de Artă, aduse din mari muzee ale lumii și din țară, a căror valoare de asigurare este de jumătate de miliard de euro.

„Deoarece acestea au valoare de tezaur, au fost transportate cu mașini speciale dotate cu sistem antișoc, sistem de ancorare și sistem de securitate complet închis și izolat, care nu poate fi accesat din cabină. Transportul a fost urmărit prin satelit cu indicarea locației exacte a mașinilor în orice moment.”, a anunțat Alin Nica.

De același nivel ridicat de securitate vor avea parte lucrările lui Brâncuși și în interiorul Muzeului de Artă, pe toată perioada în care vor fi expuse: 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024.„Consiliul Județean Timiș a investit în sistemul de supraveghere și control acces. Expoziția «Brâncuși: surse românești și perspective universale» reprezintă o ocazie unică de a admira, în România, lucrările cu valoare de patrimoniu universal ale artistului, precum Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany și Muza adormită), Somnul, Peștele sau Capul de copil, dar și de a descoperi lucrări mai puțin cunoscute.”, a mai spus președintele CJ Timiș.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Expoziție in memoriam dedicată caricaturistului gorjean Aurelian Șuță

Postat acum

on

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” organizează vineri, 22 septembrie, de la ora 17,00, vernisajul expoziției „Ultimul gram de suflet”, expoziție de grafică – in memoriam –  Aurelian Iulius Șuță (ȘAI). Curatorul expoziției este artistul Florin Preda Dochinoiu. Totodată, va fi lansat volumul „Poeme desenate” semnat de scriitorul Alex Gregora. Cartea este ilustrată cu lucrări semnate ȘAI. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Asociației Internaționale a Polițiștilor și în parteneriat cu Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”.

Aurelian Iulius Șuță ȘAI (1965 – 2020), licențiat în Arte Vizuale al Universității de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte Vizuale și Design a fost membru al Uniunii Artiștilor Plasticii, Filiala Craiova și polițist în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Gorj. A avut o prestigioasă carieră artistică națională și internațională.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR