Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Medicul Neață recidivează! Femeie de 51 de ani, moartă, la mai puțin de 24 de ore de la operație! Familia face plângere la Parchet!

Postat acum

on

0 Shares

Iren Ibolya Majlat, în vârstă de 51 de ani, din Novaci, a decedat marți seara, în jurul orelor 21,00, după ce, luni seara fusese operată de medicul Gheorghe Neață. Reprezentanții spitalului spun că ”postoperator, pacienta a suferit un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat”. Familia femeii susține că în cele 20 de ore cât aceasta a fost încă în viață, la ATI, medicul Neață a susținut că starea ei este bună și intervenția chirurgicală a reușit.

În luna aprilie a acestui an, medicul chirurg Gheorghe Neață, a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpa, după ce o pacientă, în vârstă de 40 de ani, a decedat. Medicul o operase în urmă cu doi ani, iar scurt timp după intervenția chirurgicală, femeia din Scoarța a murit.

Anul trecut, Neață a fost arestat pentru luare de mită în formă continuată și a fost trimis în judecată. Magistrații de la Curtea de Apel Craiova i-au ridicat interdicția de a profesa, iar din luna martie a acestui an, medicul s-a întors în spital.

 

”Scăparăm!” 

Iren Majlat a sunat la salvare, luni dimineața, și a ajuns la Spitalul Novaci cu dureri abdominale. În aceeași dimineață, a fost direcționată spre Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu. După un consult în Unitatea de Primiri Urgențe, medicii au stabilit că femeia trebuie operată cât mai repede. Familia femeii afirmă că la orele 17,00 medicul Gheorghe Neață a decis să o opereze.

”Avea scrisoare medicală, a văzut problemele de sănătate ale ei, adică diabet, ceva la plâmâni și tensiune, plus cele constatate după consultul din acea dimineață, cum se zice popular încurcătură de mațe și ne-a zis că o s-o avem pe conștiință, pentru că dacă nu o operează atunci va muri. Ea nu a vrut să fie operată. Și nici noi, dacă ni se explicau toate riscurile, dar acum e tardiv”, spune ginerele femeii.

La ora 0,15 noaptea, după mai bine de șapte ore, medicul a ieșit din operație cu o ”găletușe de smântână” în mână în care avea bucăți din intestinele femeii și le-a spus ginerelui și fiicei acesteia că intervenția chirurgicală a decurs bine.

”Ne-a zis că operația a fost grea, dar totul e bine. Chiar așa s-a exprimat: <<Scăparăm>>!”, povestește ginerele femeii.

După 20 de ore, femeia a murit!

A doua zi, la vizita care a avut loc, în jurul prânzului, medicul Neață le-a transmis că femeia e bine, s-a trezit din anestezie și pot să meargă s-o vadă.

”A intrat el la ATI, iar după câteva minute am intrat și noi. Medicul care era de gardă, domnul doctor Șcheau, ne-a spus cu totul altceva. Chiar i-am zis, că domn doctor ne-a spus că s-a trezit. <<Ce să se trezească, mă omule, că moare. Vă minte, pregătiți-vă de ce e mai rău, că femeia asta nu poate să trăiască, o ține în viață un aparat>>. Erau oameni care veniseră în vizită la pacienți, erau asistente, care au auzit discuția când ne spunea că e foarte grav și o să moară. Deși, Neață l-a asigurat și pe patronul socrului că totul e în regulă, medicul de la ATI ne spunea realitatea și chiar era extrem de îngrijorat de starea soacrei mele”, a afirmat ginerele femeii.

La vizita de seară, personalul medical de la ATI i-a transmis familiei că starea femeii s-a agravat, îi cedaseră rinichii, iar tensiunea era controlată de aparate. ”De altfel, la scurt timp, adică în jurul orelor 22,00 am fost sunat de către doamna doctor care intrase de gardă și mi s-a transmis că n-au mai putut face nimic și soacra a decedat”, a declarat soțul fiicei femeii.

”Iartă-mă, iartă-mă, te rog nu te duce să faci ceva, nu-mi face rău!”

Miercuri dimineața, rudele femeii au mers la spital ca să vadă care sunt procedurile pentru a putea s-o înmormânteze. ” Eram pe hol și așteptam scutirea de autopsie, pentru că le-am spus celor de la spital că nu avem bani s-o plătim. A venit doctorul Neață și i-am reproșat că a zis tot timpul că e bine. <<Iartă-mă, iartă-mă, te rog nu te duce să faci ceva, nu-mi face rău>>. Și mi-a băgat în buzunar banii pe care-i dădusem luni noaptea, după operație. Am ajuns la administrativ, la 700, și până să mi se spună că nu trebuie să plătesc autopsia, l-am sunat pe doctorul Neață să-mi dea o scutire ceva să nu i se facă autopsie, pentru că nu știam cât costă. Mi-a zis că dacă vreau să-mi elibereze documentul să merg la managerul spitalului și să-i spun că renunț la prostiile cu presa și că el a făcut tot ce trebuia. Am fost și la managerul SJU care m-a asigurat că nu trebuie să plătesc autopsia, mi-a explicat toate procedurile și dacă am ceva nemulțumiri să fac sesizare scrisă”, a adăugat bărbatul.

Reprezentanții spitalului au comunicat că femeia de 51 de ani avea coborbidități, iar după operație a suferit un stop cardiorespirator și a decedat.

”Pacienta a fost adusă, cu ambulanța, de la Spitalul Orășenesc Novaci în Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Târgu-Jiu, în data de 11.09.2023. În urma consultului de chirurgie solicitat de medicul de gardă UPU, pacienta a fost internată de către chirurg în Secția ATI 2 – Chirurgie 1, cu un diagnostic care necesita intervenția chirurgicală de urgență.

După efectuarea investigațiilor (analize de sânge, radiografie, ecografie abdomninală și Computer tomograf) s-a intervenit chirurgical. Este de menționat faptul că pacienta avea multiple comorbidități. Postoperator, pacienta a suferit un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Tg-Jiu.

Plângere la Parchet

Rudele femeii recunosc că aceasta avea unele probleme medicale mai vechi, adică avea diabet, unele probleme cardiace și respiratorii, pe care medicul Neață le-a avut în față, consemnate în scrisoarea medicală, însă nu concep ca la 51 de ani un om să moară, după o intervenție chirurgicală de ”încurcătură de mațe” și au decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și Colegiul Medicilor Gorj.

Claudiu Matei

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un infractor periculos a tăiat un vecin, după ce judecătorii i-au înlocuit măsura arestului și l-au pus în libertate!

Postat acum

on

De către

Un bărbat din Tg-Jiu a ajuns, duminică noaptea, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu bătut și cu o tăietură pe față. Acesta a fost trimis la o unitate medicală din Craiova și riscă să-și piardă vederea din cauzaă că lovitura de cuțit i-ar fi afectat serios un ochi. Din primele informații, autorul agresiunii este chiar vecinul său, Gabriel Avram, zis Mikă, un infractor periculos, judecat pentru ultraj, dar pe care judecătorii Tribunalului Gorj l-au pus în liberatate, în luna octombrie a anului trecut.

 

GorjExpress.ro a relatat, relativ recent, despre clemența exagerată a judecătorilor de la Tribunalul Gorj în cazul lui Gabriel Avram care a sărit cu cuțitul la pompierii care-i stingeau casa afaltă în flăcări și a lovit doi polițiști. După doar o lună de arest preventiv, timp în care procurorii l-au trimis în judecată pentru trei fapte de ultraj, Tribunalul Gorj a considerat că individul, deosebit de periculos, poate fi plasat sub control judiciar.

Trebuie reamintit, că la începutul lunii septembrie a.c., pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la o casă în cartierul Pandurașu din Tg-Jiu. Era ora 7,30 dimineața. După apelul la 112, la fața locului au ajuns, în scurt timp, și polițiștii. Încă din primele clipe, pompierii s-au plâns polițiștilor că un bărbat a sărit cu cuțitul la ei și a vrut să taie furtunurile cu care aceștia stingeau incendiul.

Polițiștii au mers să-l legitimeze pe cel care-i agresase pe pompieri, numai că Gabriel Avram, zis Mikă, a devenit extrem de recalcitrant și i-a lovit cu podul palmei în piept pe ambii polițiști. Văzând că bărbatul e violent, aceștia au cerut întăriri, iar atunci când le-au venit în sprijin alți colegi s-au apropiat, din nou, de grupul în care se afla Avram. Într-o clipă, acesta l-a lovit cu pumnul direct în față pe unul dintre polițiști și a fugit.

Abia peste două zile, pe 12 septembrie, magistrații Judecătoriei Tg-Jiu au admis propunerea procurorilor de arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a agresorului Gabriel Avram, cercetat pentru comiterea a trei fapte de ultraj. Măsura a fost menținută de Judecătoria Tg-Jiu, pe 6 octombrie, ca fiind legală și temeinică, în contextul în care procurorii finalizaseră cercetările și îl trimiseseră în judecată pe Avram, numai că, pe 11 octombrie Tribunalul Gorj a admis contestația lui Avram și a decis înlocuirea arestului preventiv dispusă împotriva acestuia, cu cea a controlului judiciar și a fost pus de îndată în libertate.

Duminică seara…

… Mikă a intrat în conflict cu un vecin al său. Până la agresiune a fost un singur pas. Acesta l-a bătut pe vecinul său și l-a tăiat pe față cu un cuțit. Polițiștii au fost alertați, iar bărbatul a fost transportat la spitalul din Tg-Jiu, în jurul orelor 22,30. Medicii gorjeni au decis transferarea acestuia la un spital din Craiova, pentru o intervenție chirurgicală de urgență, deoarece exista riscul ca acesta să-și piardă vederea.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fost comisar condamnat pentru luare de mită, în echipa PSD Tg-Jiu!

Postat acum

on

De către

Social-democrații vor să arate că domină numeric peisajul politic local, așa că, după fiecare întâlnire, noul lot de adepți este fotografiat, iar imaginile sunt postate pe rețelele de socializare. Printre cei care au apărut, recent, în sediul PSD Gorj, la întâlnirile organizației municipale a partidului, se numără și Nicolae Babucea, fost comisar la Garda Națională de Mediu Gorj, condamnat, în trecut, pentru luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Craiova – Biroul teritorial Târgu Jiu l-au trimis în judecată, în iunie 2013, pe Nicolae Babucea pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupție au reţinut că, în cursul anilor 2011 – 2012, acesta, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Gorj, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit de la reprezentanţii a trei societăţi comerciale (denunţători în cauză) produse alimentare şi combustibil auto în valoare totală de 1.100 de lei cu titlu de mită, pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale cu ocazia controalelor efectuate sau pe care urma să le efectueze la firmele respective.
De asemenea, în acelaşi scop, Babucea a mai pretins de la reprezentantul unei alte societăţi comerciale (denunţător în cauză) materiale de construcţii în valoare totală de 930 de dolari.

Câteva luni mai târziu, în octombrie 2013, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv pe Nicolae Babucea la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, iar judecătorii i-au interzis acestuia, pe o durată de 1an și 6 luni, dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Babucea este cunoscut ca făcând parte din peisajul ”pestriț” al orașului, însă acest lucru pare că nu-i deranjează pe liderii social-democrați, care nu pun preț pe calitatea celor care li se alătură.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Decizie, în dosarul pensionărilor fictive pe caz de bola! Ce au hotărât judecătorii în cazul medicilor arestați pentru luare de mită

Postat acum

on

De către

Magistrații Tribunalului Gorj au admis cererea procurorilor de prelungire a măsurii arestului preventiv în primul lot din dosarul medicilor acuzați că primeau bani și bunuri de la persoane care voiau să se pensioneze din motive medicale. Inițial, pe 10 ianuarie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, a patru persoane, având calitatea de suspecţi într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie, iar ulterior acestea au fost arestate pentru 30 de zile.

Este vorba despre medicul Ion Alin Enache și asistenta acestuia, Mariana Tran, angajați ai Casei de Pensii Gorj, femeia de serviciu din cadrul Policlinicii SJU Tg Jiu, Iuliana Luca și medicul oftalmolog Tatiana Adam. Magistrații au decis ca aceștia să rămână în arest pentru încă 30 de zile. Cu toții sunt anchetați pentru comiterea mai multor infracțiuni de corupție, fiind acuzați că primeau bani și bunuri de la persoane care voiau să se pensioneze din motive medicale, în schimbul unor diagnostice fictive.

Alți patru medici din Târgu Jiu sunt cercetați pentru comiterea infracțiuni de corupție, printre care luare mită, în lotul 2 dosarul pensionărilor pe caz de boală instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Procurorii au dispus, însă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, în cazul medicilor Ana Ciotor și Nicolae Șerban din cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, precum și a medicului oftalmolog Tiberiu Golu și doctoriței de familie Elena Godeanu.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!