Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Medicul Neață recidivează! Femeie de 51 de ani, moartă, la mai puțin de 24 de ore de la operație! Familia face plângere la Parchet!

Postat acum

on

Iren Ibolya Majlat, în vârstă de 51 de ani, din Novaci, a decedat marți seara, în jurul orelor 21,00, după ce, luni seara fusese operată de medicul Gheorghe Neață. Reprezentanții spitalului spun că ”postoperator, pacienta a suferit un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat”. Familia femeii susține că în cele 20 de ore cât aceasta a fost încă în viață, la ATI, medicul Neață a susținut că starea ei este bună și intervenția chirurgicală a reușit.

În luna aprilie a acestui an, medicul chirurg Gheorghe Neață, a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpa, după ce o pacientă, în vârstă de 40 de ani, a decedat. Medicul o operase în urmă cu doi ani, iar scurt timp după intervenția chirurgicală, femeia din Scoarța a murit.

Anul trecut, Neață a fost arestat pentru luare de mită în formă continuată și a fost trimis în judecată. Magistrații de la Curtea de Apel Craiova i-au ridicat interdicția de a profesa, iar din luna martie a acestui an, medicul s-a întors în spital.

 

”Scăparăm!” 

Iren Majlat a sunat la salvare, luni dimineața, și a ajuns la Spitalul Novaci cu dureri abdominale. În aceeași dimineață, a fost direcționată spre Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu. După un consult în Unitatea de Primiri Urgențe, medicii au stabilit că femeia trebuie operată cât mai repede. Familia femeii afirmă că la orele 17,00 medicul Gheorghe Neață a decis să o opereze.

”Avea scrisoare medicală, a văzut problemele de sănătate ale ei, adică diabet, ceva la plâmâni și tensiune, plus cele constatate după consultul din acea dimineață, cum se zice popular încurcătură de mațe și ne-a zis că o s-o avem pe conștiință, pentru că dacă nu o operează atunci va muri. Ea nu a vrut să fie operată. Și nici noi, dacă ni se explicau toate riscurile, dar acum e tardiv”, spune ginerele femeii.

La ora 0,15 noaptea, după mai bine de șapte ore, medicul a ieșit din operație cu o ”găletușe de smântână” în mână în care avea bucăți din intestinele femeii și le-a spus ginerelui și fiicei acesteia că intervenția chirurgicală a decurs bine.

”Ne-a zis că operația a fost grea, dar totul e bine. Chiar așa s-a exprimat: <<Scăparăm>>!”, povestește ginerele femeii.

După 20 de ore, femeia a murit!

A doua zi, la vizita care a avut loc, în jurul prânzului, medicul Neață le-a transmis că femeia e bine, s-a trezit din anestezie și pot să meargă s-o vadă.

”A intrat el la ATI, iar după câteva minute am intrat și noi. Medicul care era de gardă, domnul doctor Șcheau, ne-a spus cu totul altceva. Chiar i-am zis, că domn doctor ne-a spus că s-a trezit. <<Ce să se trezească, mă omule, că moare. Vă minte, pregătiți-vă de ce e mai rău, că femeia asta nu poate să trăiască, o ține în viață un aparat>>. Erau oameni care veniseră în vizită la pacienți, erau asistente, care au auzit discuția când ne spunea că e foarte grav și o să moară. Deși, Neață l-a asigurat și pe patronul socrului că totul e în regulă, medicul de la ATI ne spunea realitatea și chiar era extrem de îngrijorat de starea soacrei mele”, a afirmat ginerele femeii.

La vizita de seară, personalul medical de la ATI i-a transmis familiei că starea femeii s-a agravat, îi cedaseră rinichii, iar tensiunea era controlată de aparate. ”De altfel, la scurt timp, adică în jurul orelor 22,00 am fost sunat de către doamna doctor care intrase de gardă și mi s-a transmis că n-au mai putut face nimic și soacra a decedat”, a declarat soțul fiicei femeii.

”Iartă-mă, iartă-mă, te rog nu te duce să faci ceva, nu-mi face rău!”

Miercuri dimineața, rudele femeii au mers la spital ca să vadă care sunt procedurile pentru a putea s-o înmormânteze. ” Eram pe hol și așteptam scutirea de autopsie, pentru că le-am spus celor de la spital că nu avem bani s-o plătim. A venit doctorul Neață și i-am reproșat că a zis tot timpul că e bine. <<Iartă-mă, iartă-mă, te rog nu te duce să faci ceva, nu-mi face rău>>. Și mi-a băgat în buzunar banii pe care-i dădusem luni noaptea, după operație. Am ajuns la administrativ, la 700, și până să mi se spună că nu trebuie să plătesc autopsia, l-am sunat pe doctorul Neață să-mi dea o scutire ceva să nu i se facă autopsie, pentru că nu știam cât costă. Mi-a zis că dacă vreau să-mi elibereze documentul să merg la managerul spitalului și să-i spun că renunț la prostiile cu presa și că el a făcut tot ce trebuia. Am fost și la managerul SJU care m-a asigurat că nu trebuie să plătesc autopsia, mi-a explicat toate procedurile și dacă am ceva nemulțumiri să fac sesizare scrisă”, a adăugat bărbatul.

Reprezentanții spitalului au comunicat că femeia de 51 de ani avea coborbidități, iar după operație a suferit un stop cardiorespirator și a decedat.

”Pacienta a fost adusă, cu ambulanța, de la Spitalul Orășenesc Novaci în Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Târgu-Jiu, în data de 11.09.2023. În urma consultului de chirurgie solicitat de medicul de gardă UPU, pacienta a fost internată de către chirurg în Secția ATI 2 – Chirurgie 1, cu un diagnostic care necesita intervenția chirurgicală de urgență.

După efectuarea investigațiilor (analize de sânge, radiografie, ecografie abdomninală și Computer tomograf) s-a intervenit chirurgical. Este de menționat faptul că pacienta avea multiple comorbidități. Postoperator, pacienta a suferit un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Tg-Jiu.

Plângere la Parchet

Rudele femeii recunosc că aceasta avea unele probleme medicale mai vechi, adică avea diabet, unele probleme cardiace și respiratorii, pe care medicul Neață le-a avut în față, consemnate în scrisoarea medicală, însă nu concep ca la 51 de ani un om să moară, după o intervenție chirurgicală de ”încurcătură de mațe” și au decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și Colegiul Medicilor Gorj.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Incredibil! Capcane din cuie instalate într-o pădure din Gorj

Postat acum

on

Pericol de rănire gravă într-o pădure din Gorj. La Arcani, persoane necunoscute au montat capcane din cuie. Acestea îi pot pune în pericol pe cei care fac drumeții în zonă. Un tânăr a ajuns în zonă și a reușit să mai elimine din cuie.
„Mare grijă în pădurea din localitatea Arcani. Pe drumurile forestiere de acces au fost „montate cuie”. Zona este cunoscută culegătorilor de ciuperci și persoanelor care preferă plimbările în natură. Nu există nicio pancartă care să anunțe astfel de capcane sau care să interzică accesul în pădure. Singurele elemente de informaee existente sunt cele care îndeamnă la păstrarea curățeniei în pădure. Atât! Domnii care montează astfel de capcane ar trebui să fie interesați de prinderea/depistarea celor care aruncă gunoaie in padure și, mai ales, de montarea elementelor de avertizare la intrarea în pădure. Mă gândesc la faptul că o familie poate merge in pădure, la plimbare, pe acel drum forestier, cu un copilaș de 4-5 ani care, în timp ce aleargă și se bucură de natură, poate cădea peste astfel de cuie. Cine ar răspunde pentru o astfel de nenorocire? De asemenea, mă întreb dacă animalele sălbatice nu sunt afectate de astfel de practici?! Rușine celor care nu se gândesc la ce nenorociri se pot întâmpla din cauza unor astfel de practici.”, conform lui Flavius Marcău.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

CNSAS a câștigat împotriva secretarului Primăriei Târgu Jiu! Jianu, fost lucrător al Securității

Postat acum

on

De către

În decembrie 2020, Curtea de Apel Craiova dădea câștig de cauză CNSAS, în procesul cu Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu. Instanța din Bănie a admis atunci cererea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și ”constată calitatea pârâtului Jianu Grigore de lucrător al Securităţii”. Sentința nu a fost definitiva în 2020 ci putea fi atacată cu recurs la  Curtea de Apel Bucureşti. Procesul se muta în capitală.

După trei ani, recursul este respins la această instanță, iar Jianu rămâne cu amprenta pusă de fost lucrător al Securității. Deja, reprezentanții AUR Gorj i-au cerut, public, edilului Marcel Romanescu să ia măsuri cu secretarul.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Și ultimii clienți din club s-au luat la bătaie! I-a dat cu sticla de whiskey în cap!

Postat acum

on

De către

Două scandaluri  au avut loc, vineri noaptea, unul pe trotuarul din fața Clubului Caractere, protagoniști fiind doi așa ziși amici care au petrecut împreună în local și, al doilea, chiar în club, spre orele dimineții, între ultimii clienți. S-au luat la harță, iar unul dintre ei l-a lovit cu o sticlă de whiskey în cap pe unul dintre cei cu care se afla la masă.

Polițiștii au fost solicitați, vineri noaptea, să intervină în zona centrală a municipiului Tg-Jiu, după ce Romică Ioan Mutu, în vârstă de 29 de ani,  l-a înjunghiat, în zona abdomenului, pe un alt tânăr, Mihai Bradu, pe trotuarul din vecinătatea Clubului Caractere, la câteva zeci de metri de sediul IPJ Gorj.

Cei doi băuseră împreună în club și, potrivit unor apropiați ai acestora, se pare că cearta între ei ar fi fost generată de un ceas valoros. Nu se cunosc amănunte, cu exactitate, însă Mutu l-ar fi deposedat cu forța pe Bradu de acel obiect. În final, Bradu a ajuns la spital în stare gravă, iar viața i-a fost salvată după o operație care a durat trei ore și jumătate, medicii fiind nevoiți să-i scoată splina.

Nici n-au plecat bine polițiștii din zonă, că în club a avut loc un alt scandal.

Ultimii clienți rămași în interiorul localului s-au luat la bătaie, au zburat sticle și pahare, iar unul dintre ei s-a ales cu capul spart, după ce a fost lovit cu o sticlă de whiskey. Așa că polițiștii au fost chemați din nou în zonă, de urgență. Deocamdată, nu se cunosc amănunte despre identitatea acelor tineri și nici dacă victima a depus plângere împotriva celui care l-a lovit.

Potrivit unor surse, există multe probleme în privința autorizărilor cluburilor de noapte din Tg-Jiu. Cel mai nou stabiliment de acest fel ar fi funcționat aproape o lună, fără să dețină autorizările prevăzute de lege.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR