DEZVĂLUIRI LOCALE
Medicul Neață recidivează! Femeie de 51 de ani, moartă, la mai puțin de 24 de ore de la operație! Familia face plângere la Parchet!
Iren Ibolya Majlat, în vârstă de 51 de ani, din Novaci, a decedat marți seara, în jurul orelor 21,00, după ce, luni seara fusese operată de medicul Gheorghe Neață. Reprezentanții spitalului spun că ”postoperator, pacienta a suferit un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat”. Familia femeii susține că în cele 20 de ore cât aceasta a fost încă în viață, la ATI, medicul Neață a susținut că starea ei este bună și intervenția chirurgicală a reușit.
În luna aprilie a acestui an, medicul chirurg Gheorghe Neață, a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpa, după ce o pacientă, în vârstă de 40 de ani, a decedat. Medicul o operase în urmă cu doi ani, iar scurt timp după intervenția chirurgicală, femeia din Scoarța a murit.
Anul trecut, Neață a fost arestat pentru luare de mită în formă continuată și a fost trimis în judecată. Magistrații de la Curtea de Apel Craiova i-au ridicat interdicția de a profesa, iar din luna martie a acestui an, medicul s-a întors în spital.
”Scăparăm!”
Iren Majlat a sunat la salvare, luni dimineața, și a ajuns la Spitalul Novaci cu dureri abdominale. În aceeași dimineață, a fost direcționată spre Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu. După un consult în Unitatea de Primiri Urgențe, medicii au stabilit că femeia trebuie operată cât mai repede. Familia femeii afirmă că la orele 17,00 medicul Gheorghe Neață a decis să o opereze.
”Avea scrisoare medicală, a văzut problemele de sănătate ale ei, adică diabet, ceva la plâmâni și tensiune, plus cele constatate după consultul din acea dimineață, cum se zice popular încurcătură de mațe și ne-a zis că o s-o avem pe conștiință, pentru că dacă nu o operează atunci va muri. Ea nu a vrut să fie operată. Și nici noi, dacă ni se explicau toate riscurile, dar acum e tardiv”, spune ginerele femeii.
La ora 0,15 noaptea, după mai bine de șapte ore, medicul a ieșit din operație cu o ”găletușe de smântână” în mână în care avea bucăți din intestinele femeii și le-a spus ginerelui și fiicei acesteia că intervenția chirurgicală a decurs bine.
”Ne-a zis că operația a fost grea, dar totul e bine. Chiar așa s-a exprimat: <<Scăparăm>>!”, povestește ginerele femeii.
După 20 de ore, femeia a murit!
A doua zi, la vizita care a avut loc, în jurul prânzului, medicul Neață le-a transmis că femeia e bine, s-a trezit din anestezie și pot să meargă s-o vadă.
”A intrat el la ATI, iar după câteva minute am intrat și noi. Medicul care era de gardă, domnul doctor Șcheau, ne-a spus cu totul altceva. Chiar i-am zis, că domn doctor ne-a spus că s-a trezit. <<Ce să se trezească, mă omule, că moare. Vă minte, pregătiți-vă de ce e mai rău, că femeia asta nu poate să trăiască, o ține în viață un aparat>>. Erau oameni care veniseră în vizită la pacienți, erau asistente, care au auzit discuția când ne spunea că e foarte grav și o să moară. Deși, Neață l-a asigurat și pe patronul socrului că totul e în regulă, medicul de la ATI ne spunea realitatea și chiar era extrem de îngrijorat de starea soacrei mele”, a afirmat ginerele femeii.
La vizita de seară, personalul medical de la ATI i-a transmis familiei că starea femeii s-a agravat, îi cedaseră rinichii, iar tensiunea era controlată de aparate. ”De altfel, la scurt timp, adică în jurul orelor 22,00 am fost sunat de către doamna doctor care intrase de gardă și mi s-a transmis că n-au mai putut face nimic și soacra a decedat”, a declarat soțul fiicei femeii.
”Iartă-mă, iartă-mă, te rog nu te duce să faci ceva, nu-mi face rău!”
Miercuri dimineața, rudele femeii au mers la spital ca să vadă care sunt procedurile pentru a putea s-o înmormânteze. ” Eram pe hol și așteptam scutirea de autopsie, pentru că le-am spus celor de la spital că nu avem bani s-o plătim. A venit doctorul Neață și i-am reproșat că a zis tot timpul că e bine. <<Iartă-mă, iartă-mă, te rog nu te duce să faci ceva, nu-mi face rău>>. Și mi-a băgat în buzunar banii pe care-i dădusem luni noaptea, după operație. Am ajuns la administrativ, la 700, și până să mi se spună că nu trebuie să plătesc autopsia, l-am sunat pe doctorul Neață să-mi dea o scutire ceva să nu i se facă autopsie, pentru că nu știam cât costă. Mi-a zis că dacă vreau să-mi elibereze documentul să merg la managerul spitalului și să-i spun că renunț la prostiile cu presa și că el a făcut tot ce trebuia. Am fost și la managerul SJU care m-a asigurat că nu trebuie să plătesc autopsia, mi-a explicat toate procedurile și dacă am ceva nemulțumiri să fac sesizare scrisă”, a adăugat bărbatul.
Reprezentanții spitalului au comunicat că femeia de 51 de ani avea coborbidități, iar după operație a suferit un stop cardiorespirator și a decedat.
”Pacienta a fost adusă, cu ambulanța, de la Spitalul Orășenesc Novaci în Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Târgu-Jiu, în data de 11.09.2023. În urma consultului de chirurgie solicitat de medicul de gardă UPU, pacienta a fost internată de către chirurg în Secția ATI 2 – Chirurgie 1, cu un diagnostic care necesita intervenția chirurgicală de urgență.
După efectuarea investigațiilor (analize de sânge, radiografie, ecografie abdomninală și Computer tomograf) s-a intervenit chirurgical. Este de menționat faptul că pacienta avea multiple comorbidități. Postoperator, pacienta a suferit un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Tg-Jiu.
Plângere la Parchet
Rudele femeii recunosc că aceasta avea unele probleme medicale mai vechi, adică avea diabet, unele probleme cardiace și respiratorii, pe care medicul Neață le-a avut în față, consemnate în scrisoarea medicală, însă nu concep ca la 51 de ani un om să moară, după o intervenție chirurgicală de ”încurcătură de mațe” și au decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și Colegiul Medicilor Gorj.
Claudiu Matei
DEZVĂLUIRI LOCALE
Video: Sterilizări de animale, în incinta Căminului Cultural Stejari! Cetățenii au sesizat autoritățile
În perioada 3-4 decembrie 2024, incinta Căminului Cultural Stejari, clădire reabilitată și modernizată, a fost utilizată pentru o campanie de sterilizări de câini și pisici, desfășurată în localitate.
Acțiunea este bine venită dar spațiul în care s-a desfășurat este unul atipic și care a stârnit nemulțumirea chiar revolta cetățenilor. Mai mulți localnici au sesizat astfel Poliția Animalelor, Direcția Sanitar Veterinara și DSP pentru procedura desfășurată, în opinia lor, incorect, în căminul cultural din Stejari.
Cetățenii spun că deși peste parchetul din cămin s-a pus folii, operațiile făcute în spațiul respectiv s-au realizat fără o autorizație a vreunei instituții competente. În Căminul Cultural este organizată și o secție de votare.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Salariați ai Ocolului Silvic Stoina, surprinși la cârciumă, în timpul serviciului, în Logrești
Doi salariați ai Ocolului Silvic Stoina au fost surprinși într-un bar de pe raza comunei Logrești, în timpul serviciului. Martorii susțin că nu este pentru prima dată când lucrătorii unității ar sta mai mult la cârciumă decât la serviciu. Pe genul „timpul trece, leafa merge”, situația pare atât de banală încât nimeni nu i-a măsuri.
„Cojocaru și tehnicianul silvic au coborât din mașină și au intrat într-un bar din satul Colțesti, comuna Logrești. Erau în timpul serviciului. Nu este corect ce se întâmplă”, spune unul dintre martorii care nu a tratat indiferent situația.
DEZVĂLUIRI LOCALE
FOTO/ Litigiu complicat la Crasna între vecini! Gard construit ILEGAL, două procese
Valentin Frățilă din Crasna, sat Crasna din Vale, are în prezent, pe rolul Judecătoriei Novaci, două litigii cu vecinii săi, urmare a construirii de către familiei Zgrăbunță, Dumitru și Elisabeta, a unui gard de plasă de sârmă, la limita dintre proprietăți. Gardul a fost edificat în anul 2023, în lipsa lui Valentin Frățilă care deține în vecinătatea familiei Zgrăbunță casa bunicilor materni și un teren în suprafață de aproape un hectar.
Moștenitorul a văzut construcția abia în noiembrie anul trecut, gardul de sârmă cu ștompi de lemn fiind realizat pe o distanță de 35 de metri lungime, acesta trecând pe sub streașină casei sale.
Valentin Frățilă susține că a încercat să discute cu vecinii, nemulțumit fiind de construcția pe care o consideră ilegală, a chemat chiar și Poliția Crasna și reprezentanții Primăriei Crasna de la Registrul agricol. Un polițist și doi reprezentanți ai primăriei au încercat, la finalul anului trecut, să clarifice situația, dar, din păcate, în lipsa vecinilor incriminați de Frățilă. „Practic nu s-a făcut nimic atunci fapt care m-a determinat să încerc să clarific situația în instanță de judecată. Am inițiat în februarie o cerere de chemare în judecată a vecinilor, la Judecătoria Novaci, dar, după două luni m-am trezit că cererea mea a fost anulată. În aprilie am făcut o altă cerere de chemare în judecată a vecinilor, cerere care se află pe rol. Între timp, m-am trezit citat pe 22 octombrie într-un proces cu ginerele vecinilor, omul locuind în satul Grui. Nu înțeleg ce calitate are dansul în acest dosar, atâta timp cât eu mă judec cu rudele sale, mai exact cu socrii reclamantului. Dosarul se judecă acum la Judecătoria Novaci la fel că și cel deschis de mine împotriva vecinilor. Până la pronunțarea unei soluții nu îmi rămâne decât să ,,admir,, gardul care îmi afectează locuința”, a declarat Valentin Frățilă.
Reclamantul susține că una dintre camerele locuinței sale i-ar fi fost afectată, mai exact un perete care s-a umezit. Frățilă consideră că paguba ar fi creată de gardul edificat ilegal între proprietăți și mai exact de ștompul și gardul de sârmă peste care a curs apă rezultata din precipitații, ajungând să băltească lângă temelia locuinței sale.
Din păcate, vecinii lui Frățilă nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere legat de acest dublu litigiu aflat în judecată la Novaci.
You must be logged in to post a comment Login