Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Șefii unităților de învățământ din Gorj, numiți în urma unei mascarade de selecție cu dedicație pentru clientela politică!

Postat acum

on

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a organizat, în ultimele zile, o așa zisă selecție pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ din județ, ca în final, de fapt, să fie numite în funcții persoane cu adeziune la PNL sau USR-PLUS, ori din anturajul politicienilor aflați la putere. Însă nu numai clientela politică a PNL-USR și-a făcut loc la vârful unităților de învățământ, ci și doi-tre pesediști cu proptele.

Mascarada de selecție organizată de ISJ Gorj s-a sfârșit așa cum se preconizase încă de la început: cu numiri politice în posturile de conducere ale unităților de învățământ din județ. Cei care au crezut că selecția va fi organizată pe criterii de competență, au rămas cu un gust amar și se întreabă ce rost a mai evaluarea CV-urilor și scrisorilor de intenție, dacă s-a știut de la început cine va ocupa posturile de director și director adjunct și de ce nu s-a făcut public rezultatul evaluării, atâta vreme cât a fost desemnată o comisie în acest sens.

Iată doar câteva exemple concrete:

Profesorul Laurențiu Dolcescu a candidat pentru un loc de consilier local la Vladimir din partea PNL, iar acum a fost numit director la Colegiul ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari.

Și profesorul Claudiu Mihail Purdescu este liberal, ba chiar consilier local la Mătăsari, iar acum conducerea ISJ i-a oferit postul de director al Colegiului Tehnic Mătăsari.

Profesorul Marius Badea, liberal, prietenul primarului Marcel Romanescu, a fost numit director al Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” din Tg-Jiu.

Dumitru Flavius Boian a fost recompensat pentru susținerea PNL, mai ales a deputatului Gheorghe Pecingină, cu postul de director la Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu.

Runceanu Mihaela Ana, a candidat, fără succes, din partea alianței USR-Plus, pentru un post în Consiliul Local Tg-Jiu, iar acum a prins postul de director adjunct al Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu” .

Traseul e identic și în cazul profesorului Cristina Goanță care a candidat, tot partea alianței USR-Plus, pentru un post de consilier local, iar acum a fost numită director al Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”.

Mihai Istrate, consilier județean PSD, a fost menținut în funcția de director al Liceului Tehnologic Țicleni, având proptele direct în conducerea ISJ Gorj.

Codruța Florescu, soția lui Ciprian Florescu, candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu, a fost detronată din funcția de director al Palatului Copiilor din Tg-Jiu, dar a prins postul de adjunct.

Și tot din ograda PSD, chiar fost vicepreședinte TSD, este și Ofelia Tulpan, directorul Centrului Județean și Asistență Educațională Gorj.

Gorjexpress.ro

Lista-cadre-didactice-detașate-09.01.2021

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Bărbatul care s-a autoincendiat are arsuri de gradele II şi III pe coapse şi abdomen!

Postat acum

on

De către

Bărbatul din Brădiceni, în vârstă de 65 de ani, care s-a autoincendiat astăzi în fața Primăriei Peștișani supărat că nu i-au fost retrocedate niste terenuri, are arsuri de gradele II și III pe coapse și pe abdomen. Gravitatea situației impune transferarea pacientului de la SJU Târgu Jiu la Craiova, la spitalul care deține secție de chirurgie plastică.

Bărbatul a ajuns la spitalul din municipiu cu un echipaj SMURD. Omul și-a dat foc în fața primariei din supărare fără a discuta însă cu reprezentanții instituției. Omul a încercat să stingă singur focul de pe picioare și s-a așezat jos. Atunci a fost văzut de salariații primăriei care i-au sărit în ajutor cu apă și cu propriile haine.

„La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj şi o ambulanţă din cadrul SAJ Gorj care au constatat că persoana fusese ajutată de către martorii acestui eveniment în sensul că focul a fost stins. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 care este conştient şi care a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare şi abdomenului. Colegii noştri i-au acordat primul ajutor calificat la faţa locului, iar ulterior l-au transportat la UPU Târgu Jiu”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

În cauză s-a întocmit însă dosar penal. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul unic 112 cu privire la faptul că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Peştişani, în timp ce se afla în faţa unei instituţii publice din localitate, s-ar fi autoincendiat. La faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul ISU Gorj şi Serviciului de Ambulanţă Gorj, bărbatului fiindu-i acordat primul ajutor, ulterior fiind transportat la o unitate medicală. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cauzele producerii evenimentului”, au anunţat reprezentanţii IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR