Connect with us

COMUNITATE

Se demolează vechile stații de troleibuz

Postat acum

on

Se demolează vechile stații de troleibuz din Târgu Jiu și sunt pregătite amplasamentele pentru noile stații. Orașul beneficiază de trei mari proiecte de modernizare a transportului în comun:
1. primul, deja finalizat, în valoare de 12 milioane de euro, prevede achiziționarea a 20 de mijloace de transport în comun electrice care deja circulă pe străzile din municipiu;
2. al doilea, în valoare de 24 de milioane de euro, prevede achiziționarea a încă 15 troleibuze (pe care le-am primit deja), modernizarea infrastructurii de transport și a autobazei TRANSLOC, dar și modernizarea stațiilor de așteptare;
3. INFOTRAFIC este al treilea proiect, în valoare de aproximativ 9 milioane de euro, aflat în derulare și care prevede, la rândul său:
– 47 stații echipate cu panouri de informare privind timpul de așteptare și liniile disponibile în stația respectivă, precum și cameră video de supraveghere cu rol de creștere a siguranței călătorilor și echipamentelor din stație (în stațiile de călători cu aflux mare – 8 stații – vor fi instalate automate de vânzare titluri de călătorie);
– Un centru de management (comandă și control);
– Sistem de prioritizare a transportului public;
– Sistem de informare a călătorilor;
– Sistem de monitorizare video pentru creșterea siguranței;
– Sistem eTicketing.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR