Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Schimbări de inspectori în IȘJ Gorj, până pe 1 februarie! Cine pleacă, cine rămâne, 18 pe făraș?

Postat acum

pe

Numirea la conducerea Inspectoratului Școlar Gorj a liberalei Maria Cochină și a celor doi adjuncți, unul de la PNL-prof.Rușeț, și al doilea de la PMP-prof.Cornescu de la Turceni impune, în perioada imediat următoare, schimbarea în totalitate a echipei de la IȘJ. Teoretic, doar inspectorul pe Religie, Neofit Călin Stănciulescu, preot, ar putea rămâne în funcție și asta urmare a faptului că schimbarea impune un aviz al Mitropoliei Olteniei, care este mai dificil de obținut pentru că Biserica ar trebui să aprobe că dascălul ar fi făcut politică, lucru interzis.

18 din cei 19 inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Gorj riscă destituirea în următoarele nouă zile, asta deoarece până pe 1 februarie cel târziu instituția trebuie să se prezinte sub noua formulă de conducere liberală.

Domeniul Curiculum și Inspecție Școlară, potrivit organigramei IȘJ Gorj, este compus din 13 compartimente. La  Educație timpurie este inspector Andra Janina Gruescu, care se vehiculează că va dispărea și ea din post doar pentru că a făcut echipă cu PSD. La Învățământ primar este inspector Ion Popescu, cunoscut pentru o apropiere de PSD, doar pe vremea fostului general Liviu Andrei el dispărând din instituție. Nu e greu de crezut că Ion Popescu va fi destituit de liberali.

La Limba și literatura română inspector este Georgeta Popescu care este cunoscută pentru buna sa relație cu fostul general Ion Ișfan, acesta promovând-o purtător de cuvânt, dar și pentru păstrarea ei în echipă de către urmașa acestuia, pesedista Marcela Mrejeru. Este greu de crezut că Popescu va fi menținută alături de Cochină.

La Limbi moderne inspector este Marieta Pavel, la Matematică-Simona Stoicoiu, iar la Fizică-Chimie-Biologie este Damo Daniela. Cu siguranță Damo, ultima venită în IȘJ va reveni la catedră, deoarece este membră PSD Gorj și a organizației de femei social-democrate. În ce le privește pe colegele ei, dacă acestea nu fraternizează cu PNL ori dacă au un profesor liberal care le râvnește postul vor fi nevoite să-și facă bagajele.

Inspectorul de Istorie, Geografie, Socio-umane, Dănuț Lupulescu, pesedist de la Bumbești-Jiu, adus și el în inspectorat de Mrejeru, va fi destituit de liberali fără drept de apel.

Muzica se cântă numai pe portativ PNL

Gabriel Victor Popescu inspectorul pe Arte, lăutar în timpul liber, ar putea rămâne în post dacă liberalilor ,,le place” ritmurile cântate de profesor la Formația Prefix unde activează respectivul și soția Camelia, profesoară și ea.

Profu’ de Religie, Neofit Stănciulescu, chiar ar putea rămâne cu liberalii pentru că destituirea sa este mai dificilă, cunoscut fiind că Biserica nu face politică.

Ion Andrei, inspectorul de Educație Fizică și Sport va fi mai mult ca sigur destituit, deoarece a fost promovat în funcție de Mrejeru, chiar dacă respectivul a mai făcut politică, și nu la PSD.

Melania Maria Popescu, inspector de discipline tehnice și Ramona Neguți pe învățământ special, ar putea rămâne pe funcție doar dacă își depun în prealabil un CV la PNL.

În aceiași situație se află și inspectorul pe Minorități, Cristinel Gîrdu, inspectorul pe proiecte educaționale Maria Vasilica Udriștoiu, cel de pe Educație Permanentă-adică Grigore Alexandrescu și inspectoarea pe Activități extrașcolare-Alina Nicoleta Dănăricu, conform Organigramei IȘJ Gorj.

La PNL Gorj s-au depus însă, din timp, CV-uri pentru funcțiile de inspectori școlari, dar, rămâne ca PNL și PMP să-și împartă ,,portofoliile” și să se înțeleagă pe cine vor promova sub conducerea lui Cochină.

 

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Achitat de Tribunalul Gorj, condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor de Curtea de Apel Craiova

Postat acum

pe

Bărbatul de 61 de ani, din oraşul Ţicleni, care a stat 7 luni în închisoare pentru omor dar, a fost achitat la finalul anului trecut de Tribunalul Gorj, a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la 10 ani de închisoare. Inculpatul a primit sentința pe 19 februarie, judecătorii din Craiova desființând sentința instanței din Gorj.

Ioan Vrînceanu a fost acuzat de omor, după ce şi-a găsit iubita moartă în pat. „E aceeaşi situaţie cu Ţundrea”, a declarat, la acel moment, un consilier local din Ţicleni.

Bărbatul de 61 de ani, pensionar din oraşul Ţicleni, a stat şapte luni după gratii, după ce în luna decembrie a anului 2018, şi-a găsit concubina moartă în pat. Acesta a devenit principalul suspect, întrucât femeia de 60 de ani, care consumase băuturi alcoolice, avea lovituri la cap. În urma cercetărilor, în luna mai 2019, procurorii au decis ca bărbatul de 61 de ani să fie trimis în judecată pentru omor. Tribunalul Gorj, a dispus, însă, în ianuarie anul trecut, achitarea bărbatului. Decizia instanţei nu a fost definitivă.

„Achită pe inculpatul Vrînceanu Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.Constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză de la data de 22.12.2018 până la 04.07.2019. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, au decis judecătorii Tribunalului Gorj. În timpul procesului, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis ca pensionarul să fie pus sub control judiciar. Tot magistrații aceleiași instanțe au decis: Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând: „În baza art.188 alin.1 C.p condamnă inculpatul Vrînceanu Ioan la pedeapsa de 10 ani închisoare în condiţiile art.60 C.p. În baza art.67 alin.1 C.p interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit a şi b Cp respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani”.

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

Minune: Un pod dintr-o comună din Gorj poate fi traversat doar vara!

Postat acum

pe

Un pod construit de autoritățile locale din Bumbesti-Pițic poate fi traversat de localnici doar vara, susține un ales local din comună. Acesta demonstrează că drumul spre pod este impracticabil.

„Felicitări dlui Nioață si angajatului de la primărie responsabil cu RESPINGEREA fondurilor europene pentru ca ne-au facut celebrii datorita faptului ca in comuna noastră exista o capodopera: PODUL DE VARA! Pana si Transfagaraseanul este inchis doar o anumită perioadă de timp într un an.Ceea ce șochează este ca poti sa traversezi acest pod doar cu ajutorul lui Dumnezeu, adică doar in zilele de vara cand nu plouă! Pe ce ati cheltuit banii daca drumul nu a fost amenajat?Proiectantul cum a gandit dimensiunea podului daca nu toate utilajele agricole il pot utiliza”, se întreabă un consilier USR din Bumbesti-Pițic.

Constructorul a crezut că face un pod de cale ferată pe care sa treaca vreo locomotiva, mai spune alesul.

„Inginerul responsabil de fondurile UE era ocupat intr un birou cu întocmirea unei oferte pentru Stăpân pe care sa o „ridice” pe SEAP si apoi sa fuga in alt birou ca sa o declare.castigatoare?Dirigintele de șantier încasează doar banii, fara sa verifice lucrarile conform legii”, completează Claudiu Golu.

 

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

70.000 de lei! Groapa de gunoi a încasat o nouă amendă

Postat acum

pe

Pentru că au expirat termenele la programul de măsuri stabilit de Garda Naţională de Mediu pentru combaterea disconfortului olfactiv generat de depozitul de deșeuri municipale Tg.Jiu, un nou control efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, a fost finalizat.

„În urma verificărilor efectuate, operatorului acestui depozit de deșeuri municipale, i-au fost imputate întârzieri în derularea măsurilor stabilite, motiv pentru care a fost aplicată o nouă sancțiune contravențională în valoare de 70 000 lei”, anunță Garda de Mediu Gorj.

Practic, așa cum era de așteptat, operatorul gropii ecologice de gunoi a municipiului Târgu Jiu nu poate limita mirosul greu din zonă și măsurile de mediu. Cu siguranță nici după următoarea amendă, situația nu se va redresa.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Clear
07:0618:12 EET
Se simt: 6°C
Vânt : 10km/h N
Umiditate : 45%
Presiunea aerului: 1029.46mbar
Indexul UV: 0
LuniMarțiMiercuri
12/-2°C
13/1°C
15/1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI