Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Schimbări de inspectori în IȘJ Gorj, până pe 1 februarie! Cine pleacă, cine rămâne, 18 pe făraș?

Postat acum

on

Numirea la conducerea Inspectoratului Școlar Gorj a liberalei Maria Cochină și a celor doi adjuncți, unul de la PNL-prof.Rușeț, și al doilea de la PMP-prof.Cornescu de la Turceni impune, în perioada imediat următoare, schimbarea în totalitate a echipei de la IȘJ. Teoretic, doar inspectorul pe Religie, Neofit Călin Stănciulescu, preot, ar putea rămâne în funcție și asta urmare a faptului că schimbarea impune un aviz al Mitropoliei Olteniei, care este mai dificil de obținut pentru că Biserica ar trebui să aprobe că dascălul ar fi făcut politică, lucru interzis.

18 din cei 19 inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Gorj riscă destituirea în următoarele nouă zile, asta deoarece până pe 1 februarie cel târziu instituția trebuie să se prezinte sub noua formulă de conducere liberală.

Domeniul Curiculum și Inspecție Școlară, potrivit organigramei IȘJ Gorj, este compus din 13 compartimente. La  Educație timpurie este inspector Andra Janina Gruescu, care se vehiculează că va dispărea și ea din post doar pentru că a făcut echipă cu PSD. La Învățământ primar este inspector Ion Popescu, cunoscut pentru o apropiere de PSD, doar pe vremea fostului general Liviu Andrei el dispărând din instituție. Nu e greu de crezut că Ion Popescu va fi destituit de liberali.

La Limba și literatura română inspector este Georgeta Popescu care este cunoscută pentru buna sa relație cu fostul general Ion Ișfan, acesta promovând-o purtător de cuvânt, dar și pentru păstrarea ei în echipă de către urmașa acestuia, pesedista Marcela Mrejeru. Este greu de crezut că Popescu va fi menținută alături de Cochină.

La Limbi moderne inspector este Marieta Pavel, la Matematică-Simona Stoicoiu, iar la Fizică-Chimie-Biologie este Damo Daniela. Cu siguranță Damo, ultima venită în IȘJ va reveni la catedră, deoarece este membră PSD Gorj și a organizației de femei social-democrate. În ce le privește pe colegele ei, dacă acestea nu fraternizează cu PNL ori dacă au un profesor liberal care le râvnește postul vor fi nevoite să-și facă bagajele.

Inspectorul de Istorie, Geografie, Socio-umane, Dănuț Lupulescu, pesedist de la Bumbești-Jiu, adus și el în inspectorat de Mrejeru, va fi destituit de liberali fără drept de apel.

Muzica se cântă numai pe portativ PNL

Gabriel Victor Popescu inspectorul pe Arte, lăutar în timpul liber, ar putea rămâne în post dacă liberalilor ,,le place” ritmurile cântate de profesor la Formația Prefix unde activează respectivul și soția Camelia, profesoară și ea.

Profu’ de Religie, Neofit Stănciulescu, chiar ar putea rămâne cu liberalii pentru că destituirea sa este mai dificilă, cunoscut fiind că Biserica nu face politică.

Ion Andrei, inspectorul de Educație Fizică și Sport va fi mai mult ca sigur destituit, deoarece a fost promovat în funcție de Mrejeru, chiar dacă respectivul a mai făcut politică, și nu la PSD.

Melania Maria Popescu, inspector de discipline tehnice și Ramona Neguți pe învățământ special, ar putea rămâne pe funcție doar dacă își depun în prealabil un CV la PNL.

În aceiași situație se află și inspectorul pe Minorități, Cristinel Gîrdu, inspectorul pe proiecte educaționale Maria Vasilica Udriștoiu, cel de pe Educație Permanentă-adică Grigore Alexandrescu și inspectoarea pe Activități extrașcolare-Alina Nicoleta Dănăricu, conform Organigramei IȘJ Gorj.

La PNL Gorj s-au depus însă, din timp, CV-uri pentru funcțiile de inspectori școlari, dar, rămâne ca PNL și PMP să-și împartă ,,portofoliile” și să se înțeleagă pe cine vor promova sub conducerea lui Cochină.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Profesor în stare gravă la Spitalul din Cărbunești

Postat acum

on

Un profesor se află internat în stare gravă la Spitalul din Târgu-Cărbunești. Este vorba de profesorul de fizică Nicolae Bădulescu, din cadrul Liceului Teoretic „Tudor Arghezi”, din Târgu-Cărbunești. Cadrul didactic are nevoie de sânge.

„Colectivul Liceului Teoretic Tudor Arghezi, Târgu Cărbunești, îi este alături în aceste momente grele d-lui Prof. de Fizică, Bădulescu Nicolae, internat la secția ATI a spitalului orașului. Cei care doresc și pot să îi fie alături sunt așteptați să doneze sânge în oricare Centru de Transfuzii din țară cu specificația pt. Dl BĂDULESCU NICOLAE…Mulțumim…”, conform unui mesaj al cadrelor didactice din Cărbunești.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Carmangerie extinsă fără autorizație de construire, în Piața Centrală!

Postat acum

on

De către

Carmangeria societății Black Scorpion SRL, aflată la parterul clădirii Pieței Centrale din Tg-Jiu, a fost extinsă, în urma unor lucrări de modernizare, cu aproape un metru, în afara imobilului în care funcționează. Lucrările au fost executate în mod abuziv, fără autorizație de construire, așa că se așteaptă intervenția Poliției Locale Tg-Jiu.

Firma Black Scorpion SRL, care aparține afaceriștilor Nicoleta și Ionel Popescu, a obținut, pe 25 mai a.c., de la Primăria Municipiului Tg-Jiu un nou acord de funcționare pentru spațiul alimentar pe care-l deține în clădirea Pieței Centrale.

În același timp, societatea a decis să modernizeze carmangeria, numai că, așa cum a fost reconfigurat și extins spațiul, două laturi ale acestuia au fost construite la aproximativ un metru în afara imobilului Pieței Centrale.

Lucrările au fost executate fără aprobarea Primăriei Tg-Jiu și fără autorizație de construire. Potrivit unor informații, Poliția Locală Tg-Jiu ar fi solicitat lămuriri patronilor carmangeriei și, cel mai probabil, pe lângă amendă, va fi dispusă și demolarea părții construite ilegal.

Cum Inspectoratul în Construcții Gorj nu a intervenit nici în cazul altor ”monstruozități” arhitecturale construite cu încălcarea legii, nu a făcut-o nici de această dată. Cel mai probabil, inspectorii în construcții nu-și mai fac cumpărăturile la Piața Centrală, așa că nu aveau cum să se autosesizeze.

În urmă cu trei ani, după un control al Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj și al Poliţiei Economice patronii de la carmangeria Black Scorpion i-au acuzat, public, pe inspectorii DSV că au fost mituiți. ,,O să vedem cine are de pierdut! Când s-a luat șpagă a fost bine? Eu închid, că tot vroiam să închid, dar o să dăm cărţile pe faţă. Staţi așa, că dăm cărţile pe faţă, șpăgile, plasele.. Cum treceaţi? Mușchiul, ceafa..Scoatem camerele video”, spuneau afaceriștii. Curios este că niciun organ de cercetare penală nu s-a autosesizat, la vremea respective, deși patronii carmangeriei au dat detalii cum era plasată carnea și produsele din carne la un restaurant din zona Gării Tg-Jiu.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Muniție descoperită în Gorj!

Postat acum

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Lt.col. Dumitru Petrescu” al Județului Gorj desfășoară miercuri o misiune de distrugere a mai multor elemente de muniție provenite din conflictele armate, descoperite pe teritoriul județului Gorj.
Misiunea va avea loc în municipiul Târgu-Jiu, localitate componentă Preajba Mare și se va efectua în condiții de maximă siguranță cu specialiști din cadrul instituției. ISU face apel către cetățenii din zonă să rămână calmi.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR