Connect with us

COMUNITATE

S-a semnat noul Contract Colectiv de Muncă din CEO! 

Postat acum

on

Reprezentanții federațiilor din Complexul Energetic Oltenia au semnat, duminică, noul CCM, valabil pentru anii 2022 -2024. Noul contract, al cărui negocieri s-au terminat în urmă cu câteva zile, prevede și noi creșteri salariale, atât în ce privește primele, ajutorul de deces si zilele libere pentru decesul rudelor angajaților din CEO(trei zile). Prima pentru femei de 8 Martie crește la 200 de lei și cea pentru copii pentru 1 Iunie la aceiași sumă. Administrația și sindicatele au mai stabilit ca tot personalul muncitor și CFL-iștii să beneficieze de 10 zile suplimentare la concediul de odihnă, în toate subunitățile companiei.Sporul de carieră și pericol se cumulează în spor pericol și va fi în cuantum de 304 lei, brut, pentru activitățile de producție. O creștere considerabilă a fost convenită în privința adaosului lunar, de la 1.200 lei, brut, la 1.750 de lei, brut. De la 1 aprilie 2022, data la care va intra în vigoare noul CCM, vor fi acordați 245 lei net în salariul de bază, la fiecare clasă din grila de salarizare și un fond de avansare/promovare 200 lei brut /salariat pentru a se putea realiza echilibrarea pe aceiași meserie, pe baza unor criterii stabilite în Comisia Mixtă.

„Am depășit o etapă foarte importanta din cele multe cu care ne confruntam în ultima perioadă, cu bune cu rele vreau sa mulțumesc tuturor salariatiilor care depun eforturi susținute pentru bunul mers al societății. În actuala conjunctura militanții și responsabilii Sindicatului Mine Energie Oltenia vor fi alături de toți lucrători CEO”, a transmis Bebe Birsanu, reprezentant SMEO.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Festival al răciturilor, la Peștișani

Postat acum

on

De către

Festivalul sarmalelor și piftiilor se desfășoară duminică, 16 octombrie, la Peștișani. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 12 în curtea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din localitate. „Bucătari pricepuți își vor expune creațiile ce vor fi jurizate de specialiști în cadrul unui concurs culinar, cele mai gustoase sarmale și piftii fiind premiate de organizatori și sponsori. Publicul va avea, de asemenea, la dispoziție standuri unde se va servi tradiționala combinație sarmale cu piftii, preparate tradiționale ce fac deliciul tuturor meselor gorjene”, arată un comunicat al Consiliului Județean Gorj.
„Festivalul Răciturilor” a fost organizat de Radu Ciobanu, în calitate de președinte al ANTREC Gorj, timp de 9 ediții, majoritatea dintre ele la Tismana, ultima, ce-a de-a zecea, desfășurându-se la Peștișani în 2019, chiar în memoria sa. Evenimentul din acest an îi va avea că invitați pe Tavi Colen, care va concerta alături de formația sa și de Ema de la Zu și Ansamblul Artistic „Doina Gorjului”.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Bălești: Dezmembrări auto, de amendă!

Postat acum

on

De către

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj, împreună cu reprezentanții IPJ- Biroul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, au identificat, pe raza comunei Bălești, o persoană fizică ce efectua activități de dezmembrări auto fără a deține autorizație de mediu. A fost aplicată o sancțiune contravenționala in valoare de 10.000 lei, precum și suspendarea activității până la obținerea actului de reglementare din punct de vedere al protecției mediului.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Munca la negru este în floare. Doi patroni amendați

Postat acum

on

De către

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au descoperit patru angajați la negru, care munceau pentru doi patroni, ce au fost amendați. În perioada 26-30 septembrie, inspectorii au efectuat un număr de 56 controale și au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 186.500 lei și au dispus 121 de măsuri de intrare în legalitate.

Un angajator cu sediul social în orașul Rovinari, cu domeniu de activitate servicii poștale și de curierat, a fost sancționat cu suma de 60.000 lei pentru folosirea în activitate a trei persoane, pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă prestau activitate în Municipiul Târgu-Jiu.

Un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat cu suma de 10.000 lei  pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza orașului Târgu-Cărbunești,  activând în domeniul panificației.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR