Connect with us

POLITICĂ

REVOLTĂTOR! ”Primărița” Luminița, pusă la punct de UCB!

Postat acum

on

Savanta de renume mondial livrează târgujienilor un proiect TOXIC: prefabricate care conțin elemente ”periculoase pentru sănătatea oamenilor”

Conducerea executivă a Universității ”Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu a reacționat, vineri, după ce fostul rector al instituției, Luminița Popescu, s-a folosit de un proiect derulat de mai multe cadre didactice și cercetători din cadrul UCB pentru a se promova electoral, din calitatea de candidat la funcția de primar al municipiului Tg-Jiu.

În același context, reprezentanții UCB și-au manifestat surprinderea cu privire la afirmațiile candidatului Pro România în legătură cu utilizarea în construcții a cenușii de la termocentrale despre care, în urmă cu câțiva ani, scria că ar conține elemente periculoase pentru sănătatea omului.

În 2014, Luminița Popescu a prezentat, la finalizarea unui proiect de peste 1 milion de euro, derulat, în mare proporție cu fonduri nerambursabile, un zid demonstrativ şi o alee demonstrativă, construite în Campusul UCB din cartierul Debarcader din așa zisele materiale de construcții obținute din reciclarea cenușii de termocentrală și a altor deșeuri industriale.

Claudiu Matei

”Conducerea UCB nu este de acord cu afirmațiile hazardate ale candidatului Luminița Georgeta Popescu cu privire la aplicarea unui proiect al Univesității într-un eventual mandat de primar pe care speră să-l câștige. Acel proiect a fost realizat de o echipă de cadre didactice și cercetători din cadrul UCB și nu poate fi însușit de o singură persoană pentru a câștiga notorietate electorală. UCB interzice tuturor candidaților să folosească numele Universității, proiectele sau realizările instituției pentru a se promova electoral. Ne exprimăm surprinderea cu privire la afirmațiile candidatului Luminița Georgeta Popescu în legătură cu utlizarea în construcții a cenușii de la termocentrale, despre care, într-un articol publicat în 2012, doamna Luminița Georgeta Popescu scria că ar conține elemente periculoase pentru sănătatea omului(arsenic, mercurc,cadmiu,plumb)”, se arată în comunicatul remis presei de către Universitatea ”Constantin Brâncuși”.

Ce s-a întâmplat

Luminița Popescu, candidat al Pro România la funcția de primar al municipiului Tg-Jiu, a prezentat, cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale, ”tehnologiile inovative” prin care poate fi valorificată cenușa produsă de termocentralele din Gorj, aflată în depozitele  de la Rovinari și Turceni.

În prezentarea care avea ca scop atragerea de capital electoral, Luminița Popescu afirma că cenuşa poate înlocui nisipul în compoziţia betoanelor uşoare și a dezvoltat, în cadrul proiectelor de cercetare științifică, tehnologii inovative în acest sens.

În realitate, în perioada septembrie 2011 – decembrie 2014, mai multe cadre universitare din cadrul UCB, au implementat un proiect în valoare de peste 1 milion de euro, intitulat „Noi materiale de construcţii obţinute prin reciclarea eco-sustenabilă a deşeurilor industriale, EcoWASTES” (LIFE10 ENV/RO/729), în parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia SA si Agentia pentru Protectia Mediului Gorj. Coordonatorul științific al acelui proiect a fost Luminița Popescu, care, la acea vreme, deținea și funcția de rector al UCB.

Un zid și o alee – 28 de miliarde de lei vechi

Proiectul își propunea să stabilească noi modalităţi de valorificare a deşeurilor generate de industria energetică (cenuşi de termocentrală), industria extractivă (şlamuri de foraj petrolier) şi industria metalurgică (zguri de elaborare şi turnare a metalelor), adică, prin tehnologii inovative elaborate să se obțină materiale de construcţii. În final, potrivit declarațiilor publice ale candidatului Pro România la Primăria Tg-Jiu, s-au cheltuit 600.000 de euro (cca. 28 de miliarde de lei vechi) din suma inițială a proiectului. Din cercetarea laborioasă a rămas un zid demonstrativ şi o alee demonstrativă aflate în Campusul Studențesc Debarcader al UCB.

 

Paradoxal…

…Luminița Popescu readuce acum, din postura de candidat, în atenția publică acel proiect cu tehnologiile innovative cu tot și promite locuri de muncă și o fabrică pentru realizarea unor tipare metalice.

Culmea este că, într-un articol publicat în 2012 și intitulat ”Caracterizarea deșeurilor din industria energetică din Gorj în vederea reutilizării acestora”,  Luminița Popescu scria că. ”Zgura şi cenuşa are un conţinut ridicat de metale grele şi alte substanţe care pot fi periculoase pentru sănătatea oamenilor. Urmele de elemente potenţial toxice din lignitul din Bazinul Olteniei sunt: arsenic, bariu, beriliu, crom, cupru, plumb, mercur, molibden, nichel, radiu, seleniu, thorium, uraniu, vanadiu şi zinc”.

 

Cu alte cuvinte, savanta de renume mondial, Luminița Popescu, care se vrea primăriță la Tg-Jiu, ne propune niște materiale de construcții realizate din elemente deosebit de periculoase pentru sănătatea omului!

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Drapelul României, lung de o sută de metri, desfășurat de liberali la Târgu Jiu, Rovinari și Motru

Postat acum

on

De către

Un drapel național al României, lung de 100 de metri, a fost desfășurat de liberalii gorjeni în Parcul Central din Târgu Jiu, pe Calea Eroilor și în Parcul Coloanei, celebrând Ziua Națională.

Același drapel a ajuns și la Motru și la Rovinari.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Un lider PNL și-a dat demisia și a făcut un partid nou

Postat acum

on

De către

Fostul vicepreședinte PNL, Ben-Oni Ardelean, a format un nou partid. Deputatul din județul Hunedoara a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, că părăsește Partidul Național Liberal, pentru un nou proiect politic, o platformă conservatoare. Presa centrală a anunțat, pe surse, că denumirea noii formațiuni, cu care ex-liderul liberal vrea să intre în campania electorală de anul viitor, este PACE.
În PNL există, în ultima perioadă, tot mai mulți membri nemulțumiți de modul în care este gestionat partidul de actuala conducere. Din filialele din țară au fost anunțate sute de plecări ale membrilor, printre care numeroși primari.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Deputat de Gorj, protest împotriva violenței asupra femeilor

Postat acum

on

De către

Deputatul de Gorj, Claudiu Manta, a îmbrăcat, azi, un tricou cu mesaj împotriva violenței asupra femeilor. Parlamentarul PSD a mers în plenul Parlamentului cu un tricou negru, pe care scria ”Stop violenței împotriva femeilor” și care afișa numărul de telefon, la care victimele violenței domestice pot să sune. ”Statisticile arată că, la fiecare 12 minute, o persoană este victima violenței, iar cele mai multe dintre victime, 66%, sunt femei. Alături de colegii mei din PSD, am tras un semnal de alarmă, legat de această situație, în plenul Parlamentului. Combaterea violenței, că este fizică, de limbaj sau de orice altă natură, este o obligație a autorităților din fiecare stat civilizat. PSD rămâne un susținător al protejării victimelor și persoanelor vulnerabile. Avem obligație, legală și morală, să ajutăm aceste persoane și să le învățăm să-și ceară drepturile”, a transmis deputatul Claudiu Manta.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!