Connect with us

POLITICĂ

REVOLTĂTOR! ”Primărița” Luminița, pusă la punct de UCB!

Postat acum

on

Savanta de renume mondial livrează târgujienilor un proiect TOXIC: prefabricate care conțin elemente ”periculoase pentru sănătatea oamenilor”

Conducerea executivă a Universității ”Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu a reacționat, vineri, după ce fostul rector al instituției, Luminița Popescu, s-a folosit de un proiect derulat de mai multe cadre didactice și cercetători din cadrul UCB pentru a se promova electoral, din calitatea de candidat la funcția de primar al municipiului Tg-Jiu.

În același context, reprezentanții UCB și-au manifestat surprinderea cu privire la afirmațiile candidatului Pro România în legătură cu utilizarea în construcții a cenușii de la termocentrale despre care, în urmă cu câțiva ani, scria că ar conține elemente periculoase pentru sănătatea omului.

În 2014, Luminița Popescu a prezentat, la finalizarea unui proiect de peste 1 milion de euro, derulat, în mare proporție cu fonduri nerambursabile, un zid demonstrativ şi o alee demonstrativă, construite în Campusul UCB din cartierul Debarcader din așa zisele materiale de construcții obținute din reciclarea cenușii de termocentrală și a altor deșeuri industriale.

Claudiu Matei

”Conducerea UCB nu este de acord cu afirmațiile hazardate ale candidatului Luminița Georgeta Popescu cu privire la aplicarea unui proiect al Univesității într-un eventual mandat de primar pe care speră să-l câștige. Acel proiect a fost realizat de o echipă de cadre didactice și cercetători din cadrul UCB și nu poate fi însușit de o singură persoană pentru a câștiga notorietate electorală. UCB interzice tuturor candidaților să folosească numele Universității, proiectele sau realizările instituției pentru a se promova electoral. Ne exprimăm surprinderea cu privire la afirmațiile candidatului Luminița Georgeta Popescu în legătură cu utlizarea în construcții a cenușii de la termocentrale, despre care, într-un articol publicat în 2012, doamna Luminița Georgeta Popescu scria că ar conține elemente periculoase pentru sănătatea omului(arsenic, mercurc,cadmiu,plumb)”, se arată în comunicatul remis presei de către Universitatea ”Constantin Brâncuși”.

Ce s-a întâmplat

Luminița Popescu, candidat al Pro România la funcția de primar al municipiului Tg-Jiu, a prezentat, cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale, ”tehnologiile inovative” prin care poate fi valorificată cenușa produsă de termocentralele din Gorj, aflată în depozitele  de la Rovinari și Turceni.

În prezentarea care avea ca scop atragerea de capital electoral, Luminița Popescu afirma că cenuşa poate înlocui nisipul în compoziţia betoanelor uşoare și a dezvoltat, în cadrul proiectelor de cercetare științifică, tehnologii inovative în acest sens.

În realitate, în perioada septembrie 2011 – decembrie 2014, mai multe cadre universitare din cadrul UCB, au implementat un proiect în valoare de peste 1 milion de euro, intitulat „Noi materiale de construcţii obţinute prin reciclarea eco-sustenabilă a deşeurilor industriale, EcoWASTES” (LIFE10 ENV/RO/729), în parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia SA si Agentia pentru Protectia Mediului Gorj. Coordonatorul științific al acelui proiect a fost Luminița Popescu, care, la acea vreme, deținea și funcția de rector al UCB.

Un zid și o alee – 28 de miliarde de lei vechi

Proiectul își propunea să stabilească noi modalităţi de valorificare a deşeurilor generate de industria energetică (cenuşi de termocentrală), industria extractivă (şlamuri de foraj petrolier) şi industria metalurgică (zguri de elaborare şi turnare a metalelor), adică, prin tehnologii inovative elaborate să se obțină materiale de construcţii. În final, potrivit declarațiilor publice ale candidatului Pro România la Primăria Tg-Jiu, s-au cheltuit 600.000 de euro (cca. 28 de miliarde de lei vechi) din suma inițială a proiectului. Din cercetarea laborioasă a rămas un zid demonstrativ şi o alee demonstrativă aflate în Campusul Studențesc Debarcader al UCB.

 

Paradoxal…

…Luminița Popescu readuce acum, din postura de candidat, în atenția publică acel proiect cu tehnologiile innovative cu tot și promite locuri de muncă și o fabrică pentru realizarea unor tipare metalice.

Culmea este că, într-un articol publicat în 2012 și intitulat ”Caracterizarea deșeurilor din industria energetică din Gorj în vederea reutilizării acestora”,  Luminița Popescu scria că. ”Zgura şi cenuşa are un conţinut ridicat de metale grele şi alte substanţe care pot fi periculoase pentru sănătatea oamenilor. Urmele de elemente potenţial toxice din lignitul din Bazinul Olteniei sunt: arsenic, bariu, beriliu, crom, cupru, plumb, mercur, molibden, nichel, radiu, seleniu, thorium, uraniu, vanadiu şi zinc”.

 

Cu alte cuvinte, savanta de renume mondial, Luminița Popescu, care se vrea primăriță la Tg-Jiu, ne propune niște materiale de construcții realizate din elemente deosebit de periculoase pentru sănătatea omului!

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

POLITICĂ

Iordache este noul președinte al PNL Gorj cu 271 de voturi! 16 voturi nule

Postat acum

on

De către

Gheorghe Pecingină a obținut 67 de voturi.

Ion Iordache a obținut 271 de voturi.

Voturi nule sunt 16.

,,Vreau sa facem o mare echipa la Gorj. Voi face toate eforturile să lăsăm la o parte orgoliile care au fost până acum. Voi incerca să găsesc o soluție sa avem un climat de lucru corect”, a declarat Ion Iordache.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Alegeri PNL: Romanescu și Bejinaru au boicotat! Au băgat buletinele direct în urnă

Postat acum

on

De către

Primarul și viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu și Bejinaru Bogdan, nu au intrat în cabina de vot. Sunt delegați ai organizației municipale a PNL Târgu Jiu.

Ambii au luat buletinele de vot și le-au introdus, fara sa bifeze ceva, direct, în urnă.

Au mai fost delegați care au făcut același lucru, restul au intrat, totuși în cabinele de vot.

Doi candidați se luptă pentru șefia PNL Gorj, Ion Iordache și Gheorghe Pecingină.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Alegeri PNL Gorj: Iordache-Pecingină 1-0!

Postat acum

on

De către

Alegerile interne de la PNL Gorj sunt în toi, acum, la Târgu Jiu. La capitolul discurs, candidatul Ion Iordache conduce, în sensul că spre deosebire de contracandidatul său Gigi Pecingină, care a subliniat carența femeilor din conducere și laude la adresa lui Marcel Romanescu( cel care a spus că astăzi se alege răul cel mai mic) senatorul și-a prezentat echipa de conducere, formată din numeroși primari și viceprimari ai PNL Gorj, din managerul CEO, prefect și șefi de deconcentrate din județ.

„Azi se încheie o perioadă de neliniște din PNL Gorj, de luni: Hai la treabă!”, a declarat Ion Iordache, de la tribuna conferinței.

Acesta a menționat că din echipa sa lipsește doar un singur om, Marcel Romanescu, liderul organizației municipale, pe care îl așteaptă totuși să se alăture echipei sale.

360 de delegați ar fi trebuit astăzi să își de-a votul pentru viitorul președinte al PNL Gorj. 359 de persoane sunt in sala, PNL Târgu Jiu având 16 delegați. Spunem asta deoarece în sala se vehiculează că municipiul va boicota alegerile ..

Sunt doi candidați în cursa pentru șefia PNL Gorj: senatorul Ion Iordache și deputatul Gheorghe Pecingină. Alegerile sunt organizate de către Gigel Știrbu, președinte interimar, care a anunțat că după scrutin se întoarce la Olt, la organizația sa liberală.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR