Connect with us

POLITICĂ

Reducerea vârstei de pensionare. „Parlamentarii PSD au respectat promisiunea făcută minerilor”

Postat acum

on

Liderii PSD spun că problemele minerilor și energeticienilor sunt rezolvate, prin proiectul de lege votat azi de Comisia de Muncă. Social democrații susțin, într-un comunicat de presă, că s-au achitat de promisiunile făcute angajaților Complexului Energetic Oltenia. „Parlamentarii PSD Gorj au respectat promisiunea făcută minierilor și energeticienilor, privind reducerea vârstei de pensionare. Astfel, prin voturile parlamentarilor PSD  din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, comisie raportoare, s-au adoptat mai multe amendamente  care rezolvă problemele angajaților CEO,  care protestează și acum în Piața Prefecturii. Pentru a evita orgoliile politice, reprezentanții PSD din Comisia de Muncă, au propus și adoptat o serie de amendamente care soluționează revendicările minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia, în  ciuda opoziției ferme exprimată, inclusiv prin vot (abținere), de către parlamentarii PNL. Votul de astăzi este o dovadă că atunci când este vorba despre interesele Gorjului nu trebuie să existe orgolii, iar scopul celor care reprezintă județul în Parlamentul României  trebuie să fie comunȚ, se arată în comunicatul emis de PSD Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Leuștean și Vîlceanu, la discuții cu liderii TransGaz

Postat acum

on

De către

„În cadrul proiectului de transport al gazelor s-a discutat generarea unei bretele care să parcurgă localitățile “de sub munte” pe o distanță de 39 km pornind din zona localității Tetila. Conducta va continua pe raza județului Vâlcea pe o distanță de 41 km până pe raza localității Băbeni”, anunță primarul de Novaci, Dumitru Leuștean.

De altfel, în zona orașului Novaci va fi instalată racordarea și stația necesară pentru a îndeplini cererea de gaz a localității, a zonelor limitrofe, cât și a stațiunii montane Rânca.

„În urma discuțiilor cu liderii TransGaz, la care am participat alături de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, s-a stabilit ca în decursul zilelor imediat viitoare proiectul să fie dezbătut și aprobat de către consiliul de administrație al aceleiași societăți”, a mai completat liderul PNL Gorj.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Belgher caută hoții care i-au furat motocicleta

Postat acum

on

De către

Consilierul Leonida Belgher a rămas și fără motocicleta, pe care o folosea după ce a rămas fără permis de conducere, în urma unui proces în instanță. Politicianul care a fost numit, recent, consilier al primarului din Stejari, a anunțat pe o rețea de socializare că, în noaptea de duminică spre luni, i s-a furat mijlocul de deplasare. „Dragii mei ! Noaptea trecuta un drogat din Tg Jiu mi-a furat motoreta! Dacă cineva poate să-mi dea o relație despre acest aspect, vă rog să mă anunțați”, este anunțul prin care Leonida Belgher face apel, sperând să-și recupereze motocicleta.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Noi secretari de stat numiți la MAE, MAI și Cercetare! Niciunul de la Gorj

Postat acum

on

De către

Noi secretari de stat au fost numiţi în funcţie de premierul Nicolae Ciucă la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe şi la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Niciunul dintre noii numiți nu sunt de la Gorj, deși s-au trimis, la București, liste de propuneri și din județul nostru.

La Ministerul Afacerilor Interne a fost numit ca secretar de stat Adrian Voican, iar ca subsecretar de stat Dumitru Drăgan.

La Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării au fost numiţi trei secretari de stat – Bogdan-Mihai Dumea, Andrei Alexandru şi Tudor Prisecaru.

Janina-Mirela Sitaru va ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe. Premierul a semnat şi eliberarea, la cerere, a Alexandrei Toader din funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

O altă numire îl vizează pe Alexandru-Mihai Ghigiu, desemnat să ocupe funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie.

Deciziile au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR