Connect with us

EDUCAȚIE

Proiect educațional dedicat copiilor de până în 6 ani, lansat la UCB

Postat acum

on

0 Shares

Un proiect educațional adresat antepreșcolarilor, preșcolarilor și angajaților din învățământ, din Gorj, va fi lansat joi de către Inspectoratul Școlar Județean, la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Beneficiarii direcți ai programului sunt, pe lângă copiii cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani din creșe și grădinițe, și părinții acestora, dar și toți adulții angrenați în educarea antepreșcolarilor și preșcolarilor: directori, cadrele didactice, îngrijitoare, infirmiere, personal medical, administratori, bucătari, specialiști în diferite domenii, membri ai administrației publice locale etc.

Proiectul prevede existența până în 2030 a unui sistem de educație antepreșcolară și preșcolară – dezvoltat și adaptat diversității populației cu o rată de cuprindere  cu până la 30% antepreșcolari și 95% preșcolari; se dorește punerea copilului în centrul procesului educațional, cu angajați profesioniști bine pregătiți în vederea educării și sprijinirii dezvoltării unor copii fericiți, autonomi și sănătoși pregătiți pentru secolul  XXI, bazându-se pe o colaborare strânsă cu familia ca permanent exemplu pentru copil și partener de nădejde al instituțiilor de educație timpurie.

„Proiectul se axează pe implementarea educației pentru valori, considerată ca fiind  cea mai potrivită pentru formarea unei personalități complexe, armonioase, pregătită pentru prezent dar mai ales pentru viitor, centrată pe prețuirea lucrurilor care dau frumusețe și stabilitate vieții pe firescul relațiilor și comunicării.

VALOAREA conține în structura ei o componentă cognitivă, una afectivă, și una comportamentală iar valorile pot fi înțelese ca standarde stabilite, fundamentul care stă la baza acceptării sau respingerii normelor  iar  o  abordare a educației pentru valori , în cadrul activităților cu preșcolarii și antepreșcolarii, se dovedește a fi, în contextul actual al reformei educației și al evoluției societății, un demers necesar pentru formarea de generații responsabile și autonome de copii și tineri cu un nivel ridicat  al abilităților sociale, morale și civice.

Scopul programului:

Formarea comportamentelor social-morale care stau la baza educației pentru valori a copiilor între 2-6 ani precum și  crearea și cultivarea unor practici educative de calitate de către cadrele didactice din fiecare instituție de educație timpurie, având în vedere valori sociale, morale, etice, spirituale, care stau la baza personalității umane.

Obiectivele specifice:

  1. Revizuirea, completarea și armonizarea cadrului legislativ pentru organizarea și funcționarea unui sistem de educație timpurie unitar, integrat și incluziv cu asigurarea  calității  în educația timpurie
  2. Crearea, extinderea și monitorizare a infrastructurii pentru organizarea serviciilor de educație timpurie (standard și complementare) pentru copiii de la naștere la 6 ani
  3. Creșterea numerică dar și calitativă a angajaților din serviciile de educație timpurie
  4. Conștientizarea importanțe educației timpurii, la nivelul societății.

Programul se implementează în baza unei liste care cuprinde 36 de valori, se va desfășura în parteneriat cu  instituții abilitate (primărie, muzeu, I.S.U., bibliotecă, poliție etc.) și va fi monitorizat de către Inspectoratului Școlar Județean Gorj, cu o riguroasă raportate Ministerului Educației asupra rezultatelor înregistrate la nivelul județului.”, conform unui anunț al inițiatorilor programului educațional.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

EDUCAȚIE

Meet and Code 2024, la Vladimir: Călătorie în lumea cunoașterii cu Arduino

Postat acum

on

De către

Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir în parteneriat cu TechSoup Europe, a primit finanțare prin programul Meet and Code, susținut la nivel european de Amazon Future Engineer. În România, programul este coordonat pentru cel de al 8-lea an consecutiv de Asociația Techsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Comisiei Europene: Europe Code Week.

„Obținerea acestei finanțări este o realizare majoră și deschide noi oportunități pentru comunitatea noastră. Ne permite să continuăm demersurile noastre de a aduce cunoaștere în rândul copiilor și tinerilor, prin intermediul activităților interactive și educaționale bazate pe Arduino”, au transmis reprezentanții bibliotecii din Vladimir.

„Cu resursele și sprijinul oferit de Techsoup prin programul Meet and Code, vom organiza ateliere și sesiuni Orăștie care vor stimula creativitatea și gândirea logică a participanților, încurajîndu-i să exploreze lumea fascinantă a programării și electronicii. Un vis devine realitate si este incredibil cât de mult realizezi atunci când ești susținut de parteneri care cred în viziunea ta. Aceasta finanțare nu ne va ajuta doar să implementăm activitățile planificate, dar să și creăm un impact pe termen lung în viețile copiilor și tinerilor care vor participa la proiectul nostru. Dorința noastră este ca după aceasta experiență să ne extindem și în alte comunități, astfel încât să inspirăm tinerii să și descopere pasiunea pentru tehnologie, să își dezvolte abilități în secolul XXI și poate sa își găsească o carieră în domeniul STEAM”, a mai transmis biblioteca.

Detalii despre eveniment: 4.10.2024; Ora 12:00-16:00; Locație Biblioteca Vladimir;

Program:Ateliere și sesiuni practice care stimulează creativitatea și gândirea logică;Participarea este deschisă pt toți tinerii logici sa-si dezvolte abilitățile de programare și nu mai.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Proiect nou, dedicat învățătorilor și elevilor de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”

Postat acum

on

De către

Un nou proiect, la început de drum, la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu. Acesta este dedicat atât cadrelor didactice cât și elevilor.

,,Intitulat „PRO-EDU-MEDIA”, în parteneriat cu Consiliul Național al Audiovizualului, prin d-na consilier Aona Calistru, proiectul se va derula pe parcursul întregului an școlar, incluzând activități diverse pe teme de educație media, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. A fost sesiunea introductivă pentru învățători. Vă invităm să țineți aproape”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale ,,Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Comisia de Mobilitate a IȘJ Gorj a dublat orele! Eroarea, în listele publicate ieri

Postat acum

on

De către

Comisia de Mobilitate a Inspectoratului Școlar Județean Gorj a dat-o cu stângu’ n dreptu’. Asta, după ce a publicat în lista posturilor vacante, din 3 septembrie, ore care au fost date în prealabil, chiar cu decizie, la profesori din județ.

Sunt astfel profesori care s-au trezit, în urma ședinței de ieri, cu ore la instituții de învățământ din județ care deja sunt ocupate. Practic, profesorii respectiv au decizii pe posturi dar din eroarea acestei comisii sau din prostie, oamenii au rămas pe lângă.

O parte dintre cei vizați de încurcătură au sesizat Ministerul Educației.

La un singur liceu din Gorj au fost trei astfel de greșeli, dar sunt erori și la alte instituții.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!