Connect with us

ULTIMA ORĂ

Profesorul condamnat pentru că a dat cu capul de pereți un elev, acuzat de decontări fictive! Cum au dispărut banii din Erasmus!

Postat acum

on

Profesorul Gheorghe Benegui, fost director al Liceului Tehnologic din comuna Turburea, trimis în judecată, după ce părinții unui elev l-au reclamat în instanță că l-a tras de urechi pe elev şi l-a izbit cu capul de pereți, obligat de judecători, în urmă cu doi ani, doar la plata unor despăgubiri în cuantum de 3.000 de lei, încă se mai află în învățământ. Benegui este, în prezent, profesor de sport la Liceul Teologic din Tg-Jiu și, potrivit unor surse, organele judiciare ar avea informații și ar derula verificări cu privire la unele decontări ilegale efectuate de acesta, precum și în privința câtorva mii de euro care au fost cheltuite nelegal într-un program Erasmus.

 

Trebuie spus, încă de la început, că Gheorghe Benegui a fost, în trecut, director adjunct al Liceului Teologic din Tg-Jiu și, ulterior, director al Liceului Tehnologic Turburea. În acest context, există informații potrivit cărora, în perioada februarie 2019 – martie 2020, în timp ce era la unitatea școlară din comuna Turburea i-a fost decontat, lunar, transportul de la Tg-Jiu, în baza unui dosar care cuprinde, pe lângă alte documente, copie după cartea de identitate, cu domiciliul în Tg-Jiu și declarație pe propria răspundere că nu locuiește pe raza localității în care se află unitatea școlară la care profesează.

Ulterior, Benegui s-a mutat cu serviciul la Tg-Jiu și, potrivit unor surse, și-a schimbat domiciliul …în comuna Turburea. Așa că, din aprilie 2020 decontează transportul, în jur de 750 de lei, lunar, pe așa zisa navetă Turburea – Tg-Jiu.

Și asta nu e singura problemă a profesorului Benegui, după cum susțin sursele citate.

În 2019, Liceul Tehnologic Turburea a avut aprobate, prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, două proiecte de parteneriat strategic în domeniul educație şcolară – proiecte de schimb interşcolar (ERASMUS), de aproximativ 22.000 de euro, fiecare. La unul dintre aceste proiecte s-a constatat că în jur de 8.000 de euro au fost cheltuiți nelegal, mai exact cu alte persoane decât cele menționate în proiect. Organele de cercetare l-au luat la întrebări pe un apropiat al lui Gheorghe Benegui, directorul din acea vreme al unității școlare, care ar fi fost încadrat pe proiect și ar fi fost plătit cu bani cash, numai că acesta habar nu avea că numele său figura în acel proiect.

Banii urmau să fie recuperați cumva de la autoritatea locală, din costul standard, însă în urma cercetărilor trebuie identificate persoanele responsabile și recuperate prejudiciul de la acestea. Conform surselor citate, toate firele anchetei duc la aceeași persoană, Gheorghe Benegui, împotriva căruia Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbunești a mai redeschis un dosar, în luna mai a anului trecut, redeschiderea urmăririi penale fiind încuviințată de instanță în septembrie 2021.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

A găsit o sumă de bani și a dus-o la poliție. Ce i-a transmis păgubitului

Postat acum

on

De către

Gest apreciabil, al unui tânăr din municipiul Motru. A găsit bani în parcarea unui hipermarket, i-a dus la poliție și a anunțat pe rețeaua de socializare, ca păgubitul să știe unde să-i caute. „În seara de 28.11, în parcarea complexului Ghiocela, am găsit o sumă de bani. Cari i-a pierdut îi găsește la postul de poliție Motru”, a anunțat gorjeanul, care acum este apreciat de localnici și nu numai, zeci de mesaje fiind postate pe rețeaua de socializare.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Florin Cârciumaru reținut pentru mărturie mincinoasă!

Postat acum

on

De către

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea pentru 24 ore a lui Florin Cârciumaru, fost primar al municipiului și fost președinte al PSD Gorj, pentru mărturie mincinoasă. Acesta este urmărit penal în dosarul privind spălarea cu jet de apă sub presiune a Porții Sărutului. Dosarul se află în cercetare la procurorul Lavinia Ilie, de scurt timp, după ce mulți ani a stat la procurorul Onescu care a clasat de mai multe ori cauza iar instanța a readus-o la Parchet.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Angajați la negru, în restaurante și tâmplărie. Amenzi de 163.000 lei

Postat acum

on

De către

Trei persoane au fost depistate muncind la negru, pe raza județului Gorj. Inspectorii ITM au aplicat amenzi în cuantum de 163.000 lei. În ultima săptămână, inspectorii de muncă au efectuat 52 de controale, fiind aplicate 22 sancțiuni și dispuse 127 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. „Un angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate restaurante, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana identificată de către inspectorii de muncă a fost depistată în trafic, în timp ce desfășura activități de aprovizionare cu marfă în beneficiul angajatorului. Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza Municipiului Târgu-Jiu în timp ce prestau activitate ca muncitori necalificați în beneficul unui angajator cu domeniu de activitate lucrări de tâmplărie și dulgherie. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 40.000 lei”, arată un comunicat emis de ITM Gorj.
În acțiunile de control, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au beneficiat atât de sprijinul reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, cât și de cel al reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR