Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul Vasile din ”Las Fierbinți” ar fi invidios! Viorel ”Ectară”, de la Bolboși, e mai ciumec! După ce a împodobit excavatorul în locul bradului de Crăciun, a descoperit că apa e vitală!

Postat acum

on

0 Shares

 

Uneori, scenariul din serialul de mare succes ”Las Fierbinți” pălește în fața realității! Fauna primarilor din Gorj și realizările epocale ale acestora oferă toate ingredientele pentru un scenariu cel puțin la fel de spumos! Primarul Viorel Rotaru l-ar face să plângă-n pumni pe Vasile, mult mai celebrul primar din ”Las Fierbinți”, dacă i-ar vedea mărețele înfăptuiri.

În luna august a anului trecut, Primăria Bolboși a plătit 438.000 de lei pe un buldoexcavator. Utilajul a fost parcat, cu mare fală, în fața instituției, iar de sărbătorile de final de an, dacă tot nu mai erau bani pentru bradul de Crăciun, primarul Viorel Rotaru s-a gândit să împodobească excavatorul. Așa că, bolboșenii au avut, în fața sediului primăriei, cel mai scump ”brad” de Crăciun din țară: o frumusețe de buldoexcavator pe care a fost montată o ghirlandă luminoasă, spre stupefacția celor care încă gândesc cu capul.

 

Relativ recent, în încercarea de a arăta că, totuși, n-au plecat toți intelectualii din Bolboși și a rămas cel puțin unu, care se ocupă de imaginea primarului, pe contul de pe Facebook al Primăriei Bolboși a apărut următorul text: ”Apa, este un element esențial și vital în viața fiecărui om.De aici și inițiativa Domnului Primar Rotaru Viorel,un om gospodar împreună cu echipa sa de oameni gospodari!”.

Dincolo de virgula dintre subiect și predicat, chestiune de clasa a III- a, din înșiruirea de cuvinte lipsește verbul. Adică, ce face subiectul? Primarul Rotaru ar trebui să se mai școlarizeze și el, împreună cu cei din jurul său, care scriu fraze fără sens.

Într-un scurt interviu pe care l-a acordat unei televiziuni online, primarul a rupt limba română pe genunchi, în încercarea de a oferi o explicație în legătură cu faptul că, aleșii locali n-au înțeles importanța unui parc fotovoltaic ce se voia construit pe raza comunei și au votat împotriva unui proiect de hotărâre inițiat de primar pentru concesionarea islazului comunal, invocând faptul că acolo pasc bovinele localnicilor. ”Motivând pe faptul că nu mai au unde duce vitele să pășuneze, ne gândim că din comuna Bolboși, din 300 de ectară, folosam 3 ectară, deci 1% din tot islazul localitățî”, a spus Rotaru, printr-o exprimare arhaică pe care au uitat-o chiar și bunicii comunității.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul de Schela, cu dosar penal pentru că a condus buldoexcavatorul fără atestat! A fost prins la volan de polițiștii din Bumbești Jiu

Postat acum

on

De către

Gabriel Deteșan, primarul liberal al comunei Schela, s-a ales cu un nou dosar penal după ce a fost surprins de polițiști lucrând pe buldoexcavatorul primăriei, fără a deține atestat în acest sens. Un echipaj de la Poliția Bumbești Jiu l-a surprins pe primar și se fac cercetări în acest sens 

La finalul săptămânii trecute, primarul de Schela a încredințat mașina primăriei unui cetățean, pentru a duce autoturismul în urmă buldoexcavatorului, condus de Deteșan.

Duminică, la Poliția Schela au început audieri în acest dosar penal, unul dintre multele pe care primarul le are la sesizarea unor cetățeni. Cel puțin două persoane au fost audiate în acest sens la Poliția Schela.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tăieri masive de venituri ale salariaților CEO. Negocierile, în impas!

Postat acum

on

De către

În cadrul ședinței Comisiei de Negociere pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă la CE Oltenia, desfășurată, miercuri, la sediul companiei, au fost abordate mai multe aspecte legate de drepturile și beneficiile salariaților.

Inițial, reprezentanții salariaților au solicitat o sumă de 150 lei/brut/salariat pentru fondul de avansare/promovare.

După negocieri intense, s-a ajuns la un consens, stabilindu-se o valoare de 200 lei/brut/salariat. Cu toate acestea, administrația a declinat această solicitare, iar subiectul rămâne în divergență.

Administrația a propus eliminarea articolului 205/1, care prevede majorarea salariului de bază brut cu diferența dintre salariul minim în plată și salariul minim stabilit prin acte normative.

Reprezentanții salariaților au cerut modificarea acestui articol, astfel încât să se actualizeze salariile în fiecare an cu rata inflației. Această solicitare a fost, de asemenea, declinată de administrație.

S-a discutat despre măsura de protecție în cazul aplicării unui program de concediere colectivă.

Administrația a refuzat solicitarea reprezentanților salariaților de a acorda 40 de salarii medii brute pe companie, oferind în schimb doar 12 salarii medii brute.

Administrația a propus eliminarea salariilor acordate în cazul concedierii individuale.

Reprezentanții salariaților au insistat pentru menținerea măsurilor de protecție în cazul concedierii individuale.

Administrația a solicitat încheierea unui CCM pe o perioadă de un an.

Această solicitare a fost respinsă de reprezentanții salariaților în cadrul comisiei de negociere.

Comisia de negociere se va relua joi, la ora 10:30.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul Paliță de la Dănești, condamnat la 1 an și 4 luni cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității! Adio candidatură

Postat acum

on

De către

O instanță a Curții de Apel Craiova s-a pronunțat astăzi, definitiv, în dosarul penal prin care primarul Mădălin Paliță de la Dănești a fost trimis în judecată, ca inculpat, pentru loviri sau alte violențe și amenințare. Între timp s-a schimbat încadrarea juridică a faptelor în ultraj. La ultima înfățișare, primarul PSD a cerut clemență judecătorilor dar aceștia au fost impasibili mai ales că Paliță a ultragiat un funcționar public al Primăriei Târgu Jiu.

Sentința este dură pentru Paliță care a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj, cu 2 ani termen de supraveghere, și obligativitatea de a presta muncă în folosul comunității, timp de 60 de zile, la Școală Gimnazială Nr 1 din Dănești. Să nu uitam, că primarul a avut grijă să lase această școală fără fonduri, nealocându-i niciun ban de la bugetul local. Tot Paliță este obligat să achite daune morale și cheltuieli de judecată salariatei Primăriei Târgu Jiu, în cuantum de 11.000 de lei.

Față de victima sa, timp de doi ani, Paliță este obligat să stea la distanță de 50 de metri. Primarul nu mai are astfel dreptul să candideze pentru un nou mandat și va fi destituit din funcție de către Prefectură Gorj.

Salariata Primăriei Târgu Jiu, suspendată din funcție, urmare a cererii făcute de Paliță la ANFP, pe motiv că aceasta este inculpată într-un dosar penal, va reveni la serviciu din momentul primirii hotărârii.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!