Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul Vasile din ”Las Fierbinți” ar fi invidios! Viorel ”Ectară”, de la Bolboși, e mai ciumec! După ce a împodobit excavatorul în locul bradului de Crăciun, a descoperit că apa e vitală!

Postat acum

on

 

Uneori, scenariul din serialul de mare succes ”Las Fierbinți” pălește în fața realității! Fauna primarilor din Gorj și realizările epocale ale acestora oferă toate ingredientele pentru un scenariu cel puțin la fel de spumos! Primarul Viorel Rotaru l-ar face să plângă-n pumni pe Vasile, mult mai celebrul primar din ”Las Fierbinți”, dacă i-ar vedea mărețele înfăptuiri.

În luna august a anului trecut, Primăria Bolboși a plătit 438.000 de lei pe un buldoexcavator. Utilajul a fost parcat, cu mare fală, în fața instituției, iar de sărbătorile de final de an, dacă tot nu mai erau bani pentru bradul de Crăciun, primarul Viorel Rotaru s-a gândit să împodobească excavatorul. Așa că, bolboșenii au avut, în fața sediului primăriei, cel mai scump ”brad” de Crăciun din țară: o frumusețe de buldoexcavator pe care a fost montată o ghirlandă luminoasă, spre stupefacția celor care încă gândesc cu capul.

 

Relativ recent, în încercarea de a arăta că, totuși, n-au plecat toți intelectualii din Bolboși și a rămas cel puțin unu, care se ocupă de imaginea primarului, pe contul de pe Facebook al Primăriei Bolboși a apărut următorul text: ”Apa, este un element esențial și vital în viața fiecărui om.De aici și inițiativa Domnului Primar Rotaru Viorel,un om gospodar împreună cu echipa sa de oameni gospodari!”.

Dincolo de virgula dintre subiect și predicat, chestiune de clasa a III- a, din înșiruirea de cuvinte lipsește verbul. Adică, ce face subiectul? Primarul Rotaru ar trebui să se mai școlarizeze și el, împreună cu cei din jurul său, care scriu fraze fără sens.

Într-un scurt interviu pe care l-a acordat unei televiziuni online, primarul a rupt limba română pe genunchi, în încercarea de a oferi o explicație în legătură cu faptul că, aleșii locali n-au înțeles importanța unui parc fotovoltaic ce se voia construit pe raza comunei și au votat împotriva unui proiect de hotărâre inițiat de primar pentru concesionarea islazului comunal, invocând faptul că acolo pasc bovinele localnicilor. ”Motivând pe faptul că nu mai au unde duce vitele să pășuneze, ne gândim că din comuna Bolboși, din 300 de ectară, folosam 3 ectară, deci 1% din tot islazul localitățî”, a spus Rotaru, printr-o exprimare arhaică pe care au uitat-o chiar și bunicii comunității.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Bărbatul care s-a autoincendiat are arsuri de gradele II şi III pe coapse şi abdomen!

Postat acum

on

De către

Bărbatul din Brădiceni, în vârstă de 65 de ani, care s-a autoincendiat astăzi în fața Primăriei Peștișani supărat că nu i-au fost retrocedate niste terenuri, are arsuri de gradele II și III pe coapse și pe abdomen. Gravitatea situației impune transferarea pacientului de la SJU Târgu Jiu la Craiova, la spitalul care deține secție de chirurgie plastică.

Bărbatul a ajuns la spitalul din municipiu cu un echipaj SMURD. Omul și-a dat foc în fața primariei din supărare fără a discuta însă cu reprezentanții instituției. Omul a încercat să stingă singur focul de pe picioare și s-a așezat jos. Atunci a fost văzut de salariații primăriei care i-au sărit în ajutor cu apă și cu propriile haine.

„La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj şi o ambulanţă din cadrul SAJ Gorj care au constatat că persoana fusese ajutată de către martorii acestui eveniment în sensul că focul a fost stins. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 care este conştient şi care a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare şi abdomenului. Colegii noştri i-au acordat primul ajutor calificat la faţa locului, iar ulterior l-au transportat la UPU Târgu Jiu”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

În cauză s-a întocmit însă dosar penal. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul unic 112 cu privire la faptul că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Peştişani, în timp ce se afla în faţa unei instituţii publice din localitate, s-ar fi autoincendiat. La faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul ISU Gorj şi Serviciului de Ambulanţă Gorj, bărbatului fiindu-i acordat primul ajutor, ulterior fiind transportat la o unitate medicală. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cauzele producerii evenimentului”, au anunţat reprezentanţii IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR