Connect with us

COMUNITATE

Primarul și 200 de cetățeni, la curățenie! Amplă acțiune de ecologizare în Rovinari

Postat acum

on

Edilul de Rovinari, Robert Filip, a dat startul la curățenie în oraș.

De altfel, așa cum o face in fiecare an, edilul a fost în primul rând la acțiunea demarată astăzi. De altfel, Robert Filip le-a mulțumit celor implicați.

„Am dovedit, încă o dată, că împreună suntem o forță și suntem capabili de lucruri mari. La acțiunea de ecologizare de astăzi au participat aproape 200 de persoane, angajați ai primăriei, Servicii Publice Locale, Poliție Locală, sportivi de la Clubul Sportiv Jiul Rovinari 2016, Serviciul de Pază, consilieri locali, elevi și simpli cetățeni, iar în doar câteva ore orașul a fost “Lună” de curat.

Sute de saci cu deșeuri menajere au fost strânși și duși la groapa de gunoi.Mai avem puțin de lucrat la conștiința colectivă, astfel încât, în scurt timp nu va mai fi nevoie de astfel de acțiuni, iar oamenii vor arunca resturile menajere acolo unde trebuie.

Mă bucură însă faptul că de la o acțiune la alta, cantitatea de deșeuri aruncate la întâmplare este tot mai mică, ceea ce înseamnă că suntem pe drumul cel bun”, a transmis edilul de Rovinari.

Pe lângă colectarea deșeurilor, au fost văruiți pomii și a fost tunsă vegetația acolo unde a fost cazul.

Totodată, s-a continuat operațiunea de plantare de arbuști ornamentali, acțiune în urma căreia au fost plantați 550 de arbuști coniferi ornamentali din specia Chiparos Leylandii.

„Întâmplător sau nu, astăzi este sărbătorită Ziua Planetei Pământ!”, a mai spus Robert Dorin Filip.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Instituție din Târgu Jiu, iluminată în culorile drapelului

Postat acum

on

De către

De ziua Micii Uniri, sediul Muzeului Național Constantin Brâncuși a fost iluminat în culorile drapelului României. Acțiunea face parte dintr-un proiect realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, spun reprezentanții instituției. Cei care trec prin centrul municipiului, în această noapte, vor putea vedea steagul luminos imens, ce acoperă clădirea.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Văcuța salvată în Gorj a murit în adăpostul din județul vecin

Postat acum

on

De către

„Azi noapte LULU a plecat. În ciuda eforturilor depuse, inima ei a încetat să mai bată. LULU a fost căzută într un șanț de 6 m, unde a stat 2 sau trei zile pâna când au scos-o cu buldozerul. Starea ei de sănătate a fost foarte critică dar am sperat în fiecare clipa că vom reuși”, transmit reprezentanții adapostului Măriuța. Văcuța a fost ridicată de la Vârț, din Gorj, aceasta fiind abandonată de proprietara, o femeie în vârstă.

Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuța asigură adăpost pentru astfel de animale, funcționând în baza donaților iubitorilor de animale.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Probleme cu apa, la Rânca. Proprietarii de cabane o aduc cu butoaiele

Postat acum

on

De către

Apa nu a mai ajuns la toate cabanele și pensiunile din Rânca. În week-end, când a fost înregistrat un număr mare de turiști, problemele au reapărut. Fotografii postate de deputatul Radu Miruță arată cum unii proprietari de pensiuni au transportat apa cu butoaiele, din Novaci. Parlamentarul dă vina pe autorități, pentru cele petrecute și spune că turiștii au părăsit stațiunea, din această cauză. „Proprietarilor din Ranca le pleaca turistii din cauza lipsei apei la Ranca, sau/si platesc aducerea apei cu butoaie din Novaci. Proprietari care au investit sute de mii de euro in Ranca si carora autoritatile ar trebui macar sa le arate respect, daca infrastructura nu sunt in stare”, a transmis Miruță.

În opinia deputatului, în stațiunea Rânca nu ar trebui să existe probleme cu apa, deoarece există sursele de alimentare, în apropierea zonei construite. „La Ranca, apa ar trebui sa vina prin cadere de la izvoarele captate la 2-3km in amonte, dar aceasta problema nu a fost rezolvata niciodata, chiar daca a costat bani achitati. Domnule Prefect, domnule Presedinte al CJ, domnilor primari din Novaci si Baia de Fier, aveti vreodata de gand sa intreprindeti ceva pentru rezolvarea acestei probleme penibile pentru o carte de vizita a Gorjului, asa cum este Ranca? Domnule director de la Aparegio, ati preluat la Ranca doar pentru a acoperi probleme altora, sau pentru a si face ceva?”, întreabă, retoric, politicianul.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR