Connect with us

COMUNITATE

Primarul Romanescu: Nu sunt de acord cu impunerea comasării unor unități de învățământ din Târgu Jiu!

Postat acum

on

Primarul municipiului Marcel Romanescu a avut o reacție dură, astăzi, în problema comasării liceelor tehnologice din municipiul Târgu Jiu, chestiune care a revoltat cadrele didactice ale acestor unități de învățământ.

„Câteva fotografii cu doar o mică parte din investițiile pe care Primăria Municipiului Târgu Jiu le-a făcut în unități de învățământ pe care unii vor să le desființeze. Am inițiat o corespondență cu Ministerul Educației în acest sens, și căutăm soluții pentru că nu pot fi de acord cu intenția Inspectoratului Școlar Județean Gorj de a desființa licee din municipiu! Facem eforturi mari să dezvoltăm învățământul, să modernizăm licee, scoli gimnaziale, grădinițe sau creșe. Cine este în măsură să decidă de ce școli avem nevoie la Târgu Jiu? Comunitatea locală care investește în ele, sau niște oameni aflați în spatele unor birouri? Avem nevoie de școli profesionale pentru că nu mai avem specialiști în domenii pe care unii văd că nu le considera importante. Așa cum avem nevoie de matematicieni, informaticieni sau fizicieni, avem nevoie și de mecanici auto, tinichigii și așa mai departe!”, a transmis edilul municipiului.

În cursul zilei de ieri, directorii liceelor tehnologice au fost chemați la Inspectoratul Școlar Județean Gorj sa semneze comasarea acestor unități de învățământ, proiect care nu este dorit de primărie ori de consilierii locali.

„Învățământul NU trebuie sa fie un segment de unde tai bani ca să-ți aranjezi bugetul! Învățământul este cel care pregătește generațiile tinere pentru viață! Pregătește copiii noștri pentru TOATE domeniile! Le oferă o educație! Este vital! Nu sunt de acord cu impunerea comasării unor unități de învățământ din Târgu Jiu! Noi investim în educație, nu închidem școli!”, a mai precizat edilul.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Pieton lovit de un autoturism la Iași de Gorj

Postat acum

on

De către

Accident rutier cu victimă, pe raza comunei Drăguțești. Ar fi vorba despre un pieton, lovit de un autoturism, potrivit martorilor. Circulația este îngreunată în zonă.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Video: Femeie rănită ușor, în urma accidentului de pe Calea București

Postat acum

on

De către

Accidentul de pe Calea București, petrecut în urmă cu scurt timp, este cu victimă.

Este vorba despre o femeie rănită ușor. Aceasta a fost transportată la spital cu o ambulanță. Doua autoturisme sunt lovite, suferind pagube materiale ușoare.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Focar de infecție, într-un bloc din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Proprietarii unui bloc de locuințe au sesizat Primăria Municipiului Târgu Jiu în legătură cu disconfortul creat într-un apartament din blocul respectiv, prin acumularea unor cantități mari de deșeuri, fapt ce a generat prezența rozătoarelor și a gândacilor care au invadat scara blocului și apartamentele învecinate.

În acel apartament locuiește o persoană în vârstă de 75 de ani, care obișnuiește să aducă în apartament tot felul de deșeuri, creându-se astfel un focar de infecție pentru toate persoanele care locuiesc în condominiu.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului s-au deplasat la fața locului unde au constatat că cele sesizate se confirmă și având în vedere problemele de sănătate ale persoanei în cauză, cât și aspectele de ordin social, în temeiul prevederilor O.G. nr. 21 din 2002 privind gospodărirea localităților urbane a fost obținut acordul proprietarului imobilului pentru efectuarea acțiunilor de curățare și igienizare de către autoritatea administrației publice locale.

În data de 04.07.2022, lucrătorii din cadrul S.C. EDILITARA PUBLIC S.A. au intervenit pentru eradicarea focarului de infecție, prin evacuarea deșeurilor din locuință și salubrizarea acesteia.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR