Connect with us

POLITICĂ

Primarul municipiului Motru, mândru de realizări!

Postat acum

on

0 Shares

La final de mandat, edilul de Motru, Gigel Jianu, a făcut un bilanț al realizărilor sale în funcția de edil de municipiu. Cea mai importantă a fost achitarea datoriilor cu care era împovărată primăria, aceasta fiind completată cu o serie de investiții necesare comunității, pornind de la străzi reabilitate, utilaje noi pentru deszăpezire, dotarea sportivilor din localitate cu echipament nou, reabilitarea și modernizarea unei săli de sport, înlocuirea vechilor complexe de joacă și multe altele. 

,,După ce au fost achitate datorii cu care Primăria Motru a fost împovărată până în anul 2016, ne-am propus să investim în lucruri absolut necesare unei comunități locale”, a transmis primarul Jianu, de pe pagina sa de Facebook. Edilul susține că o dată cu trecerea aleșilor locali, de partea sa, aceștia înțelegând că trebuie să facă front comun pentru comunitate, lucrurile s-au schimbat în bine.

De altfel, în baza unei bune colaborări în organismul local se va reabilita Secția Interne a Spitalului Orășenesc Motru, se vor repara alte străzi, prin asfaltare/plombare, se va demara procedura de înlocuire a mobilierului stradal, a bordurilor uzate iar, din fonduri europene, se va face reabilitarea întregului cartier din zona de mijloc. Această operațiune este una complexă, anunță primarul, deoarece se vor moderniza străzile din zona respectivă, aleile pietonale, se vor construi parcări, se va înlocui vechiul iluminat stradal.

În 2020, Gigel Jianu promite modernizarea străzilor Motrului, Glogovenilor și Ciobănești, construcția unui nou ambulatoriu de specialitate, dar și înlocuirea iluminatul stradal. Reabilitarea Casei de Cultură, a Grădiniței cu program prelungit nr 1, a Grădiniței nr. 7 dar și a Școlii Generale nr.1 vor impune accesarea a 12 milioane de euro din fonduri externe.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Alternativa Dreaptă: Adela Mîrza și Mircea Andrei, lansați în cursa pentru alegerile europarlamentare și locale

Postat acum

on

De către

Dublu eveniment politic, organizat de Partidul Alternativa Dreaptă, sâmbătă, la București. În amfiteatrul Institutului Național de Statistică, în prezența a peste 250 de delegați din țară a fost lansată candidatura la alegerile locale, pentru Primăria Sectorului 1 București, a avocatului Mircea Andrei, dar și candidatura pentru alegerile europarlamentare a Adelei Mîrza, președintele Partidului Alternativa Dreaptă(AD).

„Mă bucur că s-a alăturat echipei noastre, un om cu o experiență teribilă politică, un om care a ales să se bată pentru prima circumscripție electorală a României. Să vrei sa candidezi că primar al Sectorului 1 Bucuresti îți trebuie curaj, așa la graniță cu nebunia. Primul care a avut curajul să se arunce în această bătălie este nimeni altul decât secretarul nostru general, colegul nostru și deja prietenul, Mircea Florin Andrei”, a declarat Adela Mîrza, anunțând candidatura avocatului Mircea Andrei la Primăria Sectorului 1 București.

„Alternativa Dreapta, deschide astăzi, prin acest eveniment, în mod oficial, campaniile și precampaniile de pregătire pentru alegerile din acest an”, a menționat, în fața audienței, președintele executiv al AD, Valentin Lixandru.

A luat cuvântul în fața delegaților AD și gorjeanul Horațiu Guță, șeful de campanie al candidatului Alternativa Dreaptă, la Primăria Sectorului 1 București.

„În numele sectorului 1 București, cu 27 de muzee și patru case memoriale, cu Arcul de Triumf, simbol al capitalei ce tronează lângă Parcul Herăstrău, cu Ateneul Român, ridicat în centrul Bucureștiului, cu Biblioteca Centrală Universitară, cu Biserica Albă, Biserica Anglicană, cu Catedrala Sfântul Iosif, locul unde găsim clădirea Guvernului României, mă simt onorat să mă prezint în fața dumneavoastră din postura celui care coordonează această campanie electorală”, a declarat Horațiu Guță.

Cu un ton sigur, Florin-Mircea Andrei, candidat la Primăria Sectorului 1 a anunțat, în fața celor prezenți, că o va învinge pe Clotilde Armand în alegeri:

„În ultimii 4 ani de mandat de primar, inima sectorului 1 s-a oprit. Investiţiile au plecat din comunitate, imobiliarele s-au oprit, locurile de muncă şi bugetul sectorului 1 s-au diminuat. HORECA este alt sector asaltat de doamna primar, spre a fi demolat – politica ei e cu buldozerul în faţă. Oamenii sunt disperaţi, mii de oameni mi-au confirmat că-i vom spune împreună „La revedere” doamnei primar. Orice candidat e mai bun decât tine, doamnă! Voi aduce sectorul 1 de pe ultimul loc, din Capitală, pe primul! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Mircea Andrei.

Partidul Alternativa Dreaptă și-a lansat, în acest cadru, și candidații la alegerile europarlamentare, Adela Mîrza fiind vârful de lance la acest capitol.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Târgu Jiu: Principele Sturdza, candidat la europarlamentare, prezent la un eveniment AUR, dedicat lui Brâncuși

Postat acum

on

De către

„Constantin Brâncuși-gorjeanul devenit brand național” este denumirea unui eveniment aflat în desfășurare, acum, la Târgu Jiu, sub însemnul AUR. Acesta s-a bucurat de prezența a doi candidați la europarlamentare ai partidului, de senatorul Claudiu Tîrziu, președintele Consiliului Național de conducere al AUR și de Horațiu Manea, brand manager, fondator Brandify.

Principele Șerban Dimitrie Sturdza, descendent al familiei domnitoare Sturdza, candidat AUR la Alegerile europarlamentare, le-a vorbit celor prezenți despre sculptorul de la Hobița.

Invitat a fost și brâncușologul Ion Mocioi, care a menționat lucruri inedite despre Brâncusi, despre viața și opera sa.

A mai luat cuvântul în fața audienței Radu Baltasiu, profesor universitar doctor, directorul Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice, și el candidat AUR la europarlamentare. De asemenea, Horațiu Manea le-a vorbit celor de la AUR despre brandurile românești și despre transformarea rapidă a unei afaceri într-un adevărat brand. S-a prezentat un studiu de caz: Brâncuși, asta în Târgu Jiu, punând în evidență operele, creșterea turismului dar si monetizarea imaginii artistului și a orașului.

Evenimentul s-a desfășurat sub coordonarea lui Adrian Zorlescu, președintele Oamenilor de afaceri AUR Gorj.

În sală se află Gabriel Coica, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, trecut între timp la AUR, fosta primăriță de Prigoria, ex-liberala Iuliana Iliescu, dar și o serie de consilieri PSD, care au dat roșu pe galben.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Femeile PSD au președinte la Stejari! Primarul Păiuși, prezent la Biroul Local al OFSD

Postat acum

on

De către

La finalul săptămânii trecute, la Stejari, s-a ales noul Biroul Politic Local al OFSD, Anca Bordușanu, președintele organizației județene de femei conducând întrunirea. La BPL al OFSD Stejari a fost invitat și a participat primarul comunei Stejari, Robert Păiuși, care susține organizația de femei social democrate.

În cadrul evenimentului a fost aleasă Ionela Soceanu, pentru a ocupa funcția de președinte al OFSD Stejari. Femeile au susținut candidata nominalizată în unanimitate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!