Connect with us

EDUCAȚIE

Primăria Rovinari premiază performanța și încurajează competiția!

Postat acum

on

Elevii silitori din Rovinari urmează să primească burse duble ca valoare pentru rezultatele bune înregistrate la școală sau pentru premiile obținute la olimpiadele naționale. Nu au fost uitați nici elevii cu probleme sociale, astfel că, și cei care provin din familii care se confruntă cu probleme financiare vor primi burse mărite.
În acest sens, în prima ședință de Consiliu Local din acest an, edilul Robert Filip anunță că va veni cu propunerea de a modifica HCL oraș Rovinari, nr. 328/18.12.2018, în sensul dublării cuantumului și stabilirii numărului burselor destinate elevilor din învățământul preuniversitar din orașul Rovinari, pentru anul școlar 2019-2020. Astfel, elevii care vor obține locurile I, II sau III la etapele naționale ale olimpiadelor și ale concursurilor școlare organizate de MEN vor primi o Bursă de performanță în valoare de 1000 de lei. Elevii care vor obține însă media generală 10 vor primi bursă de merit în valoare de 500 de lei pe semestru, elevii cu media generală cuprinsă între 9,50 – 9,99 vor primi 300 de lei pe semestru, iar cei cu mediile cuprinse între 8,50 și 9,49 vor primi o bursă de merit în valoare de 260 de lei pe semestru. De asemenea, elevii care vor obține media generală peste 7,00 vor primi o bursă de studiu în valoare de 40 de lei pe lună, iar cei cu probleme sociale o bursă de ajutor social în valoare de 100 de lei pe lună.
,,Între timp, reprezentanții Școlilor Gimnaziale Nr.1 și Nr.3 ne-au transmis adrese prin care ne-au solicitat să le comunicăm cuantumul burselor pentru anul școlar 2019-2020. Totodată ne-a fost înaintată și o situație cu elevii care ar urma să beneficieze de aceste burse”, subliniază primarul de Rovinari.
Potrivit datelor care au fost transmise primăriei, situația stă în felul următor: Școala Gimnazială Nr.1: 1 bursă de performanță, Locul III Concurs Național Geografie; 6 burse de merit (media 10); 37 burse de merit (media 9,50 – 9,99); 2 burse ajutor social. La Școala Gimnazială nr.3 este o bursă de merit (media 10); 6 burse de merit (media 9,50 – 9,99); 20 de burse de merit (media 8,50-9,49); 7 burse de studiu (media generală peste 7) și 18 burse de ajutor social.
,,Pe această cale țin să îi felicit pe elevi și pe profesorii lor, le urez mult succes în continuare și îi asigur de tot sprijinul meu”, a conchis edilul Robert Dorin Filip.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dana

    28 ianuarie 2020 at 00:18

    Felicitåri domnule primar, succes pe mai departe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EDUCAȚIE

Acordul de mediu, suspendat pentru cariera de calcar din Gureni

Postat acum

on

De către

Fundația Valea Bistriței a obținut o victorie în instanță pentru comunitatea din Gureni, oprind cariera de granit care se dorea înființată la câteva sute de metri de casele din satul situat în comuna Peștișani.

„Vă anunțăm ca am reușit să suspendam acordul de mediu pentru cariera de calcar. Am câștigat o lupta, dar nu și ,,războiul,, asa ca fiți în continuare alături de noi în toate demersurile pe care le vom face pentru stoparea definitiva a carierei de calcar. Mulțumim pe aceasta cale tuturor oamenilor de bine care au fost alături de noi și le garantam ca nu vom da niciun pas înapoi din acțiunile întreprinse pentru stoparea carierei de calcar.Mulțumim Agent Green pentru ca v-ați alăturat cauzei noastre”, a transmis fundația.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Profesorul de matematica Paralescu, numit inspector școlar general adjunct

Postat acum

on

De către

Iustin Paralescu de la PNL este noul inspector școlar general adjunct. Postul era vacant de la plecarea din funcție a fostului ocupant, susținut de USR. Acesta face echipă cu profesoara de istorie Marcela Mrejeru de la PSD. IȘJ este condus de Mrejeru din luna iulie a acestui an.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Gorj: Cea mai mare notă la titularizare este 9,90! La disciplina Religie

Postat acum

on

De către

În cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, la nivelul județului Gorj, înaintea contestațiilor, s-a înregistrat următoarea situație statistică: au fost evaluate 316 lucrări, 77 de candidați obținând note sub 5, 104 candidați având note între 5 și 6,99, 135 de candidați obținând note peste 7.00.

Înainte de depunerea contestațiilor, cea mai mare notă obținută (9.90) este la disciplina Religie.

Eventualele contestații se depun astăzi, până la ora 21.00, și mâine, până la ora 12.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR