Connect with us

EDUCAȚIE

Primăria Rovinari premiază performanța și încurajează competiția!

Postat acum

on

Elevii silitori din Rovinari urmează să primească burse duble ca valoare pentru rezultatele bune înregistrate la școală sau pentru premiile obținute la olimpiadele naționale. Nu au fost uitați nici elevii cu probleme sociale, astfel că, și cei care provin din familii care se confruntă cu probleme financiare vor primi burse mărite.
În acest sens, în prima ședință de Consiliu Local din acest an, edilul Robert Filip anunță că va veni cu propunerea de a modifica HCL oraș Rovinari, nr. 328/18.12.2018, în sensul dublării cuantumului și stabilirii numărului burselor destinate elevilor din învățământul preuniversitar din orașul Rovinari, pentru anul școlar 2019-2020. Astfel, elevii care vor obține locurile I, II sau III la etapele naționale ale olimpiadelor și ale concursurilor școlare organizate de MEN vor primi o Bursă de performanță în valoare de 1000 de lei. Elevii care vor obține însă media generală 10 vor primi bursă de merit în valoare de 500 de lei pe semestru, elevii cu media generală cuprinsă între 9,50 – 9,99 vor primi 300 de lei pe semestru, iar cei cu mediile cuprinse între 8,50 și 9,49 vor primi o bursă de merit în valoare de 260 de lei pe semestru. De asemenea, elevii care vor obține media generală peste 7,00 vor primi o bursă de studiu în valoare de 40 de lei pe lună, iar cei cu probleme sociale o bursă de ajutor social în valoare de 100 de lei pe lună.
,,Între timp, reprezentanții Școlilor Gimnaziale Nr.1 și Nr.3 ne-au transmis adrese prin care ne-au solicitat să le comunicăm cuantumul burselor pentru anul școlar 2019-2020. Totodată ne-a fost înaintată și o situație cu elevii care ar urma să beneficieze de aceste burse”, subliniază primarul de Rovinari.
Potrivit datelor care au fost transmise primăriei, situația stă în felul următor: Școala Gimnazială Nr.1: 1 bursă de performanță, Locul III Concurs Național Geografie; 6 burse de merit (media 10); 37 burse de merit (media 9,50 – 9,99); 2 burse ajutor social. La Școala Gimnazială nr.3 este o bursă de merit (media 10); 6 burse de merit (media 9,50 – 9,99); 20 de burse de merit (media 8,50-9,49); 7 burse de studiu (media generală peste 7) și 18 burse de ajutor social.
,,Pe această cale țin să îi felicit pe elevi și pe profesorii lor, le urez mult succes în continuare și îi asigur de tot sprijinul meu”, a conchis edilul Robert Dorin Filip.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dana

    28 ianuarie 2020 at 00:18

    Felicitåri domnule primar, succes pe mai departe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Noi reguli, de luni, pentru școli. Când se trece în online

Postat acum

on

De către

Școlile și grădinițele vor începe semestrul al doilea, de luni, cu noi reguli, în privința prezența fizică. Măsurile de protecție în cazul pandemiei au fost schimbate, iar conform acestora, unitățile de învățământ trec în olnine în funcție de gradul de ocupare a paturilor de spital, din secțiile Covid-19. Anunțul a fost făcut azi, de ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă, în care a fost prezent și ministrul Sănătății.  O clasă de elevi sau grupă de grădiniță trece online, când se confirmă trei cazuri de Covid, într-un interval de șapte zile. Suspendarea orelor se face pentru 10 zile.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Huică: Salariații din învățământ au reluat protestele!

Postat acum

on

De către

Președintele USLI Gorj, Constantin Huică, a anunțat că sindicaliștii au reluat protestele, momentan la nivel de capitală.

Vizate sunt sediile principalelor partide politice.

Asta deoarece se consideră că actualul Guvern desconsideră salariații din învățământ.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Se închid din nou școlile și grădinițele

Postat acum

on

De către

Ministrul Educaţiei  a anunțat, azi, că şcolile intră în online, dacă rata de vaccinare a personalului este sub 60% și incidenţa infectărilor cu Covid în localitatea respectivă este mai mare de 3 la mie. „Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare, şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a anunțat ministrul Sorin Câmpeanu, în această după amiază, într-o conferinţă de presă.

Aceeași măsură se aplică și grădinițelor, a mai spus ministrul Educației.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR