Connect with us

EDUCAȚIE

Primăria Rovinari premiază performanța și încurajează competiția!

Postat acum

on

Elevii silitori din Rovinari urmează să primească burse duble ca valoare pentru rezultatele bune înregistrate la școală sau pentru premiile obținute la olimpiadele naționale. Nu au fost uitați nici elevii cu probleme sociale, astfel că, și cei care provin din familii care se confruntă cu probleme financiare vor primi burse mărite.
În acest sens, în prima ședință de Consiliu Local din acest an, edilul Robert Filip anunță că va veni cu propunerea de a modifica HCL oraș Rovinari, nr. 328/18.12.2018, în sensul dublării cuantumului și stabilirii numărului burselor destinate elevilor din învățământul preuniversitar din orașul Rovinari, pentru anul școlar 2019-2020. Astfel, elevii care vor obține locurile I, II sau III la etapele naționale ale olimpiadelor și ale concursurilor școlare organizate de MEN vor primi o Bursă de performanță în valoare de 1000 de lei. Elevii care vor obține însă media generală 10 vor primi bursă de merit în valoare de 500 de lei pe semestru, elevii cu media generală cuprinsă între 9,50 – 9,99 vor primi 300 de lei pe semestru, iar cei cu mediile cuprinse între 8,50 și 9,49 vor primi o bursă de merit în valoare de 260 de lei pe semestru. De asemenea, elevii care vor obține media generală peste 7,00 vor primi o bursă de studiu în valoare de 40 de lei pe lună, iar cei cu probleme sociale o bursă de ajutor social în valoare de 100 de lei pe lună.
,,Între timp, reprezentanții Școlilor Gimnaziale Nr.1 și Nr.3 ne-au transmis adrese prin care ne-au solicitat să le comunicăm cuantumul burselor pentru anul școlar 2019-2020. Totodată ne-a fost înaintată și o situație cu elevii care ar urma să beneficieze de aceste burse”, subliniază primarul de Rovinari.
Potrivit datelor care au fost transmise primăriei, situația stă în felul următor: Școala Gimnazială Nr.1: 1 bursă de performanță, Locul III Concurs Național Geografie; 6 burse de merit (media 10); 37 burse de merit (media 9,50 – 9,99); 2 burse ajutor social. La Școala Gimnazială nr.3 este o bursă de merit (media 10); 6 burse de merit (media 9,50 – 9,99); 20 de burse de merit (media 8,50-9,49); 7 burse de studiu (media generală peste 7) și 18 burse de ajutor social.
,,Pe această cale țin să îi felicit pe elevi și pe profesorii lor, le urez mult succes în continuare și îi asigur de tot sprijinul meu”, a conchis edilul Robert Dorin Filip.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dana

    28 ianuarie 2020 at 00:18

    Felicitåri domnule primar, succes pe mai departe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Decorațiuni de Paște făcute de bunici, la Biserica Brădiceni

Postat acum

on

De către

Un târg caritabil în deplasare! Asta au organizat duminică Bunicii Comunității Peștișani.

Mai exact, decorațiunile realizate de Bunicii Comunitatii Peștișani au fost apreciate de enoriașii care au participat la slujba de Florii la Biserica Sf. Nicolae din Brădiceni.

Aceștia au donat diferite sume de bani alegându-și decorațiuni pentru masa de Paște.

„Fii bun, fă o faptă bună alegând produsele realizate de vârstnici din Pestisani, beneficiari ai proiectului Bunicii Comunității”, au transmis organizatorii.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Propunere: Anul școlar 2022-2023 ar putea începe la 1 septembrie

Postat acum

on

De către

Anul școlar 2022-2023 ar putea începe la 1 septembrie. Pe masa Ministerului Educației există o propunere care vizează devansarea datei de începere a școlii cu două săptămâni, din septembrie 2022. Mai mult decât atât, s-ar putea trece la varianta cu trimestre în loc de semestre, astfel că semestru 1 se va desfășura în perioada septembrie-decembrie, trimestrul doi va ține din decembrie până în martie, iar trimestrul 3 din martie până în iunie. Momentan, aceasta este însă doar o variantă aflată pe masa de lucru a Ministerului Educației care se va consulta și cu asociațiile din învățământ și ale părinților.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Proiectul de transfer tehnologic UCBECOTECH continuă!

Postat acum

on

De către

Profesorul universitar dr.Luminița Georgeta Popescu anunță că proiectul de transfer tehnologic UCBECOTECH continuă chiar la SE Rovinari cu ,,aprovizionarea cu zgură pentru activitățile de cercetare industrială de la Depozitul de zgură și cenușă Cicani”.

„Multumim conducerii Termocentralei Rovinari – dlui director general Ion Pisc -, pentru sprijin. Multumim partenerilor industriali pentru implicarea in proiect: Macofil SA, Refarom SA Brasov, Prefatim Construct SRL Timisoara, MPP Tungal Targu Jiu, Impex Lumynico SRL Targu Jiu, DSC Dimecosab SRL Targu Jiu”, transmite Luminița Popescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR