Connect with us

EDUCAȚIE

Primăria Rovinari premiază performanța și încurajează competiția!

Postat acum

on

Elevii silitori din Rovinari urmează să primească burse duble ca valoare pentru rezultatele bune înregistrate la școală sau pentru premiile obținute la olimpiadele naționale. Nu au fost uitați nici elevii cu probleme sociale, astfel că, și cei care provin din familii care se confruntă cu probleme financiare vor primi burse mărite.
În acest sens, în prima ședință de Consiliu Local din acest an, edilul Robert Filip anunță că va veni cu propunerea de a modifica HCL oraș Rovinari, nr. 328/18.12.2018, în sensul dublării cuantumului și stabilirii numărului burselor destinate elevilor din învățământul preuniversitar din orașul Rovinari, pentru anul școlar 2019-2020. Astfel, elevii care vor obține locurile I, II sau III la etapele naționale ale olimpiadelor și ale concursurilor școlare organizate de MEN vor primi o Bursă de performanță în valoare de 1000 de lei. Elevii care vor obține însă media generală 10 vor primi bursă de merit în valoare de 500 de lei pe semestru, elevii cu media generală cuprinsă între 9,50 – 9,99 vor primi 300 de lei pe semestru, iar cei cu mediile cuprinse între 8,50 și 9,49 vor primi o bursă de merit în valoare de 260 de lei pe semestru. De asemenea, elevii care vor obține media generală peste 7,00 vor primi o bursă de studiu în valoare de 40 de lei pe lună, iar cei cu probleme sociale o bursă de ajutor social în valoare de 100 de lei pe lună.
,,Între timp, reprezentanții Școlilor Gimnaziale Nr.1 și Nr.3 ne-au transmis adrese prin care ne-au solicitat să le comunicăm cuantumul burselor pentru anul școlar 2019-2020. Totodată ne-a fost înaintată și o situație cu elevii care ar urma să beneficieze de aceste burse”, subliniază primarul de Rovinari.
Potrivit datelor care au fost transmise primăriei, situația stă în felul următor: Școala Gimnazială Nr.1: 1 bursă de performanță, Locul III Concurs Național Geografie; 6 burse de merit (media 10); 37 burse de merit (media 9,50 – 9,99); 2 burse ajutor social. La Școala Gimnazială nr.3 este o bursă de merit (media 10); 6 burse de merit (media 9,50 – 9,99); 20 de burse de merit (media 8,50-9,49); 7 burse de studiu (media generală peste 7) și 18 burse de ajutor social.
,,Pe această cale țin să îi felicit pe elevi și pe profesorii lor, le urez mult succes în continuare și îi asigur de tot sprijinul meu”, a conchis edilul Robert Dorin Filip.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dana

    28 ianuarie 2020 at 00:18

    Felicitåri domnule primar, succes pe mai departe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Bursa primarului de Ionești a urcat la 500 de lei

Postat acum

on

De către

Primarul de Ionești oferă bursa de 500 de lei elevilor din localitate care termina anul școlar cu media zece.

Anunțul a fost făcut chiar de către edilul local Sorin Lambu astfel: ,,susținem financiar toate categoriile de elevi ai Școlii Generale Ionești. Anul acesta Bursa Primarului va fi în cuantum de 500 lei/persoană pentru elevii cu media generală 10″.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Uite cu ce medie a intrat la facultate fiica primarului Romanescu

Postat acum

on

De către

Fiica primarului din Târgu Jiu a fost admisă la Facultatea de Litere, cu media 9.98. Alexandra Romanescu a absolvit Colegiul Tudor Vladimirescu și a ales Universitatea din București. Tatăl ei, primarul Marcel Romanescu, și-a exprimat mândria pe Facebook, unde a scris un mesaj, adresat fiicei. „Felicitări, draga mea! Ne-ai făcut o bucurie uriașă! Trecând peste reușită, peste rezultatul foarte bun, mă bucur, din tot sufletul, când văd cât de mult te-ai maturizat și cu câtă seriozitate tratezi aceste examene. Știu că, oriunde te va purta viața, vei reuși pentru că ești puternică, pregătită să depășești cu succes orice încercare. Pentru noi rămâi copilul cuminte, liniștit și serios cu care ne-am obișnuit. Te iubim mult și îți vom fi mereu alături! Tata e mândru de tine!”, este mesajul primarului din Târgu Jiu, pentru fiica proastăt absolventă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au început înscrierile la a doua sesiune de bacalaureat 2021

Postat acum

on

De către

Au început înscrierile la a doua sesiune de bacalaureat 2021. Elevii care nu au reușit să promoveze examenul maturității se pot înscrie până pe 26 iulie. De menționat este faptul că, la această sesiune se pot înscrie și absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul în anii anteriori.

Tinerii care nu au luat media 6 la examenul de bacalaureat din iunie sau în perioadele anterioare și cei care au promovat sesiunea de corigențe pot participa la sesiunea a doua.
Pentru a promova bacalaureatul, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și cel puțin media 6. De asemenea, trebuie să aibă echivalate sau recunoscute probele de competențe lingvistice și digitale.
În perioada 19-26 iulie, cererile-tip de înscriere la bacalaureat pot fi transmise prin mijloace electronice sau se pot depune direct la secretariatele unităţilor şcolare, iar sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat se desfăşaoră în perioada 16-31 august. Pe 16 august va fi proba scrisă la limba şi literatura română, pe 17 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului şi pe 18 august va fi proba la alegere după care vor fi probele de competenţe. Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa pe 31 august.

Candidații pot susține examenul de bacalaureat de două ori fără să achite vreo taxă. A treia oară, dacă se prezintă la toate probele, achită suma de 367 lei. În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidații din promoţiile anterioare care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de bacalaureat se face diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR