Breaking News
Home / ȘTIRI NAȚIONALE / Caraș-Severin: Incendiul din Parcul Național Domogled, stins. Au ars 8,5 hectare de vegetație uscată

Caraș-Severin: Incendiul din Parcul Național Domogled, stins. Au ars 8,5 hectare de vegetație uscată

Incendiul care a izbucnit duminică în Parcul Național Domogled-Valea Cernei a fost stins. ISU Caraș-Severin anunță că au ars 8,5 hectare de vegetație uscată și 1,5 hectare de litieră.Potrivit ISU Caraș-Severin, incendiul a fost lichidat. „În jurul orelor 19.40, incendiul a fost localizat și lichidat în totalitate. Forțele care au acționat pentru stingerea incendiului se retrag, urmând ca ziua următoare să se facă o recunoaștere în teren. Au ars aproximativ 8,5 hectare de vegetație uscată și aproximativ 1,5 hectare litieră”, au transmis pompierii.Conform acestora, cauza probabilă a incendiului o reprezintă „focul deschis în spatiu deschis”.La intrevenție au participat 23 pompieri militari din cadrul detașamentelor Reșița și Caransebeș, dar și din Punctul de Lucru Herculane, la care se adaugă angajați ai Parcului Național Domogled și ai Ocolului Silvic Băile Herculane.

Directorul Parcului Național Domogled Valea Cernei Ioan Gașpar, a precizat pentru gorjexpress.ro, că incendiul se putea extinde și mai mult, însă pompierii și-au facut treaba cu succes ca de fiecare dată. Gura târgului zvonește că Directorul ar urma să fie schimbat în curând, acesta fiind acuzat în diferite dosare.Guvernul PNL, precizând în campanie că nu dorește persoane urmarite penal, în funcții publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *