Connect with us

ACTUALITATE

Preotul Stoichin de la SJU Târgu-Jiu a decedat. Mii de pacienți au găsit alinare la părinte

Postat acum

on

În aceste momente grele, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și întregul colectiv al unității medicale sunt alături de familia îndurerată a preotului Gheorghe Stoichin, care a plecat, mult prea devreme, dintre noi.

Cei care l-au cunoscut pe părinte au fost marcați de vestea dureroasă a morții sale. Părintele Gheorghe Stoichin a slujit, vreme de 24 de ani la biserica de la Valea Mare-comuna Runcu, iar din 1995 a fost preot paroh la Biserica Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. A slujit aici vreme de 19 ani, fiind ctitorul lăcașului de cult care este situat la Spitalul 700 din municipiu. Biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a fost ridicată prin truda părintelui Stoichin, care timp de 13 ani a făcut tot ce a putut ca și la cea mai importantă unitate medicală din județul Gorj să existe un lăcaș de cult unde atât cetățenii, cât și pacienții să se poată ruga. Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost sfinţită pe 23 octombrie 2010.

Mii de pacienți au găsit alinare la părintele Gheorghe Stoichin în decursul anilor în care a fost angajat al SJU Târgu-Jiu. Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în preot, a fost prezent activ în viaţa pacienților unității medicale, s-a implicat în multiple activităţi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit, fiind atent la suferinţa celor din jur și oferindu-le mereu alinare.

Trupul neînsuflețit va fi depus în cursul zilei de astăzi la Biserica Spitalului, slujba de înmormântare având loc duminică.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

12.000 de voluntari din Gorj au ieșit la curățenie

Postat acum

on

De către

La nivelul județului Gorj a început, astăzi, acțiunea „Let’s Do It, Romania!”.

În stradă au ieșit 12.000 de voluntari, în toate zonele din județ, fiecare voluntar a primit saci și mănuși, iar la finalul acțiunii sacii au fost ridicați de operatorii de salubrizare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiul are bazin de înot acoperit! Investiția este gata

Postat acum

on

De către

Bazinul de înot, acoperit, al municipiului Târgu Jiu a fost finalizat, anunță Victor Banta, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării.

Investiția, în valoare de cca. 2 milioane euro, a fost finanțată de MDLPA prin CNI SA și se alătură stadionului, terenurilor sportive și sălii polivalente, întregind astfel Complexul Sportiv al municipiului.Pe 27.09.2022 va începe recepția la terminarea lucrărilor în urma căreia moderna construcție va putea fi pusă în funcțiune.

Bazinul propriu-zis are dimensiuni de 12,5 x 25 mp și este dotat cu: vestiare complet utilate, cele mai moderne echipamente și instalații de tratarea apei și climatizarea aerului, un mobilier adecvat și confortabil, grupuri sanitare echipate cu instalații de cea mai înaltă calitate, precum și cu un sistem de televiziune cu circuit închis.

Astfel, copiii și adulții, iubitori ai acestui sport, vor beneficia de un spațiu adecvat pentru practicarea înotului la cele mai înalte standarde de igienă și comfort.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Mandatele a trei supraveghetori CEO expiră

Postat acum

on

De către

Mandatele a trei supraveghetori ai Complexului Energetic Oltenia expiră în cinci zile. Cei trei sunt Gabriel Giorgi, Nicolae Bobu și Alexandru Gătejescu. Azi, acționarii companiei vor decide dacă prelungesc mandatele membrilor CS al CEO, ce pot fi prelungite cu încă două luni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR