Connect with us

COMUNITATE

Consiliul Județean Gorj a realizat proiect de hotărâre pentru UATAA Motru

Postat acum

on

În urma solicitării primarului Cosmin Morega, către Consiliul Județean Gorj, cu privire la sprijinirea SC UATAA, pentru a obține fondurile necesare de la Guvern, Consiliul Județean a inițiat proiect de hotărâre. Acesta a fost înaintat Ministerului Dezvoltării, Ministerului Finanțelor, urmând ca Guvernul să ia o decizie în acest sens.

Suma solicitată pentru pierderi induse, subvenție, asigurare combustibil este de peste 15 milioane de lei. De asemenea, primarul de Motru are și sprijinul AMR(Asociația Municipiilor din România) care, în urmă demersurilor făcute de acesta, a fost trecut în lista celor 28 de municipii care se confruntă cu probleme financiare pentru a putea susține agentul termic și apă caldă.

De altfel, chiar președintele PSD, Marcel Ciolacu, a adus în discuție, public, situația municipiului Motru, dând asigurări, că în urma noilor discuții privind constituirea noului Guvern, un punct important este chiar asigurare resurselor financiare pentru agentul termic și apă caldă, inclusiv pentru Motru.

De asemenea, și parlamentarii de Gorj a PSD, Weber, Rujan și Manta au susținut demersurile primarului Morega, făcând mai multe interpelări, solicitări cu privire la situația grea prin care trece această societate din Motru.

Dacă se asigură suma solicitată de Primăria Motru, va fi și cea mai mare care s-a acordat vreodată pentru susținerea societății locale de furnizare a agentului termic și apă caldă.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Doi elevi din Gorj au luat aurul la Concursul Național de Matematică

Postat acum

on

De către

Festivitatea de premiere a Concursului Național de Matematică ,,Adolf Haimovici”, de la Iași, ediția XXIV, a avut loc astazi. Delegația județului Gorj a fost alcătuită din elevul Prudescu Sergiu Constantin, de la Colegiul Economic Virgil Madgearu-clasa a X-a și eleva Rușeț Alina, de la Liceul Tehnologic Motru, clasa a XI-a, însoțiți de profesorul Rușeț Nicolae. Premiile obținute sunt: Prudescu Sergiu Constantin-Locul 1, medalie de aur și Rușeț Alina-Locul 1, medalie de aur.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Târgu Jiu: Accident pe Calea Severinului

Postat acum

on

De către

Tamponare pe Calea Severinului în Târgu Jiu. Un autoturism Opel a fost avariat după ce ar fi întors pe linia continuă. Două mașini au suferit pagube.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Procesiune religioasă cu 200 de preoți

Postat acum

on

De către

200 de preoți vor participa astăzi la procesiunea dedicată patronilor spirituali ai municipiului Târgu Jiu, Sfinții Împărați Constantin și Elena. Unii dintre aceștia vor veni însoțiți de credincioși din parohiile dumnealor.
„Evenimentul are loc în această seară, debutând la ora 19:00, cu slujba religioasă. De la ora 21:00, procesiunea va porni pe traseul obișnuit, de la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, către Parcul Municipal, Primăria Târgu Jiu și Piața Prefecturii.
Vă așteptăm să ne fiți alături la acest eveniment spiritual, apreciat de mii de credincioși târgujieni”, au anunțat reprezentanții Primăriei Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR