Connect with us

COMUNITATE

Preot din Bengești Ciocadia, la venerabila vârstă de 100 de ani

Postat acum

on

Astăzi, 12 februarie 2023, preotul Nicolae Diaconescu, cel mai cunoscut și respectat om al satului Bălcești, comuna Bengești Ciocadia, județul Gorj, împlinește minunata vârstă de 100 de ani.

„L-am cunoscut foarte bine și mi-a fost sprijin de nădejde, în anii 2000-2010, atunci când am realizat cărțile și filmele dedicate Mariei Lătărețu (1911-1972), prietenă apropiată a părintelui Diaconescu, căruia, la ultima dumneaei vizită în Bălceștiul natal,în iulie 1972, i-a făcut cadou un rând de haine preoțești,sfințite pe Muntele Athos din Grecia. Chiar și astăzi, la această vârstă respectabilă , părintele Nicolae Diaconescu este activ, energic, și lucrează la o carte de amintiri care, mai mult ca sigur, va fi foarte interesantă. Sănătate și bucurii alese, părinte Nicolae Diaconescu”, a transmis publicistul Dorin Brozbă.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Șeful Casei Naționale de Pensii discută cu Directoratul CEO

Postat acum

on

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, ajunge joi în Gorj și va discuta în curând(ora 11,00 – 11,30) cu directorii Complexului Energetic Oltenia. La discuțiile privind aplicarea Legii 197 din 2021, privind condițiile speciale de muncă vor lua parte, pe lângă administrația companiei energetice, sindicatele din CEO, reprezentanții Casei Județene de Pensii și prefectul de Gorj, Iulian Popescu. La ora 13,00 este anunțată o conferință de presă la Prefectura Gorj. Legea reduce cu 13 ani vârsta de pensionare la CEO. Trebuie să fie și aplicată.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Podul de la Piața Centrală, asfaltat noaptea!

Postat acum

on

Autoritățile din Târgu Jiu au trecut la asfaltările pe timp de noapte. Este cazul podului de la Piața Centrală, de peste râul Jiu. Era imposibil ca circulația pe pod să mai fie disponibilă în cazul în care asfaltarea podului ar fi avut loc ziua. Oricum, în municipiul Târgu Jiu, pe câteva străzi se circulă foarte greu, din cauza numărului mare de mașini.

„Am început asfaltarea podului de la Piața Centrală. Din această noapte, Societatea Edilitara frezează carosabilul urmând ca ulterior să toarne un nou strat de asfalt. Totodată, se vor reface și rosturile de dilatare ale podului. Sperăm ca vremea să țină cu noi, activitatea de frezare urmând a se desfășura exclusiv pe timpul nopții.”, conform unui mesaj al primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Crosul Tineretului, organizat pe Valea Susenilor

Postat acum

on

De către

Crosul Tineretului intitulat „Natură și Mișcare” a fost organizat, astăzi, de Liceul Tehnologic Gen. C-tin Sandru Balta, pe Valea Susenilor.

Activitatea sportivă s-a bucurat de un număr ridicat de concurenți din rândul elevilor din localitate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR