Connect with us

COMUNITATE

Premieră: Turiștii sunt așteptați la Festivalul Licuricilor

Postat acum

on

Turiștii din Oltenia sunt așteptați în perioada 6 – 9 iulie la Festivalul Licuricilor, la Costești, județul Vâlcea, în regiunea Oltenia de sub Munte. Festivalul îmbină distracția cu explorarea naturii și a culturii locale prin gastronomie, muzică și povești.
„Începutul lui iulie este perioada anului în care lumina licuricilor se poate vedea cu ochiul liber iar în luminișurile din regiune populația acestora este sănătoasă și impresionantă, deși poluarea îi amenință peste tot în lume. Cu acest prilej am creat un întreg context de cunoaștere și promovare a zonei, dedicat celor curioși de experiențe autentice. Ne delectăm cu bunătăți locale alese cu grijă, ascultăm muzică lăutărească autentică din Oltenia, facem drum prin păduri pe timp de zi și, pentru cei curajoși, și pe timp de noapte. Ascultăm povești și legende de la meșterii povestitori locali, ne întâlnim cu meșteri olteni care ne vor arăta tainele meseriilor tradiționale, copiii se vor bucura de activități distractive și educative și, în final, ne relaxăm într-un sat pitoresc de la poalele munților. Evenimentul este organizat de promotorul proiectului Oltenia de sub Munte: Asociația Kogayon, alături de Globe 365 și de Hanul Vatra.”, conform organizatorilor.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR