Connect with us

ULTIMA ORĂ

PESTE 144 MC MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIŢIŞTI. SOCIETATE COMERCIALĂ SANCŢIONATĂ CONTRAVENŢIONAL PENTRU NEREGULI ÎN DOMENIUL SILVIC

Postat acum

on

La data de 6 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au acționat în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, pentru verificarea legalității trasabilității materialului lemnos expediat de societățile comerciale de pe raza de competență.Cu această ocazie, la controlul efectuat la o socitate comercială cu sediul în orașul Tismana, a fost identificat volumul de aproximativ 144 mc material lemnos esențe fag, plop, cer, gorun și castan, fără a putea prezenta documente legale de provenienţă. În urma controlului efectuat poliţişti au luat măsura sancționării contravenționale a societăţii comerciale conform Legii nr.171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.Totodată, a fost luată măsura complementară a confiscării valorice a  volumului de 144,38 mc material lemnos .

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Astăzi începe evaluarea elevilor de clasa a VI-a

Postat acum

on

De către

Evaluarea naţională a elevilor care au încheiat clasa a VI-a începe, miercuri, cu proba scrisă de Limbă şi comunicare, iar proba la Matematică şi ştiinţele naturii este programată joi. Cele două teste vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscrişi în clasa a VI-a la începutul anului şcolar, potrivit Ministerului Educației.

Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de o oră.

În perioada următoare, vor urma evaluările la clasele a IV-a și a II-a.

Testele sunt analizate de cadrele didactice din respectiva unitate de învățământ, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile la Sectorul 1

Postat acum

on

De către

Șoc, în urma renumărării voturilor, la Sectorul 1 București s-a încheiat. Potrivit surselor Antena 3, în urma acțiunii, au fost descoperite diferențe mari între voturile renumărate si cele raportate de secții. Din primele date reiese că, două seri la rând, s-ar fi umblat la buletinele de vot. 10 polițiști au renumărat voturile, fiind un proces destul de dificil, ținând cont că unii saci cu buletine erau uzi și foile lipite între ele. Potrivit surselor citate, există diferențe mari și între voturile obținute de Daniel Tudorache și Clotilde Armand. În cursul zilei de mâine, Parchetul va da un comunicat oficial cu privire la rezultatele renumărării voturilor de la Sectorul 1, anunță Antena 3.

Continuă să citeşti

SPORT

Condescu a rămas fără marca Pandurii

Postat acum

on

De către

Începând de astăzi, cei de la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu mai au dreptul de a folosi acest nume, asemănător cu cel protejat de Legea Nr.84/1998, deținut de ASCS CEO 2017 Pandurii la OSIM, adică CS Lignitul Pandurii Târgu Jiu 1963.

În aceiași situație se află si executorii judecătorești care nu vor mai putea folosi acest nume când vor solicita executarea silită împotriva Artego SA, CEO SA, CJ Gorj și CL Târgu Jiu, pentru că intră sub incidența legii și în conflict cu noii proprietari.

Reprezentant legal în aceste probleme este Viorel Salvador Caragea, vicepreședinte al ASCS CEO 2017 PANDURII.Viorel Salvador Caragea a notificat deja foștii membri asociați, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, prin intermediul Administratorului Special Golea Marin și Administratorului Judiciar Consulting Company IPURL (Emanuel Ciobanu ) că folosesc o marcă și o emblemă care intră sub incidența legii nr.84/1998 și sunt pasibili de probleme penale. Motivul pentru care au procedat la aceste notificări este pentru că sunt nemulțumiți de felul cum a ajuns numele Pandurii sa fie implicat în tot felul de prostii.Cert este că Golea Marin, Administrator Special, și înainte de asta, Marin Condescu au pierdut un nume, o marcă și o emblemă dar spre norocul suporterilor a ajuns la Galeria Durii care vor ști să-l prețuiască și să-l protejeze.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR