Connect with us

POLITICĂ

Pensionarul Iacobescu preia PNL?! Parlamentarii au refuzat să se încoloneze în spate prefectului

Postat acum

on

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, încearcă o poziție de forță în PNL, știut fiind că organizația liberală suferă de un vid de putere. Nu este un secret că Dan Vîlceanu și Gigi Pecingină și-au mutat polul de influență în București, deținând poziții de conducere la organizația centrală și la cea a sectorului 3 din capitală, în timp ce filiala de la Gorj a fost lăsată, oarecum, în bătaia vântului.

Știut fiind că sunt voci care cârnesc împotriva președintelui interimar, Dumitru Leuștean, prefectul Iacobescu încearcă acum să își folosească poziția de la Prefectură în avantaj politic, arătându-și colții la adresa unor primari din zonele importante ale județului. Nu sunt singurii care au picat în planul bine ticluit de prefectul de Gorj, asta deoarece și pesediștii au primit mesaje de amenințare, pentru care parlamentarii l-au taxat, chiar pe 24 ianuarie, pe Iacobescu.

Secretar general la PNL și prefect, doi în unul!

Deși a fost avertizat că acționează la limita legii, în interes politic și la marginea unui abuz, Iacobescu a arătat pisica la Târgu Jiu, unde îi este teama de Marcel Romanescu, considerând că așa îl reduce la tăcere, la Motru, unde vrea să își atragă simpatia unui lider contestat și nevalidat, și, rând pe rand, și în alte localități unde sunt primari care nu acceptă jocurile sale murdare. De altfel, sunt deja zeci de primari care anunță că îi vor face ei o surpriză prefectului, în perioada următoare, unii fiind pregătiți să ajungă la Guvern.

Scaunul lui Petrică Iacobescu se clatină mai ales că, în cercuri restrânse, acesta nu ezită să aducă în discuție că ar fi grozav din postura de lider al PNL Gorj, spun chiar surse liberale.

Obișnuindu-se, probabil, deja cu visul de a conduce PNL, Iacobescu le-a transmis mesaje nepotrivite, chiar publice, primărilor PSD-PNL și parlamentarilor prezenți la cheful edilului de la Bălești, arătând că își arogă poziția de șef al județului, deși este departe de această funcție. Asta, în condiția in care cele două partide sunt împreună la Guvernare.

De altfel, în semn de protest, prefectul Iacobescu a fost lăsat cam singurel pe scările Prefecturii Gorj, de către parlamentarii și oamenii politici care nu au vrut să se încoloneze in spatele sau la evenimentul din 24 ianuarie, din Piața Prefecturii. Iacobescu ar fi transmis politicienilor că, sub comanda sa, scările Palatului Administrativ nu vor mai fi folosite pentru poze. Drept urmare, politicienii au refuzat să se prezinte la eveniment.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

POLITICĂ

Vili Pasăre despre revenirea senatorului la PNL: Iordache a demonstrat și în afaceri și în politică faptul că poate face treabă!

Postat acum

on

De către

Primarul de Drăgotești, Vili Pasare, consideră că senatorul Iordache, revenit în PNL și la cârma organizației de la Gorj, va aduce un plus valoare partidului iar rezultatele la alegerile din 2024 ar fi favorabile liberalilor.

În opinia edilului de Drăgotești, Iordache a demonstrat, și în afaceri și în politică, faptul că poate face treabă. Potrivit lui Vili Pasare, în PNL Gorj nu este scandal, ci doar sunt persoane care sunt legate încă de fostul președinte și nu acceptă, declarativ, doar pe acest considerent, o schimbare în bine a structurii politice din județul nostru.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

PER cheamă partidele din Gorj la o masă rotundă!

Postat acum

on

De către

În actualul context socio economic în care se află țara noastră, dar mai ales al modului în care se răsfrâng deciziile luate de către coaliția de guvernare asupra vieții cetățenilor si mai cu seamă a gorjenilor, președintele Partidului Ecologist Român Filiala Gorj, Miroiu Dan Dumitru, face un apel la unitate și solicită tuturor forțelor politice din județul Gorj, cele neimplicate decizional în cadrul puterii legislative ( parlament, guvern) o întâlnire cu scopul de a analiza situația actuală a județului și găsirea de puncte comune în vederea stabilirii, eventual, a unor alianțe.
„Propun ca a această întâlnire să aibă loc în data de 15.10.2021, orele și locul întrevederi îl vom stabili de comun acord cu partidele și organizațiile civice din județul Gorj care își vor manifesta dorința de a fi prezenți la această întâlnire”, a transmis Miroiu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Un partid și-a stabilit candidatul pentru Primăria Târgu Jiu! Avocat pregătit pentru 2024

Postat acum

on

De către

Astăzi a avut loc, începând cu ora 13:00, ședința Biroului Permanent Județean al PER Filiala Gorj. În cadrul acesteia s-a supus la vot propunerea președintelui Miroiu Dan Dumitru de desemnare a candidatului pentru Primăria Municipiului Târgu Jiu și cu unanimitate de voturi a fost desemnat în această calitate, Prim-Vicepreședintele filialei PER Gorj Fumureanu Ștefan Gelu.

A fost făcută o analiză obiectivă asupra evoluției reorganizării filialei și au fost luate decizii menite să îmbunătățească activitatea acesteia.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR