Connect with us

COMUNITATE

Participanți din trei țări, la activități de formare, în Dragotești

Postat acum

on

Școala Gimnazială ”Ion Vîlceanu” Drăgotești a găzduit elevi din trei țări, la cursuri de formare și predare, din cadrul proiectului Erasmus + “Arc-en-ciel en vert”, cu tema “sănătate și mediu”. Proiectul cu finanțare de la Comisia Europeană este derulat de unitatea de învățământ din Dragotești, împreună cu Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” din Tg Jiu, în parteneriat cu 3 țări europene: Macedonia, Bulgaria și Turcia, pe durata a doi ani. Elevii au participat la ateliere de lucru, în cadrul cărora au realizat tablouri, brățări cu elemente din natură, cuiburi de păsări din materiale reciclabile și au vopsit ouă în mod tradițional. Activităţile şi jocurile sportive au îndemnat la mişcare, la conştientizarea importanţei desfăşurării acestora în medii necontaminate, deoarece sănătatea noastră depinde de noi, de modul în care protejăm natura.
Participanții au vizitat Termocentrala Rovinari, unde au avut loc dezbateri pe tema reducerii poluării mediului înconjurător.
De asemenea, s-au dezvoltat competențe digitale prin folosirea platformei padlet, elevii lucrând la o expoziție de postere dedicate Planetei Pământ. ”Elevii au participat la activitățile propuse în echipe mixte, cunoscandu-se astfel mai bine și exersând comunicarea in limba engleza. Prin intermediul activităților desfășurate în colaborare cu ceilalți parteneri, elevii au înțeles mai bine consecințele activităților poluante asupra mediului și asupra organismului uman”, a spus directorul Necșulea Cosmin.
Școala Gimnazială Ion Vîlceanu face parte dintr-un consorțiu ce cuprinde 13 unități școlare din județul Gorj, constituit la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, scopul fiind participarea la activitățile din cadrul Proiectului de mobilitate Erasmus+.
În perioada 13– 17 februarie, profesorii Necșulea Marian Cosmin și Pătrașcu Margareta Diana au participat la activități de formare din a doua etapă de mobilitate din cadrul proiectului, care s-a desfășurat în Loutra Edipsou – Grecia. Activitatea a presupus parcurgerea de cursuri de formare, asigurate de Asociația Edu2grow: Creativity and interculturality și Stop Bullying, Start Inclusion!-prevention and intervention.
Acestea au avut ca scop să îi învețe să includă toți elevii unei clase în activități informale, indiferent de mediul social din care provin. În acest sens, au avut loc activități extracurriculare incluzive, activități outdoor care promovează incluziunea, jocuri de formare și de consolidare a unei echipe.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Târgu Jiu: Mai multe scări de bloc de pe A.I.Cuza, debranșate de la apă

Postat acum

on

De către

Mai multe scări de bloc din zona A.I.Cuza din municipiul Târgu Jiu vor fi debranșate de la apă, începând de luni. Asociația a acumulat mari debite, iar furnizorul de apă a anunțat că dacă nu se achită o parte din datoriile acumulate, locuitorii cartierului vor rămâne fără apă la robinete în plină vară.

Grav este că sunt locatari care au debite de zeci de mii de lei la asociație și alții care nu au datorii dar vor rămâne fără apă și ei daca vecinii rău platnici nu își achită apa consumată.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Primarul monitorizează comuna din birou

Postat acum

on

De către

Primarul din comuna Drăguțești monitorizează localitatea, la propriu. Edilul Ion Dumitru Popescu are în permanență, în biroul din instituție, imagini live, de pe camerele montate în comună. Tehnologia modernă a dus la scăderea infracționalității, susține primarul. ”Camerele de supraveghere noi le avem de câțiva ani, își fac datria, numărul infracțiunilor aproape că nu există. Oamenii dorm în siguranță. Avem școala cu trecerea de pietoni supravegheate, dispensarul, primăria, pe străzi avem monitorizare. De multe ori camerele au ajutat și poliția, avem și o cameră mobilă, care ne ajută să depistăm când cineva arungă gunoiul”, a spus primarul Popescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Șeful Casei Naționale de Pensii discută cu Directoratul CEO

Postat acum

on

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, ajunge joi în Gorj și va discuta în curând(ora 11,00 – 11,30) cu directorii Complexului Energetic Oltenia. La discuțiile privind aplicarea Legii 197 din 2021, privind condițiile speciale de muncă vor lua parte, pe lângă administrația companiei energetice, sindicatele din CEO, reprezentanții Casei Județene de Pensii și prefectul de Gorj, Iulian Popescu. La ora 13,00 este anunțată o conferință de presă la Prefectura Gorj. Legea reduce cu 13 ani vârsta de pensionare la CEO. Trebuie să fie și aplicată.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR