Connect with us

COMUNITATE

Participanți din trei țări, la activități de formare, în Dragotești

Postat acum

on

0 Shares

Școala Gimnazială ”Ion Vîlceanu” Drăgotești a găzduit elevi din trei țări, la cursuri de formare și predare, din cadrul proiectului Erasmus + “Arc-en-ciel en vert”, cu tema “sănătate și mediu”. Proiectul cu finanțare de la Comisia Europeană este derulat de unitatea de învățământ din Dragotești, împreună cu Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” din Tg Jiu, în parteneriat cu 3 țări europene: Macedonia, Bulgaria și Turcia, pe durata a doi ani. Elevii au participat la ateliere de lucru, în cadrul cărora au realizat tablouri, brățări cu elemente din natură, cuiburi de păsări din materiale reciclabile și au vopsit ouă în mod tradițional. Activităţile şi jocurile sportive au îndemnat la mişcare, la conştientizarea importanţei desfăşurării acestora în medii necontaminate, deoarece sănătatea noastră depinde de noi, de modul în care protejăm natura.
Participanții au vizitat Termocentrala Rovinari, unde au avut loc dezbateri pe tema reducerii poluării mediului înconjurător.
De asemenea, s-au dezvoltat competențe digitale prin folosirea platformei padlet, elevii lucrând la o expoziție de postere dedicate Planetei Pământ. ”Elevii au participat la activitățile propuse în echipe mixte, cunoscandu-se astfel mai bine și exersând comunicarea in limba engleza. Prin intermediul activităților desfășurate în colaborare cu ceilalți parteneri, elevii au înțeles mai bine consecințele activităților poluante asupra mediului și asupra organismului uman”, a spus directorul Necșulea Cosmin.
Școala Gimnazială Ion Vîlceanu face parte dintr-un consorțiu ce cuprinde 13 unități școlare din județul Gorj, constituit la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, scopul fiind participarea la activitățile din cadrul Proiectului de mobilitate Erasmus+.
În perioada 13– 17 februarie, profesorii Necșulea Marian Cosmin și Pătrașcu Margareta Diana au participat la activități de formare din a doua etapă de mobilitate din cadrul proiectului, care s-a desfășurat în Loutra Edipsou – Grecia. Activitatea a presupus parcurgerea de cursuri de formare, asigurate de Asociația Edu2grow: Creativity and interculturality și Stop Bullying, Start Inclusion!-prevention and intervention.
Acestea au avut ca scop să îi învețe să includă toți elevii unei clase în activități informale, indiferent de mediul social din care provin. În acest sens, au avut loc activități extracurriculare incluzive, activități outdoor care promovează incluziunea, jocuri de formare și de consolidare a unei echipe.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Măsuri de ordine publică de Sărbătorile de Rusalii 

Postat acum

on

De către

Jandarmii gorjeni din structurile de ordine publică și pază și protecție instituțională sunt planificați în misiuni în perioada minivacanței de Rusalii, pentru un climat de siguranță, pentru a preveni și combate faptele antisociale și pentru sprijinul și îndrumarea cetățenilor. Pentru a fi asigurat un climat de ordine și siguranță publică și pentru a putea răspunde la toate solicitările cetățenilor, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a suplimentat numărul de jandarmi planificați în misiunile de ordine publică pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice organizate în această perioadă.

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana vor acționa pentru informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor precum și pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

„Dacă vă deplasați în zonele montane, vă recomandăm să vă informați în prealabil cu privire la condițiile meteo locale, să vă echipați adecvat, să nu vă expuneți la riscuri și să solicitați sprijinul echipajelor de intervenție dacă întâmpinați probleme. Împreună în misiuni vom fi și cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, în cadrul patrulelor independente sau mixte jandarmi-polițiști, în zonele aglomerate din localități”, a transmis IJJ Gorj. În această perioadă se vor executa și acțiuni pentru protejarea pescuitului și a protecției resursei acvatice vii și a respectării mediului în județul Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Apă pentru animale, în parcurile din Motru

Postat acum

on

De către

Autoritățile locale din Motru s-au gândit și la animalele afectate de caniculă în aceste zile. Astfel, în parcurile din oraș s-au pus recipiente cu apa rece.

Măsură a fost foarte apreciată de cetățenii, iubitori de căței și pisici.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Elev de la CNET, bursier al Academiei Române

Postat acum

on

De către

Mario Scurtu, elev al Colegiului Național Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu este unul dintre cei 12 elevi cu rezultate remarcabile care vor primi burse din partea Academiei Române în anul școlar 2024-2025.

Cei 12 elevi au fost selectați din cei 109 care au aplicat pentru programul de burse ”Academia Română în dialog cu tinerii”.

Elevul remarcabil a primit felicitări atât de la cadrele didactice ale liceului cât și de la proprii săi colegi.

Continuă să citeşti