Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Încă o instituție din Gorj, implicată sâmbătă în Noaptea Europeană a Muzeelor

Postat acum

on

0 Shares

Încă o instituție de cultură din Gorj este angrenată sâmbătă în evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor. Este vorba de Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

PROGRAM Muzeul Național „Constantin Brâncuși” – Târgu Jiu, de la ora 21,00

  • Expoziție de grafică monumentală ”Sacrosanctus” semnată de către conf. univ. dr. ZuZu CARATANASE, profesor Universitatea de Arte ”George Enescu” Iași. Curator: conf.univ.dr. Ovidiu Felipov, cuvânt de deschidere prof. univ.dr. Eduard Andrei, critic și istoric de artă.

ZuZu CARATANASE a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, licență (2004-2008) / fost profesor invitat la patru academii și universități din Torino/Italia, Tournai/Belgia, Shumen/Bulgaria și Chișinău/Republica Moldova / experiență de 22 ani în domeniul arte vizuale / are peste 40 expoziții personale și peste 500 expoziții de grup în țară și străinătate;

 

  • Expoziție de ceramică ”Volumetriqua” semnată de către conf. univ. dr. Ovidiu IONESCU, Universitatea Națională de Arte București – UNArte, Curator: conf. univ. dr. Zuzu Caratanase.

 

OVIDIU IONESCU a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, / Are o experiență de 43 ani în domeniul arte vizuale / are peste 30 expoziții personale și peste 300 expoziții de grup în țară și străinătate;

 

  • Expoziție de ceramică, grafică și pictură ”Hexa”, autori: ZuZu CARATANASE, Răzvan DRAGOȘ, Ovidiu FELIPOV, Ovidiu IONESCU, Anca PAȘA-DEACONU, Valeriu SEPI;

 

  • Lansarea catalogului de artă ”Imago Mundi”/Zuzu CARATANASE, editat de către Muzeul Național ”Constantin Brâncuși”. Coordonator volum: Denisa Șuță, texte semnate de către Răzvan Theodorescu ( membru al Academiei Române), Eugen Mihăescu ( membru de onoare al Academiei Române), Mircia Dumitrescu (membru corespondent al Academiei Române);

 

  • ”Artă la metru 3.6.9.” – performing de serigrafie, activitate coordonată de către conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, Facultatea de Arte a Universității ”Ovidius” Constanța. Ovidiu Felipov are o experiență de peste 25 ani în domeniul artelor plastice, manifestându-se în pictură, design, grafică, gravură, artă decorativă, instalație-obiect, ș.a. Evenimentul se va desfășura în ”Grădina cu vietăți de piatră„ – parcul muzeului;

 

  • ”EXPERIMENT DIGITAL” – expoziție și work shop realizat de profesori și elevi ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu; pictură digitală, sculptură digitală, modelaj 3D, tehnici mixte A.I., fotomanipulare digitală, schiță digitală. Evenimentul este coordonat de către prof. univ. dr. Ana-Daria Ionescu-Haidău – director Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” și prof. Cătălin Negrea, artist plastic. Expun prof. Cătălin Negrea – artist plastic, elevii și absolvenții: Adelina Crăciun, Ana Maria Cioiu, Albert Ciugudean, Alexandru Rovența, Cătălin Alexandrescu -artist plastic, Darius Alexianu, Elena Bianca Ianăși, Iulian Sanda, Oleg Chiorescu. Evenimentul se va desfășura în spațiul de la demisolul muzeului;

 

  • Concert world muzic și sacred sounds susținut de El Madre (voce) &Sorin Șega (chitara);

El Madre (Andreea Tincea) este vocea mai multor proiecte de muzica ce impartasesc aceeasi fervoare si acelasi dor (Loungerie II – fusion punk jazz, Cats in the Rain – jazz, lounge and magic, El Madre – world music, Abator Industries – contemporary improvised music si alte proiecte). Accentul acestei persona muzicale numite El Madre este Unitatea opuselor si cu respectul cuvenit, urmeaza valorile unei philosophia perennis care circula prin toate culturile civiliatiei umane: florescenta in toata expresia creatoare si creativa. Sorin Șega (chitara) a facut parte din proiecte precum Bas Turbat si Four of a Kind [ro]. Insoteste vocea El Madre cu sunete eterale si ritmuri care amintesc de simplitatea si stilul universal al Ordinii si Armoniei transpus in piese fusion-rock, world music si spiritual music. Evenimentul se va desfășura în ”Grădina cu vietăți de piatră” – parcul muzeului.

Parteneri ai evenimentului:

Uniunea Artiștilor Plastici din România, Liceul de Artă ”Constantin Brăiloiu”  Târgu Jiu.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

CULTURĂ-MEDIA

Weber: Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, inclus in Patrimoniul UNESCO

Postat acum

on

De către

Moment istoric pentru județul Gorj, anunță deputatul Mihai Weber.

Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu, care aparține sculptorului universal Constantin Brâncuși, a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO!

„Pentru mine este o bucurie imensă și un obiectiv atins. În calitate de președinte al Comisiei UNESCO din Parlamentul României, în perioada in care am deținut această funcție, am contribuit la realizarea acestui deziderat, care a presupus numeroase demersuri administrative și diplomatice, susținute de o echipă implicată, formată din autorități centrale, locale și experți în patrimoniu. Includerea operelor titanului de la Hobița în UNESCO reprezintă o recunoaștere a tezaurului lăsat nouă de Constantin Brâncuși și o oportunitate de dezvoltare fără precedent a Municipiului Târgu Jiu și, implicit, a GORJULUI”, a precizat parlamentarul PSD.

Vestea a fost împărtășită, cu bucurie, și de Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu. “Este o reușită obținută cu eforturi mari, depuse de Primăria Municipiului Târgu Jiu, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și să nu uităm contribuția domnului Mihai Weber care, în perioada în care a fost președintele Comisiei UNESCO din Parlamentul României, a susținut demersurile necesare în acest sens.”, a transmis Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Inedit: Teatru de păpuși și în terasa Muzeului Brâncuși

Postat acum

on

De către

De Noaptea Europeană a Muzeelor la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” , Teatrul de Păpuși „Pinocchio” al Școlii Populare de Artă „Constantin Brâncuși” a pus în scenă piesa „Povestea Scufiței Roșii” care s-a bucurat de mare succes în rândul copiilor, dar și al adulților care au trecut pragul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”.

Expoziția de marionete, cu păpuși aparținând teatrului „Pinocchio” a fost, de asemenea, foarte apreciată de toți vizitatorii instituției de cultură

„Mulțumim actorilor teatrului de păpuși și managerului Școlii Populare de Artă „Constantin Brâncuși” – Alexandru Bratu pentru sprijin și buna colaborare!”, a transmis directorul instituției, Denisa Șuță.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Piesa „A douăsprezecea noapte”, în această seară la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu

Postat acum

on

De către

Iubitorii de teatru sunt invitați, în această seară, la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, unde este pus în scenă un spectacol de succes în regia lui Andrei Șerban. De altfel, regizorul va fi prezent în sală pe durata spectacolului.

𝐀 douăsprezecea noapte, 𝑑𝑒 𝑊𝑖𝑙𝑙𝑖𝑎𝑚 𝑆ℎ𝑎𝑘𝑒𝑠𝑝𝑒𝑎𝑟𝑒, se joacă astăzi de la ora 19.00, fiind o producție a Teatrului de Stat Constanța.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!