Connect with us

COMUNITATE

Participanți din 9 țări la Festivalul European Bio din Polovragi

Postat acum

on

La Polovragi joi, 31 august, începe primul Festival European BIO. Participă 9 țări. Sâmbătă 2 septembrie are loc concursul de stabilire al celui mai gustos produs BIO al festivalului. Categoriile sunt: Cel mai BUN vin BIO; Cel mai Gustos preparat din carne BIO; Cel mai Gustos produs lactat BIO; Cea mai Gustoasă Miere BIO; Cel mai Gustos ou BIO; Cel mai gustos Fruct BIO; Cea mai Gustoasă legumă BIO; Cel mai Gustos produs de panificație BIO; Cele mai Gustoase semințe BIO; Cel mai Gustos suc BIO; Cel mai frumos Costum popular; Cel mai frumos covor popular; Cea mai frumoasă Ceramică populară. Autoritățile locale invită publicul să fie prezent la evenimentul la care vor ajunge reprezentanți ai Comisiei și Parlamentului European, ai Parlamentului și Guvernului României, precum și reprezentanți ai fermierilor și procesatorilor bio din România și țările partenere. Festivalul este organizat de Asociația BIO România în parteneriat cu ADR Sud-Vest Oltenia, Consiliul Județean – Gorj, Consiliul Județean Dolj, Consiliul Judeţean Vâlcea, Camera de Comerț și Industrie Dolj, Cluster BIO Oltenia, Primăria Polovragi, Organizația de Management al Destinației Dealul Muierii, GAL Parâng, Asociația InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Laboratoarelor  pentru Calitatea Vieții. Vor avea loc expoziții cu produse bio. Festivalul se va încheia pe 3 septembrie.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR