Connect with us

EDUCAȚIE

Noi șefi la ISJ Gorj

Postat acum

on

0 Shares

Doi noi inspectori școlari generali adjuncți au fost numiți în județul Gorj. Este vorba de Mihaela Runceanu, profesor la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, și Corina Panduru, director al Școlii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu”, ambele din Târgu Jiu. Au fost înlocuiți din funcție inspectorii școlari adjuncți Marian Staicu și Justin Paralescu. Totodată, Ion Ișfan este noul director al Casei Corpului Didactic, în locul profesoarei Daniela Vulpe.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

CNTV: Denis Alexandru Udroiu, locul I la badminton-Olimpiada județeană

Postat acum

on

De către

Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu a transmis felicitări elevului Denis Alexandru Udroiu, care a reprezentat instituția de învățământ la Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Badminton, etapa județeană. Elevul Udroiu, fiul directorului Școlii Gimnaziale nr.4 din Târgu Jiu, va reprezenta Gorjul la etapa națională pentru aceasta disciplină.

Profesorul coordonator al elevului este Bogdan Rădulea-Zamfirescu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Alertă de TBC la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Este alertă la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, după ce o profesoară din cadrul unității de învățământ a fost depistată cu TBC. Cadrul didactic preda limba engleză.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a impus un plan de măsuri în acest caz, la finalul săptămânii trecute fiind făcută dezinfecție cu o firma specializată, inclusiv în internatul elevilor și la cantina unității de învățământ.

Urmează ca elevii din clasele în care cadrul didactic cu TBC preda, precum și colegii săi, să fie testați.

Cazul a fost confirmat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Nicodim Macovei, nou stareț al Mănăstirii Crasna! Are 42 de ani dar s-a retras la așezământul religios la 18 ani

Postat acum

on

De către

Irineu, Mitropolitul Olteniei a fost prezent ieri la Mănăstirea Crasna din Gorj. Cu acest prilej, înaltul prelat l-a hirotesit stareț al așezământului monahal pe ieromonahul Nicodim Macovei.

Noul stareț, Nicodim Macovei s-a născut la 20 iunie 1981, intrând în obștea Mănăstirii Crasna la 1 august 1999. La 26 martie 2005 a fost hirotonit ieromonah. În perioada 2003-2009 a urmat studii teologice de licență și masterat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, iar în 2015 a obținut titlul de doctor în teologie cu teza „Dimensiunea sinodală a vieții Bisericii întemeiată pe voința Mântuitorului Iisus Hristos – epoca apostolică”, sub coordonarea Înalt­preasfințitului Părinte Mitropolit Irineu

Din soborul care a luat parte la slujba de hirotesie și instalare a noului stareț au făcut parte și părintele arhimandrit Ioachim Pârvulescu, starețul Mănăstirii Lainici, și părintele protoiereu Ion Spilcă de la Protoieria Târgu Căr­bu­nești, ne-a transmis părintele Marius Murgiuc.

După săvârșirea rânduielii tra­di­ționale, în cadrul căreia noul stareț a primit însemnele specifice, Înalt­preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a rostit un cuvânt de felicitare în care a evocat bogata istorie a Mănăstirii Crasna, subliniind și rolul starețului în obștea monahală.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!