Connect with us

ACTUALITATE

Minerul mort la Lupoaia, ținut 5 ore la poarta cimitirului din Horăști

Postat acum

on

Minerul de la Cariera Lupoaia, decedat miercuri seara la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, nu a putut fi îngropat astăzi, la timp. Corpul neînsuflețit al bărbatului de 50 de ani a fost ținut timp de 5 ore în fața Cimitirului Horăști, pe motiv că nu avea certificat de deces.

Minerul ar fi fost suspect de coronavirus, acesta ajungând la SJU cu probleme respiratorii. A fost adus în doi saci dar fără certificat, document obținut după mai multe intervenții ale liderului de sindicat Nicu Bunoaica, acesta sunând până la primarul municipiului și la fostul prefect Florescu.

Copil Aurelian Richard a fost înmormântat cu chiu cu vai, respectându-se regulile impuse decedați lor cu COVID.

Soția decedatului nu a putut să își însoțească soțul pe ultimul drum deoarece a fost izolată la domiciliu. Aceasta este infirmieră la Spitalul Motru, lucrând direct cu pacienții cu coronavirus.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gigel

    29 august 2020 at 16:27

    Puțin respect fata de colegul decedat nu ne facem campanie pe umbra lui nu a fost vina familiei îndoliate asta este sistemul și legea pt intirziere

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Gorjul, printre cele 4 județe din scenariul verde

Postat acum

on

De către

Județul Gorj este printre cele patru județe de la nivel național, care se află în scenariul verde. Județul nostru figurează cu o incidență a cazurilor raportate în ultimele 14 zile, de 0,96, cele mai puține cazuri fiind în județul Suceava, de 0,84. În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate 3.264 de cazuri noi de coronavirus, după efectuarea a 36.468 de teste, din care 24.630 teste RT-PCR și 11.838 teste rapide antigen – ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 8,9%. În ultima zi au fost înregistrate 137 de decese de persoane infectate cu COVID-19, iar la terapie intensivă sunt internate 1.493 de persoane.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Jumătate dintre profesori, înscriși la vaccinare

Postat acum

on

De către

Aproape jumătate din cadrele didactice din județ sunt vaccinate sau programate pentru imunizare, în perioada următoare. Acest lucru va face ca reluarea cursurilor să se facă în condiții mai sigure, spune inspectorul șef, Dana Constantinescu. „Pe platforma respectivă sunt 1.563 de profesori înscriși. Programați deja, din acest număr sunt 1.285 și 1.283 sunt deja vaccinați. Deci, dintr-un total de 3.985 de cadre didactice, apropape jumătate vor fi vaccinate în curând”, a declarat șefa InspectoratuluiȘcolar Județean Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

CE Oltenia blochează activitatea primăriilor

Postat acum

on

De către

CE Oltenia blochează activitatea primăriilor. De mai bine de patru luni, colosul energetic nu a plătit cotizațiile către localitățile pe raza cărora își desfășoară activitatea. Robert Filip, primarul orașului Rovinari, a declarat că în aceeași situație se află și orașul pe care îl conduce, situația complicându-se din cauza faptului că edilul, ca și ceilalți primari aflați in aceeași situație, se baza pe sumele venite de la compania energetică.

„În ultimele luni au eșalonat la plată acele impozite și nu au mai trimis niciun impozit la nicio primărie. Sunt câteva orașe și comune care depind de asta. De patru luni, in condițiile in care nu a fost buget, ei nu și-au plătit viramentele la stat”, a declarat primarul Robert Filip pentru un post de televiziune locală.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Înorat
06:3820:14 EEST
Se simt: 3°C
Vânt : 3km/h SW
Umiditate : 71%
Presiunea aerului: 1019.98mbar
Indexul UV: 1
SunLuniMarți
9/5°C
13/5°C
16/4°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR